Érdekesség

15 híresség, akik vállalják és büszkék a testszőrzetükre

Egy 540 nő körében végzett felmérés szerint a nők valamivel több mint 10 000 dollárt költenek borotválkozási termékekre és szolgáltatásokra életük során. Ez a szám megdöbbentő, így nem csoda, hogy manapság egyre több nő dönt úgy, hogy nem távolítja el a testszőrzetét. És különösen jó látni azokat a hírességeket, akik úgy döntenek, hogy nem borotválkoznak, ezáltal segítenek azt normalizálni, bátorítva más nőket is, hogy ugyanezt tegyék.

Mi úgy gondoljuk, hogy a testszőrzet megtartása vagy eltávolítása személyes preferencia kérdése. Lássuk hát, mely hírességek viselik szívesebben a természetes módon.

1. Bella Thorne

Embed from Getty Images

„Akár fiús lány vagyok, akár lázadó, én jól érzem magam [a testszőrzetemmel], miért ne éreznéd te is?”

„Látom, hogy engem és más lányokat utálnak azért, mert szőrös a testük. Isten ments, Isten őrizz, hogy minden pillanatban csupasz legyek a gyantától. De akartok tudni valami félelmetes dolgot (legalábbis szerintem félelmetes)? Ha rákeresel a Google-ban a ‘hónalj’ szóra, egy LÁNY enyhén szőrös hónaljáról készült fotót találsz. Bizony ám.”

2. Cardi B

3. Emma Corrin

„Hogy hogyan mutatom meg magam, mit csinálok a sminkemmel, a testszőrzetemmel, a hajammal vagy bármi mással esztétikailag, azt mindig az fogja diktálni, amit érzek, és semmi külső hatás.”

„Korábban azért nem csináltam, mert kapcsolatban éltem, és azt hiszem, arra programoztak, hogy mindkét fél érdekében borotválkoznom kell. De én nem igazán akarok borotválkozni! Rájöttem, hogy ‘Miért is vesződtem vele egyáltalán? Ez egy eléggé érdektelen felismerés volt, nincs benne semmi dráma. Csak úgy ott van. Remélem, ez lassan normálissá válik, és soha nem kell, hogy olyan dolog legyen, amit észrevesznek.”

4. Amandla Stenberg

5. Lourdes Leon

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés

6. Jemima Kirke

„Ez csak a saját személyes döntésem. Ezzel együtt, kérem, abbahagyhatnánk a hónaljakról való beszélgetést?”

7. Scout Willis

8. Mo’Nique

9. Ashley Graham

10. Mayim Bialik

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

„A döntés korai kamaszkoromban született, talán 14 éves koromban, amikor az összes lány az iskolámban – akiknek egyiküknek sem volt szőrös a teste – elkezdett borotválkozni, mert ez „felnőtt dolog”. Mindegy. Időpocsékolásnak tűnt, olyan konformizmusnak, ami undorított (én már 14 évesen is harcos feminista voltam)”.

„Ami a lábaimat illeti, mivel sosem borotválkoztam, nem elviselhetetlenül szőrös a lábam. És világos vagyok, így a szőrzet nagyon halvány és vékony, de ha közelről megnézed, biztosan látszik, különösen, ha nedves a lábam (például fürdés után)”.

“A fiam tudja, hogy nekem is van testszőrzetem, ugyanúgy, mint a férjemnek. Ez normális és természetes. Az emlősöknek igazán lenyűgöző a testszőrzetük, és elmagyarázom neki, hogy a testszőrzet megfogja a feromonokat, megóvja a mirigyeket, és kiemeli a test „különleges” részeit. Ezek a részek felelősek a reproduktív viselkedés elősegítéséért.”

11. Drew Barrymore

Embed from Getty Images

12. Lisa Bonet

13. Miley Cyrus

Embed from Getty Images

14. Gaby Hoffmann

Embed from Getty Images

15. Paris Jackson

“Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez rendkívül visszataszító, különösen a lányoknál, de minden embernek van testszőrzete. Ez természetes. Tedd magad túl rajta.”

Milyen gyakran borotválkozol? Sok időt vagy pénzt töltesz ezzel? Van-e olyan része a testednek, amelyet inkább nem borotválsz?