Emberek Érdekesség

10 furcsa korlátozás, amit a hírességek a gyerekeikkel szemben alkalmaznak

A pszichológusok a szülői stílusokat 4 típusra osztották: megengedő, határozott, elhanyagoló és tekintélyelvű. És a kutatások szerint a határozott megközelítés az, amely nagyobb valószínűséggel nevel független és szociálisan kompetens gyerekeket. De függetlenül attól, hogy hogyan neveljük őket, nyilvánvaló, hogy mindannyian a legjobbat akarjuk a gyerekeinknek. Végül is a szülői lét egy személyes út, ahol minden szülő a saját meggyőződésének és életkörülményeinek megfelelően alakítja ki a saját szabályrendszerét.

Minket lenyűgöznek a különböző fegyelmezési megközelítések, amelyeket az emberek a gyermekeik számára alkalmaznak. Szeretnénk megosztani azokat a meghökkentő szabályokat, amelyeket 10 híresség betartat a gyerekeivel.

1. Julia Roberts – nem nézhetik a filmjeit

Bár ő Hollywood egyik legsikeresebb színésznője, Julia Roberts elárulta, hogy 3 gyermeke nem sok filmet vagy tévéműsort néz, és főleg nem az övét. Azt mondta: „Elég merev nézési szokásaink vannak a házunkban.” A színésznő ezután hozzátette: „Majd megtaláljuk a megfelelő időt, ami boldog és örömteli lesz számunkra, hogy mindezt együtt osszuk meg, de ez valószínűleg nem 2 héten belül lesz.”

2. Madonna – 18 éves korig nincs randizás

A „Pop királynője” egyszer elárulta, hogy legidősebb lánya még túl fiatal a randizáshoz, mondván: „Nincs fiúzás Lourdes-nak, amíg nem lesz 18 éves.” És úgy tűnik, hogy nem ez az egyetlen szabály, amit a gyerekeivel kapcsolatban tart. Madonna bevallotta, hogy fegyelmező a háztartásban, és hozzátette: „A késő esti tévézés, az egészségtelen ételek és a rendetlenség nem tolerálható a házamban.”

3. Mila Kunis és Ashton Kutcher – nincsenek karácsonyi ajándékok

A sztárpár, akik egy 7 éves lány és egy 5 éves fiú szülei, bevallotta, hogy nem szeretik elkényeztetni őket ajándékokkal. A színésznő így nyílt meg: „Eddig az volt a hagyományunk, hogy nincs ajándék a gyerekeknek… Tavaly, amikor karácsonyt ünnepeltünk, Wyatt 2 éves volt… és nem adtunk neki semmit – a nagyszülők adtak.” Kifejtette: „A gyerek már nem értékeli az egy ajándékot. Azt sem tudják, hogy mit várnak, csak dolgokat várnak.”

4. Kelly Ripa – 18 éves koráig nem lehet nyilvános Instagram-fiókja

Az amerikai színésznőnek és műsorvezetőnek egy lánya és 2 fia van férjével. Legidősebbjük bevallotta, hogy szülei szigorúbbak voltak a nevelésében, mint fiatalabb testvéreivel. Van azonban egy vitathatatlan szabály, amit a középső lánynak be kell tartania, mégpedig az, hogy 18 éves koráig kell várnia, hogy nyilvános Instagram-fiókot csináljon magának.

5. Megan Fox – nincs tévé és nincs telefon

Az amerikai színésznő bevallotta, hogy a gyerekei filmet nézhetnek, de ugyanez nem vonatkozik a tévére. Elmagyarázta: „A filmeknél úgy érzem, hogy van eleje, közepe és vége. Van egy világos történet. Szerintem ez más, mintha a gyerekeket csak úgy a tévé elé ültetnénk, mert az csak nonstop van”. Hozzátette, hogy azt is ellenzi, hogy a gyerekeinek telefonja legyen, mondván: „Az én célom az, hogy legalább nyolcadik osztályig ne legyen számítógép, se mobiltelefon.”.

6. Gwyneth Paltrow – tévézni csak franciául vagy spanyolul lehet

A színésznőnek, aki egyben 2 gyermekes anyuka is, van egy furcsa szabálya, ha tévénézésről van szó. Bevallotta, hogy fia és lánya nem nézheti az angol anyanyelvén. Azt mondta: „Csak franciául vagy spanyolul engedem őket tévézni.” Elmagyarázta továbbá, hogy megveszi a rajzfilmjeiket, amikor Franciaországban tartózkodik.

7. Alicia Silverstone – nincs pelenka

A színésznő elárulta, hogy 6 hónapos korában kezdte el a kisfia bilire szoktatását. Elmagyarázta: „Ahogyan a babád jelzi, hogy enni akar, vagy fáradt, úgy azt is jelzik, ha ki kell menniük a mosdóba”. Azt is hozzátette: „Ez a legtermészetesebb, legősibb dolog”. Alicia Silverstone ezután elismerte, hogy ez a megközelítés a bolygónknak is jót tesz, mondván: „Rengeteg pénzt spórolsz a pelenkákon, rengeteg időt, mert nem olyan piszkos, és a Földnek is segítesz!”

8. Keira Knightley – lánya nem nézheti a Hamupipőkét

Az angol színésznő elárulta, hogy egyes Disney-filmeket a lánya nem nézhet meg, mert nem ért egyet azzal az üzenettel, amit a fiatal lányoknak közvetítenek. Elmagyarázta, hogy a Hamupipőke „arról szól, hogy egy gazdag srácra vár, aki megmenti őt – nem, mentsd meg magad!” A kis hableány egy másik film, amivel nem ért teljesen egyet, mondván: „A dalok nagyszerűek, de ne add fel a hangod egy férfiért.”

9. Jennifer Lopez – iPad csak vasárnaponként

A sztár, aki egy ikerfiú és egy ikerlány édesanyja, szigorú szabályt tart be, ha az iPad használatáról van szó. Megosztotta, hogy a gyerekei „hét közben nem használhatják az iPadeket, nem játszhatnak videojátékokkal vagy bármi mással, mert akkor iskolaidő van.” Elmagyarázta, hogy a vasárnap az egyetlen nap a héten, amikor használhatják a készülékeket azzal a feltétellel, hogy „jónak kell lenniük az iskolában”.

10. Angelina Jolie és Brad Pitt – a gyerekek nem tudnak rájuk keresni a google-ban

Brad Pitt, aki akkor még Angelina Jolie felesége volt, elárulta: „Az összes gyerek számítógépén letiltottuk a nevünket.” Elmagyarázta, hogy 3 lányuk és 3 fiuk „nem tud rákeresni az anyukájukra és az apukájukra.” Hozzátette: „Nem akarom magam attól függővé tenni, hogy mások mit gondolnak rólam.”

Egyetértesz a listán említett összes szabállyal? Van olyan konkrét szabályod, amit a gyerekeid soha nem szeghetnek meg?

via