Emberek Érdekesség

Miért viselt Diana hercegnő 2 karórát a csuklóján

Diana hercegnő mindig is tudta, hogyan tegyen nyilatkozatot a megjelenésével, és ismert volt jószívűségéről. Például a Szívek Királynője nem volt hajlandó kesztyűt viselni hivatalos szolgálat közben, hogy közelebb álljon az emberekhez és kimutassa feléjük a szeretetét. Egyszer egy kamera elkapta, hogy két órát visel a csuklóján, és ez nem volt véletlen. Diana szerette kifejezni érzéseit azon emberekk felé, akiket szeretett, és ezt a gesztust is valaki különlegesnek szánta.

Kiderítettük a kiegészítők ezen választása mögött rejlő üzenetet, és alig várjuk, hogy megosszuk veled ezt a szentimentális történet.

Diana és Charles herceg éppen eljegyezték egymást.

Ezt a képet 1981-ben készítették Diana hercegnőről, nem sokkal azután, hogy ő és Charles herceg eljegyezték egymást. A kamera elkapta, ahogy vőlegényét nézi, aki épp pólót játszott a Windsorban lévő Guards Polo Clubban. Minden nagyon hétköznapinak tűnt, kivéve egy apró és nagyon extravagáns részletet: Diananak két óra volt a csuklóján.

Ez a törődés jele volt.

Embed from Getty Images

Mint kiderült, a vékony szíjjal ellátott arany fémóra Dianaé volt, de a sötétebb Charlesé. Diana megosztotta, hogy Charles karóráját tisztelgésként viselte és azért, hogy sok szerencsét hozzon neki a meccsen.

Ez a gesztus egy régi hagyományra emlékeztetett minket a középkorból.

A középkorban volt egy hagyomány, hogy egy hölgy zsebkendőjét a lovaglás előtt a lovag sisakjának hátuljára kötik. A zsebkendőt szerencsehozó talizmánnak tekintették, és ez volt a módja annak, hogy támogatást mutasson a versenyre jelentkezőnek.

Sajnos Diana és Károly házassága nem tartott örökké, ám ez az édes gesztus azt mutatja, hogy kapcsolatukban határozottan volt szeretet és gyengédség, legalábbis a a legelején.

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor Diana egy érzelmes gesztussal mutatta ki szerelmét.

Diana nem volt hajlandó viselni a tiárát, amelyet a királynő adott kölcsön neki az esküvője napján. Ehelyett azt választotta, amelyik évek óta a családjában van. Ezzel a gesztussal Diana megmutatta, hogy úgy döntött, hű marad a családja hagyományaihoz, mert sok nő, köztük a nővére is, ebben a tiarában házasodottt.

Van valami különleges dolgod, amely emlékeztet szeretteidre? Vagy talán megvan a magad módja annak, hogy kifejezd feléjük a szeretetet és a hálát? Szeretnénk elolvasni a történeteidet a hozzászólásokban.