Érdekesség

11 ember, aki egy kicsit többet tud a világról, mint mindenki más

A legforradalmibb dolgokat, amelyek nélkül ma nem tudjuk elképzelni az életünket, véletlenül találták ki. Például a Botoxot eredetileg a kancsalság kezelésére használták. A ráncokra kifejtett csodálatos hatását jóval később találták meg, amikor a tudósok megállapították, hogy kisimítja a szemöldök közelében lévő bőrt. De nem csak a tudósok tesznek furcsa felfedezéseket – a közösségi média felhasználói is folyamatosan tárnak fel új dolgokat.

Mi folyamatosan egyre több dolgot tanulunk azoknak a figyelmes embereknek köszönhetően, akik online megosztják felfedezéseiket. És mint kiderült, még a leghétköznapibb dolgok is – például a paradicsom és a katicabogarak – rejtegetnek néhány titkot.

1. “Ma rájöttem, hogy létezik egy paradicsomfajta, aminek “Rebel Starfighter Prime”, vagyis Lázadó Vadászgép Fővezér a neve.”

Rebel Starfighter Prime 2018

„Nem néznek ki olyan jól, ezek a paradicsomok. De ilyen névvel úgy néznek ki, ahogy csak akarnak.”

2. “Tudtad, hogy egy pakli kártyának különleges jelentése van?”

„Az 52 kártya egy év 52 hetét jelenti. A 4 szín képviseli a 4 évszakot. A 13 érték pedig az év 13 holdciklusát képviseli. Ha összeadod a kártyák összes értékét, beleértve a Jokert is, 365 lesz az összeg (csakúgy, mint egy év napjai).”

3. “Ma rájöttem, hogy ha bármilyen okból nem tudsz kinyitni egy üdítős dobozt, egyszerűen lenyomhatod az elülső részt, hogy felemelje a végét, és megkönnyítse.”

4. Mona Lisa nem a Leonardo da Vinci híres festményén szereplő nő teljes neve.

Mona a „ma donna” rövidítése, ami a „méltóságos asszony” olasz változata.

5. “Hány éves voltál, amikor megtudtad, hogy ez a dolog a tapétavágó kés végén azért van, hogy letörje a tompa pengéket?”

6. Az öszvérek a lovak és a szamarak keresztezéséből születnek, de terméketlenek a páratlan kromoszómáik miatt.

7. A banán háromoldalúan szimmetrikus.

8. Oklahomában nehéz eltévedni. Az aknafedeleken van egy várostérkép, és a fehér pont megmutatja, hogy éppen hol vagy.

OKC map manhole cover

9. Egy olyan száloptikai vezeték mérete, amely képes nagy sebességű internettel ellátni egy otthont

10. “Fekete-fehér katicabogár – léteznek!”

11. “A kémiatanárunk úgy gondolja, hogy a vámpírok a legenda szerint nem voltak láthatók a tükrökben, mert a középkorban a tükrök keretei ezüstből készültek, ami mérgező a vámpírokra.”

Tettél már valamilyen apró felfedezést a hétköznapi dolgokról vagy a körülötted lévő világról?