10 ruházati cikk, amelyekből érdemes egy mérettel nagyobbat venni

Valószínűleg veled is megtörtént már – elmész a bevásárlóközpontba, hogy vegyél valami konkrét dolgot, de a végén egy csomó olyan dolgot veszel, amit soha nem akartál megvenni. Csak felpróbálsz valamit, a méret megfelelő, és már nyújtod is a bankkártyádat. Arra azonban ritkán gondolunk, hogy ez a ruhadarab hogyan fog viselkedni viselés és mosás közben.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen ruhadarabokból érdemes egy mérettel nagyobbat venni, hogy elkerüljük a viselés közbeni problémákat.

Póló

A pamutból készült sima pólókat érdemes egy kicsit nagyobb méretben vásárolni. Így nem kell attól tartanod, hogy a pólód összemegy, ha szárítógépben szárítod. A bő pólót egy szűk alsó résszel egyensúlyozhatod ki.

Ing

Az ingek gyakran természetes anyagokból készülnek, ezért ezek is hajlamosak zsugorodni, bár nem annyira, mint a pólók. A bökkenő azonban az, hogy nem tudhatod, pontosan hol zsugorodhat – az ujjaknál, a gallérnál vagy a vállakon. Ugyanakkor egy laza szabású ing egyszerre elegáns és könnyed megjelenést biztosít.

Testhezálló ruha

A testhezálló ruhákkal, amelyeket a méretedben vásárolsz meg, az a gyakori probléma, hogy a fehérneműd átsejlhet rajtuk. Ennek elkerülése érdekében próbálj meg egy számmal nagyobb ruhát venni. A lazább szabás jobban fog mutatni a tested görbületein, anélkül, hogy kellemetlenül szorítana. Emellett lehetővé teszi, hogy a test lélegezzen.

Gyapjú pulóver

Valószínűleg köztudott, hogy a pulóverek hajlamosak sokat zsugorodni, különösen, ha rossz programot választasz a mosás során. Ezért jobb, ha egy lazább szabású pulóvert veszel. Ráadásul így sokkal kényelmesebb is.

Ballonkabát

Mivel tavasszal a ballonkabátot általában inggel vagy ruhával (és néha még melegebb ruhával) alatta viseljük, érdemes egy mérettel nagyobb kabátot beszerezni. Így könnyedén felvehetünk további réteg ruhákat, ha hűvös az idő.

Zokni

Mivel a legtöbb zokni pamutból készül, a zsugorodás gyakori probléma. Ezért érdemes egy kicsivel nagyobb zoknit beszerezni. Így, még ha a mosás során össze is zsugorodnak, nem lesznek túl kicsik, és nem fogják elvágni a keringésedet.

Blézer

Ha szeretnéd felfrissíteni a ruhatáradat, a legegyszerűbb, ha veszel egy nagyobb méretű blézert. Hordhatod nadrággal vagy ruhával is. Ezzel pedig nagyon modernnek tűnhet a megjelenésed.

Strandruha

A strandruha egy másik olyan ruhadarab, amely a mosásban összemehet. Ezért jó ötlet nagyobb méretben beszerezni, hogy ne veszítsen egy-két centit a szegélyből vagy máshonnan.

Farmerdzseki

A farmerdzseki ne legyen túlméretezett, különben a megjelenésed túl szögletesnek fog tűnni. De nem baj, ha egy mérettel nagyobb farmerdzsekit veszel, hiszen így kapucnis pulóvert vagy néhány réteg ruhát is viselhetsz alatta.

Magassarkú

A magassarkú cipők kiválasztásakor tartsd szem előtt, hogy minél magasabb a sarka, annál jobban előre tolódik a lábad a cipőben. Ezért érdemes egy fél számmal nagyobb cipőt beszerezni, ha a sarka 5-9 cm, és 1-1,5 számmal nagyobbat, ha a sarka 10 cm vagy magasabb.

Milyen nagyobb méretű ruhadarabokat szoktál vásárolni? Meséld el nekünk a hozzászólásokban.

via