Érdekesség

Mila Kunis és Ashton Kutcher nem látják értelmét a gyerekeik fürdetésének, hacsak nem látszik rajtuk a kosz

Ashton Kutcher és Mila Kunis mára már közismert nevek, és remek példái annak, amit mi „párkapcsolati céloknak” nevezünk. Nemrég Dax Shepard podcastjének, a Fotel Expertnek a vendégei voltak, és ott elárulták, hogy nem túl gyakran fürdetik a gyerekeiket. Szerettünk volna egy kicsit mélyebbre ásni, és kideríteni, hogy pontosan miért nem része a napi zuhanyzás a rutinjuknak.

Nem tudtuk megállni, hogy ne kapcsoljuk be a „kíváncsiság gombjainkat”, és szeretnénk megosztani veletek legújabb eredményeinket!

Hogyan kezdődött az egész

Ashton és Mila a népszerű sorozat, az ’Azok a 70-es évek show’ forgatásán találkoztak először – a férfi 19 éves volt, a lány pedig mindössze 14. Több mint egy évtizedbe telt, mire összejöttek és végre egy pár lettek, még ha Mila később be is vallotta, hogy mindig is bele volt zúgva Ashtonba. A pár 2015-ben házasodott össze, és ma már 2 gyermek – lányuk, Wyatt és fiuk, Dimitri – szerencsés szülei.

Mila és Ashton nem minden nap zuhanyoznak.

Mila Kunis bevallotta, hogy nem mossa meg minden nap szappannal a testét, csak a létfontosságú dolgokra koncentrál. Mivel gyerekkorában nem volt meleg víz, így amúgy sem zuhanyzott sokat. „Nem voltam az a szülő, aki mindig megfürdette az újszülöttjeit ” – tette hozzá a színésznő.

Ashton nem is érthetett volna jobban egyet feleségével, kifejtette, hogy ha látod a koszt a gyerekeiden, tisztítsd meg őket. „Máskülönben nincs értelme”.

Tulajdonképpen milyen gyakran kellene zuhanyoznunk?

Az amerikaiak körülbelül kétharmada naponta zuhanyozik, míg Ausztráliában az emberek több mint 80%-a. Kínában az emberek mintegy 50%-a számol be arról, hogy csak hetente kétszer fürdik. A zuhanyzási gyakorlatunk talán inkább a napi szokásokról, mint az egészségről szól.

Egyes bőrgyógyászok szerint minden második nap vagy hetente 2-3 alkalommal kellene zuhanyoznunk. Vannak, akik reggel, egyesek edzés után, mások lefekvés előtt zuhanyoznak. A személyes higiénia fontos. Ez a tisztelet jele a körülöttünk lévő emberek, és ami a legfontosabb, önmagunk felé. A túl gyakori fürdés azonban száraz/hámló bőrhöz, törékeny hajhoz és viszketéshez vezethet.

Télen a bőrünk szárazabb lehet a szokásosnál, és ebben az esetben a túl gyakori zuhanyzás negatívumokkal járhat. Nyáron a napi zuhanyzás nem biztos, hogy negatív hatással van a testünkre.

Te milyen gyakran zuhanyozol? Nyáron gyakrabban zuhanyozol, mint télen? Egyetértesz azzal, hogy nem kell megfürdetned a gyerekeidet, hacsak nem láthatóan koszosak?