Érdekesség

Ismerd meg Sophia Hadjipanteli-t, a modellt, aki nem engedi, hogy borotva vagy csipesz érjen az arcához, és büszkén viseli az ikonikus testszőrzetét

A szépségszabványok és a trendek végre befogadóbbá váltak, a sminkek természetesebb árnyalatai és a többféle méretben kapható melltartók révén. És a nők a testápolás terén is nagyobb mozgásteret engednek maguknak. Mai hősnőnk, Sophia Hadjipanteli talán nem úgy néz ki, mint a címlaplányok megszokott típusa, de miért is tenné? A világ legnagyobb magazinjaiban jelent meg, ahol az összenőtt szemöldökével szerepelt, és a természetes szépség bátor szószólójává vált.

Mi abszolút inspirálónak találtuk Sophia példáját, és szeretnénk, ha jobban megismernéd őt és filozófiáját.

Az önszeretet már gyerekkora óta beivódott a lány tudatába.

Amikor egy interjúban arról kérdezték, hogy milyen nők inspirálják őt ilyen feltétel nélküli önszeretettel, Sophia egy pillanatig sem gondolkodott, mielőtt megemlítette volna az édesanyját. Azt mondja, hogy édesanyja szó szerint az inspiráció megtestesítője lett számára. Ő volt az a személy, aki életének minden egyes szakaszában elfogadta Sophiát, és arra motiválta, hogy mindig a megszokottól eltérően gondolkodjon.

Sophia édesanyja a mássághoz és egyediséghez való helyes hozzáállást is belenevelte a lányába. Most Sophia egy felnőtt lány, aki saját magát motiválja és akit inspirál minden olyan dolog, amit az emberek általában nem látnak a mindennapi életben.

Sophiának még azután is le kellett küzdenie mások ítélkezését, hogy híres lett.

Tiniként Sophiát nem fogadták el a középiskolában. Miután nyilvánosságra hozta a külsejét, rengeteg negatívumot is át kellett élnie, amit az interneten zúdítottak rá. De ez nem ingatta meg az önértékelését – épp ellenkezőleg, még jobban hitt az egyediségében, és még mélyebben szerette magát. Egy interjúban így nyilatkozott: „Különösen kielégítő érzés tudni, hogy az a nagy összenőtt szemöldök a Glamour UK címlapján van, és remekül néz ki”.

Úgy tűnik, Sophia teljesen beleszeretett a külsejébe, és folyamatosan arra bátorít másokat is, hogy értékeljék természetes szépségüket.

Azt mondja: „Ha igazán kifejező és önmagam akarok lenni, akkor azt viselek, amit akarok, és elfogadom az összenőtt szemöldököt – ha pedig nem, akkor bármikor letompíthatom. De ez mindig az én döntésem – és azt hiszem, ezért követnek sokan, mert én csak önmagam vagyok, és nem igazán befolyásol, hogy mások mit mondanak nekem.”

A modell egy egész mozgalmat indított el, és ez olyan, mint egy kis friss levegő az emberek számára.

Sophia még tovább ment a természetes szépségideálok népszerűsítésében. Létrehozta az Unibrow Movementet, amely gyorsan kialakított egy közösséget azokból az emberekből, akik hasonló hullámhosszon vannak, mint Sophia. Az emberek mostantól a mozgalom nevének hashtagjén keresztül fedezhetik fel a hasonlóan gondolkodó idegeneket az Instagramon.

Sophia meg akarja mutatni az embereknek, hogy bárkik lehetnek, akik akarnak, úgy nézhetnek ki, ahogy akarnak, és azt szerethetnek, akit akarnak, anélkül, hogy állandóan félniük kellene az elutasítástól. Nem érdekli, hogy nagy vagy kicsi az idegenek online támogatása – tudja, hogy akár egyetlen pozitív komment is képes arra, hogy valaki higgyen önmagában.

A modellnek van egy különleges üzenete minden rajongójának és minden ellenzőjének.

Sophia azokhoz fordul, akik nehezen hisznek saját testük szépségében. Felkészíti őket arra a gondolatra, hogy az önszeretet nem fog azonnal megtörténni, és hogy ez nagyon kemény munka, de teljesen megéri.

Azt mondja: „Ez egy folyamat. Nem mindenki érzi magát 100%-osnak minden egyes nap, és ez teljesen rendben van. Ez azonban belül kezdődik! Lehetsz a világ leg „tökéletesebb” embere, de ha nem látod a saját szemeddel, soha nem fogod érezni ezt a szeretetet magad iránt. Időbe telik, amíg kialakítod ezt a kapcsolatot önmagaddal, de ha egyszer sikerült, minden sokkal jobb lesz. Szabadnak érzed magad.”

Te hogyan viszonyulsz a testszőrzetedhez? Vannak borotva nélküli tapasztalataid, amikről beszélhetsz? Milyen volt?

via