Emberek Érdekesség

10 híresség, akik megtörték a társadalom sztereotípiáit, és mi teljesen odáig vagyunk érte

A sztereotípiák mindenhol jelen vannak, és mindenkire hatással vannak. De néha vannak olyan emberek, akik úgy döntöttek, hogy szembeszállnak ezekkel, és mindannyiunknak leckét adnak arról, mit jelent önmagunknak lenni. És ezek a hírességek pont ezt tették!

Mi bátorítjuk az egyediséget, és ez az összeállítás arra hivatott, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki.

1. Chris Hemsworth és Elsa Pataky

Chris Hemsworth és felesége, Elsa Pataky bebizonyították mindenkinek, hogy a szerelem mindent felülír, ha a korkülönbségről van szó egy házasságban. Hagyományosan a férfinak kellene idősebbnek lennie, azonban náluk Chris 38, Elsa pedig 45 éves!

2. Eva Longoria

A leginkább a Született feleségek című sorozatban játszott szerepéről ismert Eva Longoria 43 éves koráig nem esett teherbe, így megdöntötte a társadalmi normákat. Most Eva boldogan neveli kisbabáját. A téma körül minden bizonnyal van egy stigma, és mi támogatjuk azokat a nőket, akik hallatják a hangjukat.

3. Harry Styles

A One Direction egykori tagjaként Harry Styles totális szívtipró lett. Azonban csak mostanában vállalta fel a női oldalát, és mindenféle nemet túllépő öltözékeket, sőt, még ruhákat is visel. „Azon kapom magam, hogy női ruhákat nézek, és azt gondolom, hogy azok csodálatosak” – mondja.

4. Jennifer Aniston

A gyönyörű Jennifer Aniston azzal inspirálja az embereket, hogy 52 évesen még mindig szingli. A színésznőnek még nincsenek gyerekei, de élvezi az életet amennyire csak lehet! Nemrégiben Reese Witherspoonnal alkotott egy csapatot a The Morning Show-ban, karrierje pedig továbbra is virágzik.

5. Margot Robbie

A lenyűgöző Margot Robbie is megdöntötte a nők számára felállított normákat. A színésznő kijelentette, hogy nem élvezi, ha a párkapcsolatról és a gyerekekről kérdezik, ami általában elég személyes dolog, és hogy a nőknek meg kellene engedni, hogy kiálljanak amellett, hogy ezekről a dolgokról kérdezzék őket.

‘Hogy merészeli egy férfi megmondani nekem, hogy mit tehetek és mit nem, ha az anyaságról vagy a saját testemről van szó?’ – mondta.

6. Ezra Miller

Ezra Miller színész mindenkit ámulatba ejtett a Met-gála szőnyegén 2019-ben. Miller maga mögött hagyott mindenféle férfi normát, és káprázatos külsővel jelent meg! Szóhoz sem jutottunk tőle, és pontosan ezt csodáljuk az emberekben.

7. David Bowie

Az ikonikus David Bowie megdöntötte a társadalmi normákat a lenyűgöző megjelenésével, amivel kétségtelenül kijelentette: azt viselj, amit csak akarsz, és érezd jól magad a saját testedben! Különc külseje nem olyan, amivel mindennap találkozhatunk, ezért is maradt az egyik legkülönlegesebb énekes.

8. Prince

Prince-t az évek során úgy ismerték meg, mint egy olyan egyént, akiben rengeteg személyiség és egyediség rejlik. Megszegve a férfiakra vonatkozó divatsztereotípiákat, mint például, hogy nem öltözködhetnek nőiesebben vagy nem viselhetnek sminket, a mai napig ikon maradt. A közösséghez való hozzájárulása miatt az emberek az ő példáját szem előtt tartva szabadon kifejezhetik magukat.

9. Ruby Rose

Harry Styleshoz hasonlóan Ruby Rose is kidobott az ablakon minden, a nők számára felállított normát, és felvállalja férfias oldalát – amit mi abszolút imádunk. Merész ruhákat visel, amiről megismertük őt, elképesztő filmszerepei és magával ragadó személyisége mellett.

10. Billy Porter

Billy Porter színész, énekes és író minden vörös szőnyegen nyomot hagy, amit megtisztel. Legikonikusabb megjelenései közé tartoznak a csodás ruhák, merész outfitek és a hozzájuk tartozó erős személyiség.

Melyik híresség inspirált téged a leginkább? Érezted már úgy, hogy korlátoznak a sztereotípiák?