Emberek Érdekesség

Miss Nepál „kegyetlen” reakciókkal szembesül a Miss Universe 2023-as részvételével kapcsolatban

A Miss Universe 71 éves története során ez az első alkalom, hogy plus size versenyzőnő is részt vett a versenyen. A 22 éves Miss Nepál magabiztosan mutatta meg lenyűgöző testalkatát, és ezzel beírta nevét a történelembe. Miközben sokan felsorakoztak mögötte, dicsérve szépségét, a világközönség egy jelentős része kritikát is megfogalmazott. Őszintén válaszolt ezekre a megjegyzésekre, és megvilágította tapasztalatait.

Ragyogott a magabiztosságtól.

Jane Dipika Garrett kellemes meglepetésének adott hangot, hogy milyen mértékben fejlődött a 2023 novemberében megrendezett versenyen. Miután arról álmodott, hogy modell lesz, szembesült az alacsony önbecsüléssel folytatott múltbeli küzdelmeivel. A verseny során kapott elsöprően pozitív visszajelzések megerősítő élményként szolgáltak számára, és megszilárdították újonnan szerzett önbizalmát saját identitásának elfogadásában.

Garrett megjegyezte, hogy „nem számított arra, hogy ekkora tapsot kap a színpadon”. A továbbiakban kifejtette, hogy „nem várt semmit”, és csak azért vett részt a versenyen, hogy képviselje hazáját és „a nőket a világ minden táján”.

A vélemények megoszlottak.

Annak ellenére, hogy világszerte sokan dicsérték gyönyörű külseje miatt, a 22 éves lány elmondta, hogy sokak részéről kemény kritikával is szembesült. Elismerte, hogy néhány bejövő üzenet nem volt túl pozitív, elérve azt a pontot, amit „kegyetlennek” neveznek.

Jane elárulta: „Olyan dolgokat látok, hogy ‘Ó, ő egy bálna’, vagy ‘Miért nem jársz edzőterembe?’. És ehhez hasonló dolgokat.” Majd így folytatta: „Olyan, mintha nem is ismernék a történetemet. Azt sem tudják, min megyek keresztül.”

Nem hagyja, hogy a küzdelmei megállítsák az álmait.

A szépségversenyző tisztázta, hogy egy policisztás petefészek szindróma (PCOS) néven ismert betegséggel küzd. Ez az egészségügyi állapot azzal jár, hogy a petefészkek túltermelik az androgéneket, meghaladva a nőknél jellemző szintet. A PCOS különböző tünetekkel jelentkezik, többek között súlygyarapodással, menstruációs zavarokkal, pattanásokkal és túlzott szőrnövekedéssel.

Megjegyezte, hogy az utóbbi időben sokat hízott az állapota miatt, és kijelentette: „ez nagyon megviselte a mentális egészségemet és az önbecsülésemet is, mert azt gondoltam, hogy nem vagyok elég jó vagy nem vagyok elég szép”.

Ennek ellenére Garrett egy olyan utazáson ment keresztül, amelynek során pozitív gondolkodásmódot alakított ki, és jól érzi magát a saját bőrében. A színpadon sugárzó magabiztosságát figyelve nyilvánvaló, hogy ezt az önelfogadási utat sikeresen teljesítette.

Egyetértünk azzal, hogy a Miss Nepál teljesen lenyűgözően néz ki, és jelentős előrelépésnek tartjuk, hogy a Miss Universe verseny felvállalja és ünnepli a női testek szépségét és sokszínűségét minden formában és méretben.

via