Érdekesség

Miért választja egyre több nő a gyermektelenséget?

Egy tanulmány szerint minél intelligensebb egy nő, annál valószínűbb, hogy gyermektelen marad. Noha ezzel nem értünk egyet, nem vitatható, hogy azoknak a nőknek a száma, aki úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyereket, minden bizonnyal növekszik.

Azonosítottuk az emelkedő tendencia mögött húzódó lehetséges okokat, és szeretnénk megosztani azokat a közönségünkkel.

Az anyák kisebb valószínűséggel kapnak munkát.

Egy tanulmány szerint az anyák számos hátránnyal szembesülnek a munka terén. Bérszakadékot szenvednek el, és kevésbé kompetensnek tartják őket. Ezzel szemben a férfiaknál nem tapasztaltak jelentős hátrányokat, miután apává váltak.

Az anyák hajlamosabbak gyakrabban megbetegedni.

Nemcsak az anyák, hanem általában a szülők is hajlamosabbak a megbetegedésre, összehasonlítva azokkal, akik nem szülők. Egy tanulmány szerint a szülők háromszor nagyobb eséllyel vannak kitéve betegségeknek. Egy tanulmány azt is állítja, hogy a gyermekvállalás megdöbbentő 95 héttel csökkenti egy nő élettartamát.

A gyermekvállalás túlságosan stresszessé teheti a házasságokat.

A házasságok alapesetben is nehezek, és a gyerekvállalás valójában még jobban megterhelheti a kapcsolatot. A szakértők szerint a szülőkké válás után csökken az elégedettség szintje a partnerek között, ami gyakran vezet ahhoz, hogy eltávolodnak egymástól.

Jót tesz a környezetnek.

Míg a kevesebb utazás és a növényi alapú táplálkozás segít hozzájárulni egy jobb bolygóhoz, a gyermekvállalás mellőzése a legjobb dolog, amit a bolygóért tehetsz. Ha eggyel kevesebb gyermeket vállalsz, azzal 58,6 tonnával csökkentheted a világ szén-dioxid-szintjét.

Természetesen vannak hátrányai is.

A gyermektelenség lehet, hogy nagyobb függetlenséggel és kevesebb stresszel jár, de ettől még nem tökéletes. Ha gyermektelenné válsz, lehet, hogy nem lesz senki, aki gondoskodik rólad idős korodban. Emellett lemaradsz arról is, hogy megtapasztald azt, ami a legtöbb ember szerint a legjobb érzés a világon.

Gyereket vállalni vagy nem vállalni mindkettőnek megvannak a maga hullámhegyei és hullámvölgyei, válaszd azt az utat, amelyik könnyebbnek tűnik számodra. Ne hagyd, hogy mások véleménye elhomályosítsa az ítélőképességedet.

Te a gyerekvállalás mellett döntöttél, vagy úgy döntöttél, hogy gyermektelen maradsz? Szívesen meghallgatnánk az indokaidat a hozzászólásokban!