Érdekesség

Teszt: A kép, amit először látsz, felfedheti személyiséged rejtett oldalait

A képek remek lehetőséget nyújtanak a pszichológusok számára, hogy megismerjék a személyiségedet és a tudatalattidat. De attól függ, hogy mit veszel észre először, amikor egy illusztrációt nézel. Konkrétan ez a pszichológiai teszt a tudatalatti félelmeidről és arról árulkodik, hogy mi váltja ki őket.

Mi mindig élvezzük az ilyen típusú teszteket, néha azonban nem kell túl komolyan venni őket, csak egy kicsit szórakozni velük.

Mit látsz először ezen a képen?

1. Ha egy kislányt láttál

Lehet, hogy gyermekkorodból elfojtott félelmeid vannak. A gyermeki elmére sokféle esemény hathat. Ha azonban ezeket nem magyarázzák el megfelelően, akkor felnőttkorban különböző módokon törhetnek elő, például függőség, félelem, nem megfelelő vágyak és kognitív minták formájában.

Az érzelmi fejlődésed szempontjából fontos az édesanyáddal való kapcsolatod. Ha túl sok időt kellett távol töltened az édesanyádtól, vagy nem kaptál sok szeretetet, miközben felnőttél, lehetséges, hogy tudattalan félelmeid vannak. Ez befolyásolhatja a döntési és felelősségvállalási képességedet.

Ez csecsemőkorban, a perinatális fázisban, vagy akár a szülés vagy a várandósság alatt is előfordulhat.

2. Ha egy pillangót láttál

A pillangó általában a pozitivitást szimbolizálja. Azonban olyan tudattalan jelentést hordoz, amely egy kicsit sötétebb oldalról érkezik. A tudattalan félelmed lehet, hogy elszalasztod az esélyeket. Az is lehet, hogy elfojtod a gyász érzését, olyan emberek miatt, akik már nincsenek veled.

3. Ha egy málnát láttál

Ebben az esetben a málna a képen középre került, és nagyobb, mint a bogyó tényleges mérete, ez pedig azért van, mert a szívet jelképezi. Ez a szerelem szimbóluma.

Ha azonban a málnát láttad először, az azt jelenti, hogy a válasz arra, amit keresel, valójában a szívedben van. A tudattalan félelmed abból ered, hogy ellenállsz a szeretetnek anélkül, hogy ennek tudatában lennél.

4. Ha egy pókot láttál

Az emberek egyik leggyakoribb félelme a pókoktól való félelem. Ez valójában egy túlélési mechanizmus, amely segített bennünket abban, hogy éberek maradjunk az apró veszélyekkel szemben, amelyek régen körülvettek minket. Ha azonban szimbólumokról van szó, a pók azt mutatja, hogy esetleg attól félsz, hogy a környezeted nem biztonságos.

Ha ezt az ábrát látod először, az azt jelenti, hogy nem érzed magad biztonságban egy környezetben. Mindig ellenőrzöd a részleteket, és szinte mindig találsz valami veszélyes dolgot. Ez megakadályozza, hogy meglásd a téged körülvevő szépséget és a boldog pillanatokat. Valószínűleg minden lépésedet is túlgondolod.

5. Ha fákat láttál

A fa fontos pszichológiai szimbólum. Valójában pszichoanalitikus tesztekben használják, amelyek a pszichét tudják értékelni attól függően, hogy az illető egy papírlapon hova rajzolja a fát. Most azonban, mivel a fa a gyökereinket szimbolizálja, mélyebb jelentése van.

A hidat alkotó fák azt jelentik, hogy lehet, hogy van egy belső konfliktusod, amit még mindig nem oldottál meg. Ez tehát azt jelezheti, hogy félsz elfogadni egy tudattalan érzelmi szakadást. Az identitásodat az árnyék körül alakítod ki, hogy ellenállsz az önmagaddal való egyesülésnek.

6. Ha mackókat láttál

A legtöbben gyerekkorunkban a mackónk ölelésében találtunk vigaszt. Olyan, mint egy hely, ahol melegség, biztonság és megértés volt. Nos, ezért a plüssmaci egy olyan barátot jelent, aki feltétel nélkül meg tud érteni téged.

A képen azonban a mackók egy kicsit ki vannak csavarodva, és ha te őket láttad először, ez valami nagyon furcsát árul el önmagadról. Valójában félsz attól, hogy félsz. Ez valószínűleg egy tudattalan trauma miatt van, ami valószínűleg gyermekkorodban történt, amikor féltél, de nem volt mivel megvigasztalnod magad.

7. Ha egy koponyát láttál

Ha először koponyát látsz, az azt jelentheti, hogy nehezen hozol döntéseket, különösen, ha fontos kérdésekkel kell szembenézned. Ennek oka lehet az alacsony önbecsülés – nem bízol magadban eléggé ahhoz, hogy megtedd a következő lépést, és helyesen cselekedj.

Az önbecsüléssel kapcsolatos problémád oka lehet az is, hogy szüleid vagy közeli barátaid soha nem értékelték az elért eredményeidet, és úgy érezted, hogy soha nem vagy elég jó.

Melyiket láttad először? A teszt pontosan megtippelte a személyiségedet?