Emberek Érdekesség

Egy férfi mesterséges intelligenciát használt, hogy megnézze, hogyan néznek ki a Disney-karakterek valódi emberként, és összehasonlítottuk őket azokkal az emberekkel, akik alapján készültek

Hidreley Diao egy digitális művész, aki mesterséges intelligenciát használ művei elkészítéséhez. Több projektje is van, köztük egy, amelyben megpróbálja rekonstruálni, hogyan néztek ki a hírességek gyerekkorukban, de ma a Disney-karaktereket valódi emberként ábrázoló sorozatára szeretnénk koncentrálni. A bökkenő azonban az, hogy a karakterek némelyikének valóban van egy prototípusa a való világban.

Utánajártunk, hogy milyen emberekről mintázták eredetileg a Disney-figurákat, majd úgy döntöttünk, hogy összehasonlítjuk, hogy a mesterséges intelligencia által létrehozott „emberek” mennyire hasonlítanak valójában rájuk.

1. A Kis hableány Arieljét Alyssa Milanóról mintázták.

A színésznő a saját tudta nélkül szolgált alapul a karakter megtervezéséhez. A film bemutatása után tudta meg, hogy ő a Disney-hercegnő prototípusa.

2. A Fel Carlját Ed Asnerről mintázták.

A színész, Ed Asner adta a hangját a karakternek, Carlnak, akinek legalábbis részben ő volt a prototípusa.

3. Pocahontast Irene Bedardról mintázták.

A színésznő szolgált modellként a Disney-karakterhez, és a hangját is ő adta.

4. A Hamupipőke Lady Tremaine-t Eleanor Audley alapján alakították.

Eleanor Audley színésznő volt Lady Tremaine szinkronhangja is, így a gyártó stúdió a lehető legtöbb Audley vonással rajzolta meg a karaktert.

5. Hófehérke modellje a színésznő, Marge Champion.

Marge Champion szorosan együttműködött a Disney produkciós stúdióval, amikor a Hófehérke és a hét törpe készült: az animációs csapat alaposan tanulmányozta a mozgását a hangstúdióban, hogy a karaktert minél valósághűbbé tegyék.

6. A Csipkerózsika Demónája Maila Nurmi alapján készült.

Bár egyesek úgy vélték, hogy Demónát, akárcsak Lady Tremaine-t, szintén Eleanor Audley-ról mintázták, olyan pletykák is keringtek, hogy a Disney-gonosz igazi prototípusa a színésznő, Maila Nurmi volt. Ez a színésznő halála után megerősítést nyert – előkerültek ugyanis régi naplói, amelyekben arról írt, hogy együtt dolgozott a Disneyvel Demóna megalkotásán.

7. Aladdin alapja Tom Cruise volt.

Bár meglepő lehet, de igaz – a rajzfilm vezető animátora elmondta, hogy Cruise-t használták Aladdin prototípusaként, mivel „minden attitűdjét és pózát” magabiztosan alakította.

Látod a hasonlóságot? Meglepődtél, amikor kiderült, hogy valamelyik karakter valós személyeken alapul?

via