Életmód Érdekesség

5 szépségtitok az ókori Egyiptomból, amit érdemes kipróbálni

Az ókori Egyiptomban mind a férfiak, mind a nők szépségápolási rendszert követtek, és a bőrük és hajuk ápolása a mindennapi életük alapvető része volt. Bár a legtöbben tudjuk, hogy az ókori egyiptomiak nagyon vigyáztak a külsejükre, sokunkat meglephet, hogy néhány szépségápolási praktikájukat ma is hasznosíthatjuk.

Úgy döntöttünk, hogy felfedünk néhány szépségtitkot, amelyek lehetővé tették az ókori egyiptomiak számára a hibátlan megjelenést.

1. Válaszd az olaj alapú sminket.

Az ókori egyiptomiak a szemek díszítésére és a naptól való védelmére alkalmaztak sminket. Növényi olajokkal kevert malachitporból készült szemhéjfestéket használtak, és ma már sok cég készít olajalapú termékeket. Mivel erőteljes hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, az olajalapú smink segíthet abban, hogy bőröd hosszabb ideig fiatalos maradjon, és látványos megjelenést érj el.

2. Kényeztesd a bőrödet tejjel és mézzel.

Kleopátra, a Nílus legendás királynője tejet és mézet használt, hogy bőrét fiatalosan tartsa. Ha ezeket a könnyen megfizethető összetevőket beépíted a bőrápolási rutinodba, az segíthet a hibátlan arcbőr elérésében. A méz erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a pattanások távol tartásában, a tej pedig hatékonyan hidratálja és nyugtatja a bőrödet.

3. Használj hennát a korpásodás ellen.

Az ókori egyiptomiak hennát használtak a hajukra, és ennek a természetes hajfestéknek számos egyéb egészségügyi előnye is van. Mivel gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, a henna segíthet megszabadulni a korpától és megelőzni a hajhullást. Emellett puhán és fényesen tarthatja a hajat, és megakadályozhatja a haj korai őszülését.

4. Vegyél illatos fürdőt dezodor használata helyett.

Bár a reklámok arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a dezodor napi szintű használatával elkerülheted a kellemetlen testszagot, valójában ezzel csak még jobban büdösödhet a hónaljad. Mivel a legtöbb izzadásgátló elpusztítja a hónaljban lévő baktériumokat, más baktériumok elszaporodását idézi elő, ami még erősebb szagot eredményezhet. Az ókori egyiptomiak a kellemetlen testszag elkerülése érdekében gyakorolták az illatos fürdést, és mivel a fürdés semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár, érdemes lehet kipróbálni.

5. Használj olajokat a ráncok ellen.

Az olajok erőteljes hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek, és az ókori egyiptomiak is használták őket, hogy bőrüket fiatalosan tartsák, és megelőzzék a ráncok kialakulását. Még ha zsíros is a bőröd, ha a hidratálást a bőrápolás részévé teszed, az segíthet abban, hogy jobban nézz ki. Sok természetes olaj, például a kókuszolaj hidratálhatja a ráncos bőrt és megelőzheti a korai öregedést.

Te követed ezen szépségápolási rutinok valamelyikét? Hallottál már az ókori egyiptomiak más szépségápolási titkairól?

via