Emberek Érdekesség

10 modell, aki megszegte a divatvilág szabályait

Kérdezz meg bárkit, mit kell tennie annak, aki modell szeretne lenni. Valószínűleg azt fogják mondani, hogy magasnak kell lenni, nem szabad 40 kg-nál többet nyomni, szép arcúnak kell lenni, és így tovább. Hidd el nekünk, ez mind a múlté.

Összegyűjtöttük nektek azokat a modelleket, akik megtörik a sztereotípiákat, és új szintre emelik a divatvilágot.

Winnie Harlow

Winnie Harlow egy ritka bőrbetegségben, a vitiligóban (a bőr pigmentációjának hiánya) szenved, ami miatt gyerekkorában állandóan piszkálták: a többi gyerek „zebrának” vagy „tehénnek” nevezte. Mégis ki gondolta volna, hogy a fiatal nőnek a külseje a kezére játszik? Miután részt vett a Topmodell leszek! című műsorban, Winnie zenei videókban, kifutókon és divatlapok címlapján kezdett szerepelni.

Allison Harvard

Hatalmas szemei és élénk sminkje már akkor meghódította a közösségi oldalakat és a fórumokat, amikor még iskolás lány volt. Az iskola után Allison, akárcsak Winnie Harlow, kipróbálta magát a Topmodell leszek! című műsorban, és sikerült második helyezést elérnie.

Diandra Forrest

Az afroamerikai albínó Diandra szegény családban nőtt fel Bronxban. Gyermekkorában a társai Diandrát nevelt gyereknek tartották, és gyakran piszkálták. Minden megváltozott, amikor a híres fotós, Shameer Khan felfigyelt rá az utcán sétálva.

Jillian Mercado

Jillian 17 éve használ kerekesszéket izomdisztrófia miatt. Mindig is érdekelte a divat, és végül úgy döntött, hogy blogot indít róla, ami azonnal népszerű lett. Gyorsan bekerült a divatbemutatók első soraiba, majd ő maga is elkezdett fotózásokon részt venni.

Tess Holliday

Tess Holliday gyerekkora óta modellkarrierről álmodott, de a castingokon azt mondták neki, hogy 165 cm-es magasságával és ilyen gömbölyded idomokkal nincs esélye. Most modellként dolgozik, és még a Vogue címlapján is szerepelt.

Brunette Moffy

Brunette Moffy karrierje szinte véletlenül kezdődött. Barátja megkérte párját, Tyler Lebon divatfotóst, hogy készítsen néhány képet Moffyról a POP magazin számára. A fotók annyira jók lettek, hogy az egyik a címlapra került.

Amazon Eve

Amazon Eve magassága pontosan 203 cm, amivel joggal a világ legmagasabb modellje. Mielőtt modellkarrierje elkezdődött volna, Eve aktívan sportolt, és sportedzőként dolgozott. A népszerűség az ausztrál Zoo Weekly magazin címlapfotózása, valamint az Amerikai Horror Story című televíziós sorozat után érkezett Eve-hez.

Daphne Selfe

Ha azt hiszed, hogy minden modell korán visszavonul, mondd ezt Daphne Selfe-nek. Ez a gyönyörű nő 20 évesen kezdett el fotózni a Vogue, a Harper’s Bazaar és a Vanity Fair számára. Most 88 éves, és még mindig nem veszített népszerűségéből: fotózásokon vesz részt, kifutóra megy, és még fehérneműreklámokhoz is forgat.

Shaun Ross

Diandra Forresthez hasonlóan Shaunt is albinizmussal ajándékozta meg a természet. Szokatlanul görbe orra is van, ami miatt esélye sem volt elkerülni, hogy fiatal korában zaklassák. Sean mégsem adta fel. Aktívan táncolt, és 16 évesen modellkarrierbe kezdett.

Viktoria Modesta

Viktoria a születése során elkövetett orvosi hanyagság miatt erős ficamot szenvedett a bal lábán. Ezt követően 15 sikertelen műtéten esett át, míg végül úgy döntött, amputáltatja a lábát. Most Modesta népszerű énekesnő, valamint nem mindennapi modell. Több mint 8 különböző protézis található a kollekciójában, amelyek mindegyike egyedi stílust kölcsönöz neki.

Melanie Gaydos

Melanie egy ritka genetikai betegséggel született: ektodermális dysplasiaval, amely megakadályozza a csont- és porcszövet fejlődését. Ez nem akadályozta meg abban, hogy korunk egyik legkülönlegesebb modellje legyen.

via