Érdekesség

Naomi Watts nyíltan megosztja érzéseit a váratlan menopauzával kapcsolatban

Hála a női egészségvédők és néhány szókimondó híresség fellendülésének, a menopauzát övező stigma és titokzatosság végre kezd elhalványulni. Az egyik ilyen híres női sztár a gyönyörű színésznő, Naomi Watts, akinek a menopauzával kapcsolatos tapasztalatai nem voltak könnyűek, de úgy döntött, hogy megosztja a világgal, és felhívja a figyelmet erre a természetes átmenetre az életben, amellyel előbb-utóbb minden nő találkozik.

Amikor 36 éves korában megtapasztalta a korai menopauzát, éppen akkor, amikor már tervezte a gyermekvállalást. A híres színésznő azt mondja, hogy ettől ”teljes pánikba” esett, magányosnak és zavarodottnak érezte magát. Sok nehézséggel, többek között termékenységi problémákkal kellett szembenéznie, és nem volt senki, akivel beszélhetett volna a tapasztalatairól. Watts ezt a történetet színésznő társával, Drew Barrymore-ral osztotta meg, miközben egy különleges menopauza arcmasszázst adott neki.

Az 54 éves színésznő igyekszik felhívni a figyelmet és segíteni azoknak a nőknek, akik ezen a nagy változáson mennek keresztül. Még egy online támogató csoportot is szervezett The Hot Spot néven, ahol a nők kibeszélhetik tapasztalataikat, hogy segítsen nekik megbirkózni a hormonális és érzelmi hullámvasúttal.

Watts jól használja Instagram-fiókját is, ahol videókat posztol a témában. Az egyikben a menopauza gyakori tüneteit boncolgatja, mint például a hőhullámok, a düh, a súlygyarapodás és az álmatlanság, hogy csak néhányat említsünk.

Reméli, hogy az információk terjesztése arról, hogy mire számíthatnak ebben az életszakaszban, segíthet a nőknek jobban megbirkózni az elkerülhetetlen testi és lelki változásokkal. A gyönyörű színésznő annak ellenére is pozitívan áll hozzá, hogy ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő időszak egy nő életében.

Watts egy felemelő videót is posztolt, amelyben kiemelte a menopauza előnyeit. Olyan dolgokat sorolt fel a menopauza előnyei közé, mint például, hogy nem kell a PMS-szel foglalkoznia és nincs menstruációja.

Watts azonban sokkal többet tesz azért, hogy terjessze a menopauzában várható dolgokról szóló híreket, minthogy videókat posztol az Instagramon. Ebben a hónapban elindította saját menopauza-márkáját, amely kifejezetten olyan termékeket kínál, amelyek segítenek a nőknek, hogy kevesebb stresszel vészeljék át ezt az életszakaszt.

De ez több mint egyszerű termékek, hiszen Watts szerint ez egy olyan közösség, amely támogatást nyújt a nőknek, és foglalkozik a speciális igényeikkel és aggodalmaikkal. A színésznő felidézi, hogy teljesen össze volt zavarodva, amikor elkezdődött a menopauza, és nem tudta, mi történik az elméjével és a testével.

Célja, hogy normalizálja a beszélgetést, és véget vessen a témát övező megbélyegzésnek és szégyenérzetnek, és úgy véli, a nők válhatnak a legjobb és legmegbízhatóbb szószólóikká, ha a menopauzáról van szó.

Neked milyen tapasztalataid vannak a menopauzával kapcsolatban? Voltál olyan szerencsés, hogy támogató barátaid vagy családtagjaid voltak, akikkel megoszthattad az aggodalmaidat? Meséld el nekünk a hozzászólásokban.

via