Egy egyedülálló meleg férfi örökbe fogadott egy Down-szindrómás kislányt, aki úgy kivirágzott, mint egy ritka virág

A történet nemrég kezdődött, amikor egy Down-szindrómás kislányt elhagyott a szülőanyja. Ezt követően 20 különböző örökbefogadó család utasította el, és sorsa nagyon bizonytalannak tűnt. Az élete szerencsés fordulatot vett, amikor egy Luca Trapanese nevű férfi belépett az életébe. És itt kezdődött Alba és Luca, egy kislány és örökbefogadó apukája érzelmes utazása.

Mi végig követtük Alba és Luca történetét. Ma pedig szeretnénk megmutatni, hogyan éli ez a csodálatos duó az életét, évekkel azután, hogy a kis Alba örökbefogadásra került.

Az egész sok kihívással kezdődött a leendő apa számára.

Tényleg úgy tűnhet, hogy Luca és Alba első találkozásakor a csillagok összeálltak. Luca épp akkor szakított egy komoly kapcsolatból a barátjával, Albát pedig a biológiai édesanyja adta örökbe. Mire találkoztak, a kislányt már 20 örökbefogadó család utasította el. 2017 júliusában Luca a lány megmentésére sietett.

Most már ők ketten tényleg elválaszthatatlanok. Luca már régóta arról álmodott, hogy apa lesz, de meleg és egyedülálló lévén elég nagy kihívásnak tűnt, amikor az örökbefogadásról volt szó. Olaszországban a béranyaság nem opció, és a meleg szülőket nem jegyzik be társszülőként az anyakönyvi kivonatokon.

Lucának azt mondták, hogy csak olyan gyereket fogadhat örökbe, aki beteg vagy súlyosan fogyatékos. És ez teljesen rendben volt számára.

Kiderült, hogy Luca Alba apjának volt rendelve.

Az Instagramon megannyi szívmelengető poszt található, ahol a duó megmutatja, hogy a 45 éves férfi élete az ő drága hercegnője körül forog. „Egy egyedülálló apa vagyok, aki szerelmes a lányába” – írja a biojában.

Alba most 4 éves, és élete az apró családjában hihetetlen pillanatokkal van tele. Luca elfogadja az apaságot, mint életre szóló szerepet. „Arra születtem, hogy apa legyek!” – mondja számos interjújában. Imádja a lányának és a fejlődésének szentelni magát, és a kislány élete most a prioritási lista élén áll.

Az apa és lánya élete minden, csak nem unalmas.

A duó imádja az együtt töltött időt. Mindketten különösen szeretnek táncolni és énekelni, és Luca elismeri, hogy Alba mindkettőben igazi sztár.

Sok sikert és sok mérföldkövet értek el egymás mellett. Luca felidézte, hogy a legizgalmasabb pillanat számára az volt, amikor Alba „apának” szólította, és az is, amikor először sétált.

Minden gyermek számára hatalmas mérföldkő a járni tanulás. De a Down-szindrómás gyermekek számára az első lépések és szavak gyakran még különlegesebbek.

Apa készen áll arra, hogy egész életében kiálljon a lánya mellett.

Alba nem olyan, mint a többi gyerek, és az apukája életcéljául tűzte ki, hogy segítsen neki, hogy meghallgassák. A legnagyobb küzdelme az, hogy megértesse másokkal, hogy Alba mindenekelőtt egy ember, akinek minden szükségletére tekintettel kell lenni. Luca meg van győződve arról, hogy az embereknek harcolniuk kell a mentális korlátok és mindenfajta kirekesztés ellen.

Hisz abban, hogy Alba találkozni fog olyan emberekkel, akik értékelni fogják a tehetségét, és nem csak egy fogyatékkal élő embernek fogják tekinteni. Kitart amellett, hogy minden gyermek hihetetlen. A különleges gyerekek pedig tehetségesek, erősek, és sokkal több nehézséggel küzdenek meg, mint nem fogyatékos társaik.

Luca hajlandó segíteni más családoknak abban, hogy jobban megértsék a gyerekeiket.

Ez az apuka írt egy könyvet, melynek címe (angolul) We Will Amaze You With Special Flaws. Ez a könyv hangosan beszél a fogyatékosságról és a sokszínűségről. Bemutat 3 gyermeket, akik fogyatékosságukat különleges ajándékká változtatják. És ezt a gondolkodásmódot igyekszik minden egyes nap nevelni Albában.

Azoknak az apáknak, akik a jövőben örökbe akarnak fogadni, Luca azt mondja: „Örökbe fogadni egy gyereket a leghálásabb dolog, amit tehetsz. Ezt a döntést tudatosan és teljes tudatossággal kell meghozni, anélkül, hogy visszatekintenénk. Apának lenni hivatás.”

Mi az, ami Alba és Luca történetében megérintette a lelkedet? Mit kívánnál Lucának apaként?