Emberek Érdekesség

10 híresség, akik elárulták, hogy mitől félnek a legjobban

Bár a félelmeknek végtelen fajtája létezik, a kutatások szerint a leggyakoribb a szociális fóbia, ezt követi az agorafóbia (félelem a nyílt terektől) és az akrofóbia (tériszony). És míg egyesek arra trenírozzák az agyukat, hogy apránként legyőzzék a fóbiáikat, mások megtalálják a módját, hogy megbirkózzanak velük, és okosan alkalmazkodnak és kezelik őket. Akárhogy is, soha nem szabad szégyellnünk a félelmeinket, mert azok identitásunk szerves részét képezik, és alapvető szerepet játszanak egyedi személyiségünk kovácsolásában.

Úgy véljük, hogy sajátos félelmeink felfedik sebezhető és emberi oldalunkat, ami szerethetőbbé tesz minket. És ahogy mindenki másnak, úgy a sztároknak is vannak fóbiáik, és némelyikük valóban meghökkentő lehet.

Madonna – mennydörgés és villámlás

A ‘pop királynőjének’ brontofóbiája van, ami a villámtól és a mennydörgéstől való félelmet jelenti. És arról számoltak be, hogy egyik írországi koncertje során rendszeres időjárásjelentést követelt, mert attól tartott, hogy a közelmúltban megemelkedett páratartalom viharral járhat a koncertje alatt.

Dwayne Johnson – hullámvasút

A színész és egykori profi pankrátor bebizonyítja, hogy mindenki félhet valamitől, és az ő esetében a hullámvasutak azok, amelyek rendkívül kellemetlenül érintik. Egyszer már kifejtette: „Kiakasztanak, mert úgy érzem, csapdába estem”.

Jennifer Aniston – repülés és víz alatti lét

A hollywoodi színésznő bevallotta, hogy ‘nagyon fél a repüléstől’. Hozzátette még, hogy egy alkalommal szembe kellett néznie a félelmével, amikor Mexikóba tartott, hogy megünnepelje ötvenedik születésnapját, mivel a repülőgép futóművéből hangos robbanás hangja hallatszott. A színésznő egyszer azt is elárulta, hogy fél a víz alá merülni. Elmondta, hogy ez a félelem onnan ered, hogy gyerekkorában egyszer egy medencébe hajtott a triciklijével.

Nicole Kidman – pillangók

Az ausztrál származású színésznő fél a pillangóktól, ami még gyerekkorában alakult ki nála. Elárulta, hogy még felnőttként is megpróbálta leküzdeni, és bevallotta: „Bementem az Amerikai Természettudományi Múzeum nagy pillangóketrecébe, és magamra húztam a pillangókat, de ez nem működött.”

Channing Tatum – porcelánbabák

A színész bevallotta, hogy ’retteg a porcelánbabáktól’. Elmagyarázta: „Egyszerűen csak azt gondolom, hogy nagyon ijesztőek. Olyanok, mintha igazi szemük lenne, és valódinak tűnnek”. Majd így folytatta, kifejtve: „Csak elképzelem, hogy amikor elmegyek mellettük, a fejük végig velem együtt forog.”

Kylie Jenner – porszem a pohárban

Az influencer és sminkmogul megnyílt a legnagyobb félelméről, ami nem más, mint hogy por van a pohárban. Elmagyarázta: „Az egyik legirritálóbb számomra az, amikor sok por van egy pohárban, és akkor azt hiszem, hogy az mintha bekerülne a szervezetembe.”

Tyra Banks – delfinek

A modell és műsorvezető a műsorában elárulta, hogy nagyon fél a delfinektől, bevallotta, hogy kellemetlen érzéseket keltenek benne. Elmagyarázta: „Azt hiszed, hogy egy delfin édes és barátságos – számomra nem azok. Szorongást és pánikot érzek, valahányszor szembesülök velük, vagy akár csak gondolok rájuk”.

Katie Holmes – mosómedvék

A színésznő egész életében félt a mosómedvéktől. Egyszer bevallotta: „Mindenki mindig azt mondja, hogy a pókok vagy a kutyák vagy a legtöbb dolog jobban fél tőled, mint te tőlük, de én nem így gondolom!”.

Rita Ora – vécék

A brit énekesnő korábban bevallotta, hogy fél a vécéktől. Elmagyarázta: „Mindig úgy érzem, hogy amikor kimegyek a vécére, valami ki fog jönni az aljából.” Még azt is hozzátette: „Éjszaka mindig ügyelek arra, hogy felkapcsoljam a villanyt, amikor megyek.”

Khloé Kardashian – a köldök

A valóságshow-sztár korábban bevallotta, hogy omphalofóbiája van, más néven fél a köldöktől. Megnyílt, és azt mondta: „Utálom a köldököket. Az enyémhez nem nyúlhatsz, és én sem akarom megérinteni a tiédet. Amikor zuhany alatt vagyok, kesztyűt viselek, és mindig sikítok, amikor a köldökömet mosom”.

Van olyan meglepő félelmed, amivel nap mint nap szembe kell nézned? Hiszel abban, hogy teljesen le tudjuk győzni a félelmeinket, ha teszünk érte egy kis erőfeszítést?

via