Emberek Érdekesség

10 híresség, aki karrierje csúcsán megváltoztatta a művésznevét

Néhány ma ismert hírességnek karrierje kezdetén nem az volt a neve, amin ismerjük őket – a legtöbbjüknek meg kellett változtatniuk, hogy ne keverjék össze őket más színészekkel, ezért olyan egyedi művésznevet találtak ki, ami jellegzetes, és minden alkalommal felhívja rájuk a figyelmünket, amikor meghalljuk.

Összeállítottunk egy listát azokról a hírességekről, akik megváltoztatták a nevüket, a mögöttük rejlő jelentéssel együtt, ami nagyon érdekes.

1. Victoria Beckham

Mielőtt a divatdívaként, Victoria Beckhamként vált ismertté, még az általunk szeretett ikonikus együttes korai időszakában Victoria Adams volt a neve a lemezein. Amikor azonban a Spice Girls tagjai feltörekvő sztárok lettek, a nevét Posh Spice-ra változtatta. Évekkel később ő lett az a híres Victoria Beckham, akit ma ismerünk.

2. Lisa Bonet

Lisa Bonet névvel született, majd a The Cosby Show-ban játszott sikeres szerepe után 1993-ban úgy döntött, hogy Lilakoi Moonra változtatja. Azt nyilatkozta, hogy a névváltoztatással a magánéletét és a Hollywoodon kívüli imidzsét akarta tisztelni. Évekkel később a színésznőt ma már a Lisa Bonet névvel hozzák összefüggésbe.

3. Rachel Weisz

Karrierje elején Rachel Vyce-re változtatta a nevét, de amikor az emberek azt mondták neki, hogy túl nehéz kiejteni, Kenya Campbellre változtatta. Úgy döntött, hogy egy ideig így marad, de hamar rájött, hogy kellemetlenül hangzik. A színésznő ezután úgy döntött, hogy marad Rachel Weisz, és számos ikonikus filmet készített.

4. Alicia Keys

Az igazi neve Alicia Augello-Cook, de megváltoztatta, és úgy döntött, hogy saját, más művésznevet szeretne, ami mögött különleges jelentés rejlik. Elmagyarázta: „Olyan, mint a zongorabillentyűk, és rengeteg ajtót is kinyithat”, így végül az Alicia Keys névre váltott, és több rekordot is megdöntött karrierje során.

5. Iggy Azalea

Születési neve Amethyst Amelia Kelly, és azért lett végül Iggy Azalea, mert van egy Iggy nevű kutyája, és ez lett a beceneve. Ahogyan azt magyarázta, az Azalea vezetéknevet azért találta ki: „Mert ez egy utcanév, ahol az anyukám és a családom él, és nagyon nőiesen hangzik, és úgy gondoltam, hogy ez ellensúlyozza az Iggyt, ami annyira férfias.”

6. Tom Hardy

Mielőtt Tom Hardy lett, a születési neve Edward Thomas Hardy volt, és csak a keresztnevét használta, mielőtt úgy döntött, hogy inkább a középső nevét használja. Bár az internet tisztában volt valódi kilétével, az nem került széles körben nyilvánosságra.

7. Ralph Lauren

Ralph Lauren ikonikus név és márka, de nem mindig ezen a néven ismerték. Az igazi neve Ralph Lifshitz, de úgy döntött, hogy megváltoztatja. Ahogy elmagyarázta, a „Lauren”-t úgy találta ki, hogy: „Az unokatestvéreim, akik Kaliforniában éltek, Lawrence-re változtatták a vezetéknevüket”. Egészen addig, amíg végül a saját márkaneve lett, amely ma már széles körben ismert.

8. Aaron Paul

Teljes neve Aaron Paul Sturtevant, de amikor meghallgatásokra ment, senki sem tudta kiejteni a vezetéknevét, a „Sturtevant”-ot, ezért meg kellett változtatnia, hogy mindenki ki tudja mondani, majd amikor Hollywoodba került, lerövidítette.

9. Elizabeth Banks

Születési neve Elizabeth Irene Mitchell, de nem használhatta, mert már egy másik híres színésznő használta, így ki kellett találnia a saját művésznevét. A „Banks” mellett állapodott meg, ahogyan elmesélte: „Készítettem egy listát, majd betűrendbe állítottam, és a Banks volt az első a listán”.

10. David Tennant

David Tennant nem az igazi neve, a születési neve David John McDonald. És azért választotta ezt a művésznevet, mert, mint mondta: „16 évesen kaptam az első munkámat, és nem ismertem a színészeket, nem tudtam, hogyan kell nevet választani. Szóval átlapoztam egy zenei magazint. Tehát úgymond Neil Tennant után neveztek el a Pet Shop Boysból!”.

Melyik híresség keltette fel leginkább az érdeklődésedet? És melyik híresség sokkolt a művészneve mögött rejlő jelentéssel? Mondd el nekünk a hozzászólásokban.

via