Érdekesség

10 híresség, akik az évek során megváltoztatták a művésznevüket

A nevünket kőbe vésettnek érezhetjük, de nem a hírességek. Ahogy a hírességek nőnek és fejlődik a stílusuk, úgy változik velük együtt az identitásuk is. Ezek a hírességek már korábban is játszottak a színpadi személyiségükkel, és vagy egy olyannál kötöttek ki, ami passzolt hozzájuk, vagy visszatértek az eredeti nevükhöz.

Összeállítottunk egy listát azokról a hírességekről, akiknek különböző művészneveik voltak.

1. Emma Stone

A színésznő az Emily Jean Stone nevet kapta születésekor. Amikor regisztrált a Screen Actors Guild-be (Amerikai Televízió- és Rádióművészek Szövetsége), azt tapasztalta, hogy már van egy másik Emily Stone is regisztrálva. A színésznő helyette a Riley Stone nevet választotta. De miután néhány vendégszerepet vállalt A médiumban és a Már megint Malcolm-ban, úgy érezte, hogy a név nem illik hozzá, és inkább az Emmát választotta.

2. Jamie Foxx

Eric Marlon Bishop, akit ma Jamie Foxxként ismerünk, több különböző nevet is kipróbált, amikor először kezdett el nyílt mikrofonos esteken fellépni. Amikor feliratkozott a nyílt mikrofonos listákra, a Tracy Brown és a Stacy Green neveket használta, de végül a Jamie Foxxnál kötött ki.

3. Snoop Dogg

Snoop Doggnak több művészneve is volt. Születésekor Calvin Cordozar Broadus Jr. volt a keresztneve, amikor rapkarrierjét kezdte, „Snoop Rock”-ként emlegette magát. Aztán „Snoop Doggy Dogg”-ra változtatta, és végül elvesztette a „Doggy”-t. De 2012-ben „Snoop Lion”-ra változtatta a nevét, és „DJ Snoopadelic” és „Snoopzilla” néven adott ki zenét.

4. Christina Aguilera

Christina Aguilera egész karrierje során az igazi nevét használta, kivéve 2002-ben, amikor az „Xtina” nevet használta, ami egy alteregója volt, ami új külsővel járt együtt. Feketére festette a haját és új stílust vett fel.

5. P. Diddy

Sean John Combs, más néven P. Diddy számos művésznevet viselt karrierje során – Puff Daddy, Puffy és Diddy, hogy csak néhányat említsünk. 2017-ben bejelentette, hogy a Love vagy Brother Love nevet fogja használni.

6. Prince

1993-ban Prince megváltoztatta a művésznevét egy olyan szimbólumra, amely úgy nézett ki, mint a két nem szimbólumának kombinációja, amit „Love Symbol” (Szerelem szimbólum) néven emlegettek. Gyakran hívták The Artist Formerly Known as Prince-nek (A korábban Prince néven ismert művész), és végül 2000-ben visszatért a Prince névhez.

7. David Bowie

A David Robert Jones néven született művész úgy gondolta, hogy a neve nem elég emlékezetes a színpadra. Megpróbálkozott a Davy Jones névvel, de volt egy másik rocksztár is, akinek ugyanez volt a neve. Végül a David Bowie-nál kötött ki. Arról is híres, hogy alteregójaként, Ziggy Stardustként lépett fel.

8. Lana Del Rey

Az énekesnő igazi neve Elizabeth Woolridge Grant, de ma már Lana Del Rey néven ismert. Amikor elkezdett énekelni, a „Lizzy Grant” névre hallgatott, és „Sparkle Rope Jump Queen” néven is fellépett, amíg végül a Lana Del Rey-nél kötött ki.

9. Garth Brooks

Troyal Garth Brooks az amerikai countryénekes eredeti neve. De 1999-ben Brooks felvette a „Chris Gaines” személyiséget, egy kitalált rockszemélyiséget.

10. Kanye West

Kanye West karrierje kezdete óta a saját nevét használja fellépéseihez. 2021 augusztusában Kanye West törvényesen „Ye” névre változtatta a nevét, középső és vezetéknév nélkül.

Neked van beceneved? Vagy ha lenne művészneved, mi lenne az?