Életmód

Mi történhet a bőröddel, ha minden nap meleg vizet iszol

Kétségtelen, hogy a hidratált állapot létfontosságú az egészséged szempontjából, de a legtöbb ember nem tudja, hogy a langyos víz fogyasztása exkluzív előnyökkel járhat a tested és a bőröd számára. Valójában az orvosi szakértők azt mondják, hogy a víz akkor a legelőnyösebb, ha melegen fogyasztod, és a tökéletes hőmérséklet valahol 48,8 ° C és 60 ° C között van. Figyelembe véve, hogy mennyi pénzt költünk drága kozmetikai kezelésekre, nem adunk elég hitelt oly egyszerű dolognak, mint a megfelelő módon történő ivóvíz fogyasztás.

Úgy döntöttünk, hogy közelebbről megvizsgáljuk, hogy a meleg víz ivása milyen hatással lehet a bőrre.

1. Tisztítja a bőrt.

A meleg víz segíthet a szervezet méregtelenítésében. Mivel a meleg víz fogyasztása a testhőmérséklet emelkedését okozza, izzadást okoz. Ez pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól, és megkönnyíti az emésztőszervek számára a szennyeződések eltávolítását. A test belülről történő tisztítása a pattanásokat belülről kifelé kezeli, és egészségessé és ragyogóvá teszi a bőrt.

2. Megakadályozza az idő előtti öregedést.

Amellett, hogy kiütéseket, pattanásokat okoznak, a méreganyagok felgyorsíthatják a bőröd öregedését, és sötét karikákat és puffadt táskákat okozhatnak a szemed alatt. A meleg víz fogyasztása helyrehozza a káros szabad gyökök által károsított bőrsejteket, és simábbá és dúsabbá varázsolja bőrödet.

3. Gátolja a fejbőr viszketését.

A meleg víz hidratálja a fejbőrt, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű a korpásodás kialakulása. Ha a fejbőrödön lévő bőr egészséges és nedves, akkor a hajad fényes, ruganyos és puha marad. További bónuszként a víz aktiválja a hajgyökerek idegvégződéseit, ami elősegíti az új hajnövekedést.

4. Élénkebbé teszi a bőrt.

A meleg víz rendszeres fogyasztása segíti a testet a zsírlerakódások lebontásában, ellazítja az izmokat és fokozza a véráramlást. A fokozott vérkeringés fiatalítja és táplálja a bőrsejteket. Oxigénnel látja el dolgozó bőrsejtjeidet, és eltávolítja a salakanyagokat, ezzel felfrissítve és megújítva a bőrt.

5. Segít abban, hogy a legtöbbet hozd ki a bőrápolási termékekből.

A meleg víz fogyasztása a legegyszerűbb módja annak, hogy beindítsd az anyagcserédet, ami viszont segít a bőrödnek profitálni az általad használt összes krémből és hidratálóból. Mivel a bélproblémák nem engedik, hogy elegendő vitamint és tápanyagot kapj az ételből, ez megakadályozhatja, hogy a bőröd jól nézzen ki, és ronthatja a meglévő bőrbetegségeket. Ha elfogyasztasz egy pohár meleg vizet, a bél boldog lesz, és segíti a bőrt abban, hogy megszerezze az összes szükséges tápanyagot, hogy hosszabb ideig fiatalabb maradjon.

6. Hidratálja a bőrt.

Nem számít, milyen drága a hidratáló krém, soha nem tudja ránctalanul tartani a bőrödet, ha nem iszol elég vizet. Olyan egyszerű dolog, mint a napi szintű meleg víz ivás, segíthet a bőr tónusának kiegyenlítésében, a duzzanatok csökkentésében és a bőr feszesebbé tételében.

7. Védi a bőrt a fertőzések ellen.

Egy pohár meleg víz megvédi veséidet és segít a gyulladás leküzdésében. Amikor a szerveid tiszták, a bőröd kevésbé érzékeny a fertőzésekre. A jobb eredmény érdekében adj hozzá néhány csepp citromlevet.

Hideg vagy meleg vizet iszol?