Érdekesség

10 híresség, akik szétzúzzák a szépségszabványokat és büszkén vállalják az öregedést

Míg egyesek ódzkodnak attól, hogy nyíltan beszéljenek a korukról, sokan büszkék az ősz hajukra és az arcukat borító finom ráncokra. Az öregedésgátló bőrápolókkal teli világban olyan hírességeket látni, akik vállalják az öregedést, olyan, mint egy lélegzetvételnyi friss levegő.

Mi hiszünk abban, hogy életünk minden évét meg kell ünnepelni, és megtapsoljuk ezeket a magabiztos nőket, akik megosztják velünk az öregedéshez való egyedi hozzáállásukat.

1. Andie MacDowell

A 63 éves színésznő elárulta, hogy egyszer egy interjúban megkérdezték tőle, milyen érzés öregedni és elveszíteni a szépségét, és a kérdés sokkolta. „Egyszerűen nem tudtam elhinni. Azt mondtam neki, hogy tényleg nem érzem úgy, hogy elveszítem a szépségemet, ez csak egy másfajta szépség” – mondta. „Az öregedés nem arról szól, hogy elveszíted a szépséged. Azt kell mondanom, soha nem éreztem magam szebbnek” – folytatta.

2. Naomi Campbell

Ezt a lenyűgöző szupermodellt a fiatalsággal és az egyedülálló szépséggel hozzák összefüggésbe, és bár elismeri, hogy az egészséges táplálkozás és a szépségápolási rutinja segít neki abban, hogy a legjobban nézzen ki, nem aggódik az öregedés miatt. „Nem aggódom egy szám miatt. Nincs problémám az öregedéssel” – mondta.

3. Drew Barrymore

A díjnyertes színésznő ahelyett, hogy elutasítaná a korát, elfogadja az öregedést, és jó példát szeretne mutatni a lányainak. „Most jobban, mint valaha, elhatároztam, hogy megmutatom a lányaimnak, hogy az öregedés luxus. Ha szerencsénk van, mindannyian megöregszünk. Csak azt szeretném, ha megbékélnének azzal, akik, és nem azzal, ahogyan kinéznek” – mondta.

4. Dolly Parton

A híres countryénekesnő nemrég töltötte be a 76. életévét, de nem hagyja, hogy a kora meghatározza őt. „Nem érzem magam öregnek. Emlékszem, hogy az életem 35 éves koromban nagyszerű helyen volt, és emlékszem, hogy akkoriban azt gondoltam: „Ez egy nagyszerű időszak az életemben”. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy gondolatban mindig úgy gondolkodom, mintha 35 éves lennék. Nem számít, mit mondanak a számok. A számok hazudnak” – osztotta meg.

5. Reese Witherspoon

A Doktor Szöszi színésznője bevallása szerint sokkal jobban érzi magát a 40-es éveiben, mint a 20-as éveiben. „Van egy nézőpontom, mert 43 éve vagyok ezen a bolygón, és 25 évesen nem éreztem ugyanezt. Nem tudtam ugyanazokat a dolgokat mondani. Most 43 éves vagyok, és rengeteg tapasztalatot szereztem, és átgondoltan tudok beszélni arról, hogy milyen változásokat szeretnék látni a világban, és… Úgy érzem, hogy kiérdemeltem az ősz hajszálaimat és a finom ráncaimat. Szeretem őket. Jobban szeretem a 43-at, mint a 25-öt” – mondta.

6. Gabrielle Union

Szinte lehetetlen elhinni, hogy Gabrielle Union elmúlt 40 éves. A színésznő bevallja, hogy különleges arcbőre miatt könnyebben megbarátkozott az öregedéssel. „Egyedülálló helyzetben vagyok, mert nem nézek ki drámaian másképp. Így könnyű azt mondanom, hogy ‘Ó, az öregedés semmiség'” – mondta. A színésznő azonban elismeri, hogy néha neki is vannak kevésbé tökéletes napjai. „Vannak napok, amikor 32-nek nézek ki, és vannak napok, amikor 52-nek. Remélhetőleg gyakrabban fogok 32-nek kinézni, de azokon a napokon, amikor egyszerűen nem nézek ki jól, az rendben van” – folytatta.

7. Lisa Bonet

A díjnyertes színésznő 40 évesen adott életet második gyermekének, és határozottan nem hagyja, hogy a kora bármilyen módon korlátozza őt. „Magát a számot lényegtelennek érzem. Belenézek a tükörbe, és látom ebben az arcban az egész életet, ami történt” – mondta.

8. Kerry Washington

A Botrány sztárja úgy véli, hogy a 40. életév betöltése azt jelenti, hogy az életed csak egyre jobb lesz. „Számomra a 40 olyan érzés, mint egy kezdet. Annyi minden új közepén vagyok – a karrierrel, a gyerekekkel, és még mindig egyfajta friss házas vagyok. Izgatott vagyok, hogy az életemnek ebben a szakaszában vagyok” – mondta.

9. Christy Turlington

A szupermodellnek lehet, hogy hibátlan arcbőre a védjegyévé vált, de ahogy öregszik, megtanulja szeretni a ráncait. „Mindenki annyira öregedés ellenes, de én nem akarok fiatalabbnak látszani, mint amilyen vagyok. Az arcunk az életünk térképe, minél több van rajta, annál jobb” – mondta.

10. Viola Davis

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? színésznője büszke arra, amit elért. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy 52 éves vagyok. Komolyan mondom” – mondta. Davis úgy véli, hogy az öregedés segített neki abban, hogy még jobban értékelje a szépségét. „Az emberek mindig az összes negatív dolgot emlegetik az öregedéssel kapcsolatban, sosem említik azt a fajta gyönyörűséget, ami akkor történik, amikor belenősz a bőrödbe” – osztotta meg.

Te hogyan érzel az öregedéssel kapcsolatban? Ha híresség lennél, elrejtenéd a korodat, vagy büszkén vállalnád?