Érdekesség Film

11 dolog, ami hirtelen népszerűvé vált a filmeknek köszönhetően

Amikor filmeket készítenek, az emberek a való világból merítenek ihletet. Néha azonban a képernyőn megjelenő dolgok befolyásolják a nézőket, és arra késztetik őket, hogy megváltoztassák ízlésüket és szokásaikat. Néha egy ilyen hatás jó marketingfogás, amely segít egy bizonyos termék népszerűsítésében. De gyakran a filmkészítőket igazán meglepi a közönség viselkedése.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, mely dolgok váltak rendkívül népszerűvé bizonyos filmek és sorozatok megjelenése után.

A Marie Antoinette újra népszerűvé tette a francia macaront.

Úgy tartják, hogy ennek a desszertnek a receptjét Medici Katalin hozta Franciaországba. A macaronok mindig is népszerűek voltak hazájukban, de Sofia Coppola Marie Antoinette című filmje világszerte népszerűvé tette őket. Miután Kirsten Dunstot a filmben a különböző színű desszertek elfogyasztása közben látták, fellángolt az érdeklődés a macaronok iránt. Számos pékség jelent meg, amelyek elkezdték készíteni és árulni őket. Dunst még azzal is viccelődött, hogy neki és Coppolának a film bemutatása után azonnal be kellett volna fektetniük ebbe az üzletbe.

Scarlett Johansson arra inspirálta a nőket, hogy vörösre fessék a hajukat.

Bár a Fekete özvegy elég vegyes kritikákat kapott, a film megjelenése nagy érdeklődést váltott ki a vörös haj iránt. Egy szépségápolási termékeket árusító online áruház arról számolt be, hogy megnőtt az ilyen színű hajfestékek eladása. Az érdekes az, hogy Johansson úgy nézett ki, mint mindig ebben a franchise-ban. A hype talán azért alakult ki, mert az emberek már évek óta várták a film megjelenését.

A fiúknak, akiket valaha szerettem című film váratlanul megnövelte a joghurtok eladásait.

Miután ez a film megjelent a Netflixen, megnőtt a koreai joghurtok eladása. Még a részvények árfolyama is körülbelül 2,6%-kal emelkedett. A filmben a főszereplő és a húga imádják ezt az italt. De a legérdekesebb jelenet a joghurttal kapcsolatban az, amikor Peter először kóstolja meg. A rajongók hamar rájöttek, hogy mi a márka, és ez felpumpálta az eladásokat.

Az olasz meló növelte a Mini Cooperek eladásait.

Az olasz meló producerei nem voltak nagyon elégedettek a film teljesítményével. A BMW viszont nagyon elégedett volt. Az autóik eladása 20%-kal nőtt a film bemutatása után. És ha hiszed, ha nem, a cég egy fillért sem költött a reklámozásukra.

A Szombat esti láz világszerte népszerűvé tette a diszkóstílust.

A Szombat Esti Láz alkotói közül senki sem számított arra, hogy a musical ilyen jól fog teljesíteni. A megjelenése után a rajta dolgozók közül sokan hírességre ébredtek. Ekkor lett John Travolta hatalmas filmsztár, és a diszkó stílus szuper népszerűvé vált. Mindenhol a híres ruha volt látható, amit Travolta viselt.

A Bridget Jones naplója megteremtette a tévé előtti jégkrémevés hagyományát.

Az a generáció, amelyik a Bridget Jones naplóján nőtt fel, nagyon szereti a jégkrémet. Ha rossz az idő, és nem tudsz kimenni sétálni, akkor csak leülsz a tévé elé egy kiadós adag finom jégkrémmel.

Carrie Bradshaw tette népszerű trenddé a névtáblás nyakláncokat.

Ezek a nyakláncok a 80-as években igen népszerűek voltak a tinilányok körében. De amikor a Szex és New York főszereplője is ilyennel jelent meg a képernyőn, trendivé váltak. Az ilyen nyakláncok még mindig népszerűek a különböző korú nők körében.

A Miami Vice forradalmasította a férfidivat világát.

A ’80-as években megjelent Miami Vice című sorozat a férfiaknak is adott néhány új, trendi ruhadarabot. A férfiak elkezdtek zakót viselni pólóval, loafer cipőt zokni nélkül és élénkebb színeket. Emellett egy kis arcszőrzet, mint a főszereplőé, nagyon divatos lett.

A Twin Peaks slágerré tette a cseresznyés pitét.

Egyes kritikusok szerint a televíziózás egész története 2 részre osztható: a Twin Peaks előttre és utána. David Lynch teljesen új arculatot teremtett egy kisvárosról, ahol minden sötét és titokzatos. A feketekávé és a cseresznyés pite ott igazán népszerű volt. Így persze a sorozat megjelenése után mindenhol kávézók nyíltak ezzel a desszerttel.

Az Alkonyat nagyon népszerűvé tette a gombás ravioli-t.

Bella a könyvben és a filmben is gombás raviolit evett, és ez az étel emiatt lett igazán népszerű. Először a rajongók csak azért jöttek Forksba, hogy megkóstolják az ételt. De a kereslet olyan nagy volt, hogy a cég elkezdett fagyasztott raviolit gyártani, hogy bárki megvehesse.

A Rocky befolyásolta a birkózás modern megjelenését.

Sylvester Stallone filmje nemcsak a sportdráma műfaját változtatta meg, hanem a birkózás irányvonalát is. A bunyósok elkezdték kiválasztani, hogy milyen dalokat játsszanak, amikor a ringbe mennek. És minden egyes meccs után egy bizonyos dallam szólt – akárcsak a filmben.

Vettél már valamit, vagy esetleg változtattál a megjelenéseden, miután megnéztél egy filmet?

via