10 alkalom, amikor Kate Middleton megszegte a királyi szabályokat, és mi nem is vettük észre

Míg Meghan Markle a Windsor-ház nagy lázadója, Kate Middleton épp az ellenkezője – ő tökéletes. De annak ellenére, hogy a cambridge-i hercegné gondosan betartja a királyi protokollt és tiszteletben tartja az ősrégi hagyományokat, néha mégis azzal ellenkező dolgokat tesz.

Úgy döntöttünk, hogy kiemelünk 10 alkalmat, amikor Kate Middleton figyelmen kívül hagyta a királyi protokollt, de olyan elegáns módon tette, hogy senki sem vette észre. A cikk végén pedig megosztunk egy történetet arról, hogyan került Kate kellemetlen helyzetbe.

Az eljegyzési gyűrűje nélkül jelenik meg a nyilvánosság előtt.

A királyi család tagjai nem jelenhetnek meg a nyilvánosság előtt eljegyzési gyűrűik nélkül. De Kate többször megszegte ezt a szabályt. Például 2018-ban, a Great Ormond Street-i kórházban tett látogatása során Vilmos herceg felesége nem viselte a híres zafírgyűrűjét, csak az esküvői karikagyűrűjét.

Élénk színű körömlakkot visel.

Embed from Getty Images

Meghan Markle nem az egyetlen, aki megszegi a királyi szépségszabályokat. A cambridge-i hercegnőt is látták sötét körömlakkkal, de valamilyen oknál fogva ez nem keltett nagy szenzációt a médiában. Észrevettük, hogy Kate szereti az élénk pedikűröket, de manikűrje mindig a könnyebb oldalon áll, a szabályok szerint.

Meglehetősen rövid ruhákat visel.

Van egy íratlan szabály, amely szerint egy királyi családtag szoknyájának vagy ruhájának hossza nem érhet több, mint 10 centivel a térd felett. De Kate néha megszegi ezt a szabályt, és rövid (a királyi mércével mérve) szoknyát és ruhát visel.

Ruháihoz nem használ súlyokat.

Annak érdekében, hogy ruháik és szoknyájuk lent maradjon, még akkor is, ha szeles az idő, kis súlyokat varrnak bele. Annak ellenére, hogy a királynő mindig követi ezt az egyszerű szabályt, Kate gyakran elhanyagolja, ami néha kínos helyzeteket eredményez. Állítólag Middleton rendszerint statikus ruhákat próbál viselni abban a reményben, hogy a helyén marad.

Feketét visel (és nemcsak a gyásznapokon).

A királyi protokoll szerint a királyi család tagjainak csak gyásznapokon kellene feketét viselni. És bár Kate ruhásszekrényében többnyire élénk színű ruhák találhatók, néha figyelmen kívül hagyja ezt a szabályt, és teljesen fekete ruhát visel. Például Kate nemrégiben ellátogatott a Természettudományi Múzeumba, és egy fekete elegáns Alexander McQueen kosztümöt viselt.

7,5 centinél magasabb sarkú cipőt visel.

Egy másik királyi szabály szerint: a nőknek nem szabad 7,5 centiméternél magasabb sarkú cipőt viselniük. De Kate-nek más a véleménye. Gyakran, ha nem is mindig, nagyon magas sarkú cipőt visel.

Botrányok közepette találja magát.

A sussexi herceg és a hercegnő első gyermekének keresztelési szertartásán Kate úgy döntött, hogy Diana emlékezetes gyöngy fülbevalóit viseli. De ez a gesztus sok ember számára helytelennek tűnt, mivel Kate-t azzal vádolták, hogy megpróbálta ellopni a figyelmet. A királyi család rajongói egyetértettek abban, hogy a fülbevalókat Meghan-nak kellett volna viselnie, mert a walesi hercegnő Henry herceg megkeresztelésekor viselte őket.

Megsérti a királyi öltözködési szabályt.

2012-ben, a II. Erzsébet gyémánt jubileuma alkalmából rendezett felvonuláson Kate egy piros Alexander McQueen ruhát választott, miközben az összes többi vendég pasztell színeket viselt. Ruhája olyan élénk volt, hogy szinte elhomályosította magát a királynőt.

Megengedte férjének, hogy tanúja legyen gyermekei születésének.

A windsori hagyomány szerint a gyermek apja nem lehet ott a szülésnél. Így például, amikor Károly herceg született, Edinburgh hercege a squash játékkal volt elfoglalva, amikor pedig Vilmos megszületett, Charles pólózott. De Kate megszegte ezt a szabályt azzal, hogy megkérte Vilmos herceget, hogy legyen vele ebben a fontos pillanatban. Tehát a cambridge-i herceg minden alkalommal vele volt, amikor szült.

Külön ünnepli a karácsonyt a királyi családtól.

Hagyományosan karácsonykor az egész királyi család összejön Sandringhamben. Elmennek az egyházi istentiszteletre, ajándékot cserélnek, megnézik a királynő beszédét a tévében, és élvezik a vacsorát. De a Cambridge-család kétszer is megszegte ezt a szabályt – amikor Kate szüleivel ünnepelték a karácsonyt.

Bónusz

2014-ben egy hivatalos New York-i látogatás alkalmával a cambridge-i herceg és hercegnő meglátogatta a Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers kosárlabda játékot, ahol egy kis incidens történt. A fotó kedvéért LeBron James átölelte Kate Middletont. Tehát a játékos megszegte a királyi protokollt, amely szerint senki sem érintheti meg a királyi család tagjait. Láthatod Kate arcán a zavart tekintetet.

Szerinted tiszteletlenség e szabályok megszegése? Vagy úgy gondolod, hogy ettől Kate rokonszenvesebb emberré válik?