Érdekesség

Tedd a fokhagymát a csuklódra és figyeld mi történik! Zseniális ez a módszer!

A fokhagyma nemcsak az ételeinket teszi felejthetetlenné, hanem különböző betegségekre, egészségügyi gondokra is használható. Ezek közül soroljuk fel most a 6 legkülönlegesebbet. Íme!

1. Pattanások ellen

A nagy kozmetikai termékeket gyártó vállalatok gyakran alkalmazzák a fokhagyma hatóanyagait, hogy megfelelő pattanástalanító készítményeket, arclemosókat állíthassanak elő. A fokhagyma levében rendkívül erős összetevők vannak, amelyek könyörtelenül elbánnak a mitesszerekkel, gyulladt pattanásokkal. Ezért érdemes bekenni egy cikk fokhagymával a csúnya pattan’sokat.

2. Gombásodás ellen

A fokhagymában gombaellenes hatóanyagok is vannak. Ha bőr-, vagy körömgomba támadt meg, akkor készítsünk fokhagymás lemosót. Ehhez 10 cikk fokhagymát szeleteljünk fel, majd tegyük bele egy liter vízbe, és azzal mossuk le magunkat. Talán még hatásosabb, ha a fokhagyma cikkeket olívaolajba áztatjuk, és azzal kenjünk majd be a fertőzött testrészeket.

3. Csillapítja a fogfájást

Egy cikk fokhagymát helyezzünk a fájós fogunk mögé, az ínyre, így pár perc alatt a fájdalom enyhülni fog.

4. A szálka is könnyebben kijön

Tegyünk egy sebtapaszra pár cseppet a fokhagyma levéből, majd rögzítsük arra a részre, ahol a szálka a bőr alá fúródott. Egy óra múlva vegyük le a tapaszt, és egyszerűen távolítsuk el a szálkát.

5. Üvegkarcolások ellen is jó

Nemcsak betegségek kezelésekor vehetjük hasznát a fokhagymának, hanem például a megrepedt ablaküvegek kezelésében is hasznos. A fokhagyma levével kenjünk be a repedést, így az nem fog tovább terjedni.

6. Erősíti az immunrendszert

A fokhagyma fogyasztásával hozzájárulunk ahhoz, hogy az egész szervezetünk ellenállóbb legyen a kórokozók támadásaival szemben. Reggel, ébredés után tegyünk a szánkba egy cikk fokhagymát, és tartsuk ott, amennyit csak tudjuk. Ne nyeljük le, inkább forgassuk a szánkban. A fokhagymában lévő hatóanyagok felolvadnak a nyálban, és onnan bejutnak a szervezetbe is, a vérkeringésbe, a nyirokrendszerbe.

A nyers fokhagyma fogyasztásának jótékony hatásai:

-tisztítja a vért

-étvágyserkentő

-megvéd a megfázástól, meghűléstől

-erősíti az immunrendszert

-segít a vérszegénységben szenvedőknek

-jót tesz a vesebetegségben, húgyúti fertőzésben szenvedőknek

-tisztítja a bőrt

Forrás