Érdekesség

„Nagyon kritikus volt velem szemben.” Jennifer Aniston megnyílik az édesanyjával való mérgező kapcsolatáról

Jennifer Aniston a világ egyik legismertebb színésznője. Számos díjra jelölték és nyert, és a legnépszerűbb, leggazdagabb és legvonzóbb nők listáin is szerepel. A Jóbarátok című ikonikus tévésorozatban Rachel Green szerepét pedig minden idők egyik legnagyszerűbb televíziós karakterének tartják. Ezért talán nehezen hihető tény, hogy egy ilyen sikeres karrier és közélet mögött egy bonyolult gyerekkori történet áll, amelyet Jennifer egészen a közelmúltig nem volt hajlandó megosztani.

Szeretnénk megosztani olvasóinkkal Jennifer Aniston édesanyjával való kapcsolatának történetét, és azt, hogy ez hogyan hatott az életére.

Jennifer édesanyja szinte tökéletes volt, és azt akarta, hogy a lánya is tökéletes legyen.

Jennifer édesanyja, Nancy Dow színésznő és modell volt. Számos sorozatban szerepelt, többek között a Beverly Hillbillies-ben és az ikonikus The Wild Wild Westben. Dow foglalkozása erősen befolyásolta azt, ahogyan lányát nevelte. „Abból a világból jött, hogy ‘Édesem, törődj jobban magaddal’, vagy ‘Édesem, vágjál szép arcot’, vagy az összes olyan furcsa hangzatos mondat, amire emlékszem a gyerekkoromból” – emlékszik vissza Aniston. Nancy megpróbálta tökéletessé tenni a lányát:

„Nagyon kritikus volt velem szemben. Mivel modell volt, gyönyörű, lenyűgöző volt. Én nem voltam az. Sosem voltam az” – mondja Jennifer.

Nancy provokálta ki a mérgező kapcsolatot a lányával.

Miután a szülei elváltak, Jennifer az anyjával maradt. A kapcsolat romlott, mivel Nancy hajlamos volt elhanyagolni lánya érzelmeit. „Soha nem tanítottak meg arra, hogy sikítani tudjak” – mondja Aniston. „Egyszer felemeltem a hangom anyámra, és ordítottam vele, mire ő rám nézett, és nevetésben tört ki. Rajtam nevetett, amiért visszaüvöltöttem. És ez olyan volt, mint egy ütés a gyomromba.”

1999-ben Nancy kiadott egy könyvet Anyából és lányából barátokig címmel: Memoár. A kiadvány annyira megbántotta Jennifert, hogy hosszú évekig nem beszélt az édesanyjával. Még a saját és Brad Pitt esküvőjére sem hívta meg Dow-t. A kapcsolatuk teljesen tönkrement.

Anya és lánya csak sok évvel később találkozott újra.

Miután Jennifer elvált, ő és Nancy elkezdték újraépíteni a kapcsolatukat. Az újraegyesülésükről Jennifer így nyilatkozott: „Nagyon jó volt. Őrület, hogy az életed felborulása mire vezet. Nekünk eljött az idő, és akkor történt, amikor történnie kellett. Szóval ez jó. Kis lépések.”

Jennifer elfogad mindent, ami történt.

Nancy 2016-ban halt meg. Később, 2018-ban, édesanyjára emlékezve Jennifer bevallotta, hogy bár kemény volt, édesanyja mindig csak a legjobbat akarta neki. „Anyukám azért mondta ezeket a dolgokat, mert tényleg szeretett engem” – mondta Aniston. „Nem akart rossz lenni, és nem tudta, hogy ezzel mély sebeket ejt, amik miatt aztán rengeteg pénzt fogok költeni, hogy visszacsináljam. Azért tette, mert ebben nőtt fel”.

„Szerintem csak kitartott és megtette a tőle telhető legjobbat.”

Most Jennifer újraépíti a kapcsolatát az édesapjával.

A közös veszteség egyesítette Jennifert édesapjával, John Aniston tévés színésszel. Egész életük során ez az apa és lánya kapcsolat sem volt zökkenőmentes. Jennifer nehezen élte meg szülei válását. Ő és édesapja a válás után egy évig nem is találkoztak. Aztán a férfi felvette vele a kapcsolatot. „Egyszer csak felhívott egy nap, és azt mondta: „Menjünk el megnézni a The Fantasticks musicalt” – emlékszik vissza Jennifer. „Így hát megvacsoráztunk, és megnéztük az előadást.”

Mostanra Jennifer és John kibékültek. Tartják a kapcsolatot, hívogatják egymást, és Jennifer megható archív képeket posztol Johnnal, mondván: „Szeretlek, papa”.

Ismerted Jennifer nem túl fényes gyerekkori történetét? Vagy csak a karrierjében elért eredményei miatt ismerted?