Érdekesség

Mit árulhat el rólad a kedvenc színed

A színek, amelyeket napi szinten választasz, információkat közvetíthetnek a világ felé. Például, ha szeretsz piros ruhákat viselni, akkor domináns személyiséggel társíthatnak téged. De több szín is létezik, és ezek különböző módon befolyásolhatják a viselkedésedet és a hangulatodat, és másokra is hatással lehetnek.

Mi is észrevettük, hogy az általunk választott színek hatással vannak a személyiségünkre, és szeretnénk megosztani, mit mondanak erről a kutatók.

1. Piros

Igen, a piros szín az agresszióval és a dominanciával hozhat asszociációkat. A kutatók megállapították, hogy azok a sportolók, akik ezt a színt viselik, 5%-kal nagyobb valószínűséggel győznek. Szívritmus- és tesztoszteron löketet vált ki, és ennek következtében javíthatja a teljesítményt.

Érdekes eredmény, hogy a piros egyenruhát viselő pincérnők több borravalót kapnak a férfiaktól. Tanulmányok megerősítették, hogy ez a szín vonzza a férfiakat. A szerelemmel és a szenvedéllyel asszociálják. Tehát, ha szeretnéd, hogy észrevegyenek, próbáld ki a pirosat.

2. Lila

A lila színt a királyi családdal és a királyi ceremóniákkal hozzák összefüggésbe. Emellett a varázslat és a fantázia benyomását kelti. A lila serkenti a kreativitást és békét hoz, ugyanakkor az érzékenységhez és az érzelmekhez kapcsolódik.

3. Narancssárga

Ha szereted a narancssárga színt, és sokat használod, akkor nagyon energikus lehetsz. Ezt a színt még tablettákhoz is használják, mert jó stimuláns.

Nagyon erőteljes, és a vibráló szociális környezethez társítható. A narancssárga szín izgalmat és energiát is hoz. Valószínűleg ezért használja sok sportcsapat az egyenruhájához.

4. Fehér

Aki a fehéret szereti, az elégedettség érzésére vágyik. A munkában általában szervezettek, logikusak és részletorientáltak. A színt a dolgok létrehozásában a függetlenséggel lehet társítani.

Emellett a tisztaság és az egyszerűség érzését is keltheti. Talán éppen ezen tulajdonságai miatt használják szívesen egyes cégek. Az Apple például egyszerű fehér hátteret használ.

5. Fekete

A határok és a tekintély színe. Erős, és az elegancia, a formalitás és a titokzatosság érzetét keltheti. A fekete egyfajta gyakorlatiasságot és realizmust tükröz a világba, ezért használják olyan gyakran azok, akiknek a munkahelyükön öltözködési szabályokat kell követniük.

Aki a feketét szereti, az olyasvalakivel hozható összefüggésbe, aki irányításra és függetlenségre vágyik.

6. Kék

Az a típus, aki a kéket szereti, idealista, megbízható, önálló és átgondolt lehet a kreatív munkában. Hajlamosak odafigyelni a részletekre, maximalistákká válnak, és kifogástalan a modoruk.

A toborzók a szakértők szerint a kék ruhát választó jelölteket kereshetik a magas stresszhatású pozíciókhoz.

7. Sárga

Aki a sárgát szereti, az kalandvágyó. Ha a fehér a függetlenségről, akkor a sárga a szabadságról szól. A színhez társítható a humor, a spontaneitás, az optimizmus és a szenvedély. Ezek az emberek általában kreatívak, de impulzívak.

8. Zöld

A zöldet a pénzzel és a zöldségekkel társítjuk, de a kutatók szerint a zöld személyiségek a természetjáró típusok, akik biztonságra vágynak. A zöldet a sikerrel is kapcsolatba hozhatjuk. Fizikai hatásként relaxációt és nyugalmat idéz.

Emellett frissítő szín is. A növekedéssel, a tanulással és az egészséggel hozható összefüggésbe.

9. Rózsaszín

A rózsaszínt az agresszió tompításával hozták összefüggésbe, így valószínűleg nem látnál bűnözőt rózsaszín öltönyben. Ez a szín arról is ismert, hogy jó hangulatszabályozó, és ezt viselve megnyugtatóbbnak tűnik valaki.

A rózsaszín által keltett legfőbb asszociációk a szeretet, az érzékenység, a nagylelkűség és a kedvesség. Emellett ez a szín felébresztheti a védelem iránti vágyat is abban, aki szereti.

Melyik szín a kedvenced? Melyik szín tudja fokozni a hangulatodat?