Emberek Érdekesség

11 modell, akik bebizonyítják, hogy nincsenek többé szépségszabványok

A magabiztosság az egyik legszebb tulajdonság, amivel egy ember rendelkezhet. És ezt a szupermodellek is nagyon jól tudják. Vegyük például Armine Harutyunyant. Annak ellenére, hogy az emberek vitatják a nem szokványos külsejét, ő hitt magában, és ő lett a legelső örmény modell, aki valaha is a Gucci bemutatóján sétált. És ma már egészen biztosan nem kell XS-es méretnek lenni ahhoz, hogy szeretett modell legyél – Katya Zharkova a bizonyíték erre, alább megnézheted őt. Azt próbáljuk mondani, hogy ne hagyd, hogy mások véleménye határozza meg, hogy ki vagy.

Éppen ezért szeretnénk megosztani veled ezt a 11 gyönyörű modellt, akik megtörték a szépségről alkotott sztereotípiákat, és inspirációvá váltak az emberek számára szerte a világon. A cikk végén pedig egy vicces bónuszt is tartogatunk neked. Ne feledd, mindannyian gyönyörűek vagyunk.

1. Ellia Sophia

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ellia (@buildabrat) által megosztott bejegyzés

Ellia Sophia, született Ellia Sophia Coggins, határozottan kitűnik nem mindennapi szépségével. Nagy, tágra nyílt szemei és apró, puffadt ajkai egy rég letűnt hollywoodi korszak csillogását idézik, de határozottan tudja, hogyan emelje ki legjobb tulajdonságait. Ellia egy jól ismert modell, számos szerkesztőségi és kifutó megjelenéssel. Ő volt az egyik modellje a Gucci 2019-es szépségkampányának – amelyben a tökéletlenségeket ünnepelték, Dani Millerrel, Achok Majakkal és Mae Lapres-szel együtt.

2. Jacalyn “Jacky” O’Shaughnessy

Ez az ezüsthajú szépség megmutatja, hogy nem kell 20 évesnek lenni ahhoz, hogy az iparban érvényesülj. Jacky O’Shaughnessy számára a kor tényleg csak egy szám, és a világ leghíresebb kifutóin is megfordult már. A modellkedés mellett Jacky színész is.

3. Bera Ivanishvili

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BERA (@beraofficial) által megosztott bejegyzés

Bera Ivanishvili, vagy egyszerűen csak Bera egy grúz énekes és modell. Ő is megdönti a szépségnormákat, megmutatva, hogy elfogadta albinizmusát, és büszke arra, aki. Nem ő az egyetlen albínó a családban, és Bera gyakran készít közös fotózásokat testvérével, Tsotne-val, aki úgy néz ki, mintha a másolata lenne.

4. Katya Zharkova

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katya Zharkova (@katyazharkova) által megosztott bejegyzés

Katya Zharkova megmutatja a világ összes nőjének, hogy ők is… lehetnek modellek. Katya egy fehérorosz plus-size modell és színésznő. Nagy magabiztossággal vállalja az alakját, és az átlagos testalkat igazi népszerűsítője, lerombolva azt a sztereotípiát, hogy a modelleknek XS-es méretnek kell lenniük.

5. Deborah Moreno

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

deborah giselle elisabeth?? (@deborahmoreno1) által megosztott bejegyzés

Deborah Moreno holland modell, akit bőrbetegsége, a vitiligo nem akadályozott meg abban, hogy sikeres modellkarriert futhasson be. Merész, gyönyörű és magabiztos, és arra tanít más nőket, hogy fogadják el szépségüket, bármilyen legyen is az.

6. Melody Mikél

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melody Mikél (@melmikel) által megosztott bejegyzés

Ez az amerikai modell megmutatja a világnak, hogy a szeplők ugyanolyan természetesek és gyönyörűek. Csodálatos karriert futott be, és igazi inspirációt jelent mindenkinek, aki az övéhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

7. Nathan Westling

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nathan Westling (@nathanwestling) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nathan Westling (@nathanwestling) által megosztott bejegyzés

Nathan Westling, korábbi és születési nevén Natalie Westling egy jól ismert amerikai divatmodell, aki olyan nagy márkák bemutatóin sétált már, mint Marc Jacobs, Prada, Christian Dior, Chanel vagy Vera Wang. 2019-ben nyilvánosan vállalta, hogy transznemű férfi, és mindenképpen inspiráló példakép mindazok számára, akik küzdenek az identitásukkal.

8. Reshma Qureshi

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reshma Bano Qureshi (@beingreshma) által megosztott bejegyzés

Reshma Qureshi igazi inspiráció minden nő számára, aki osztozik a történetében. 2016-ban a New York-i divathéten lépett a kifutóra, önbizalma pedig az egész világon felemelően hat az emberekre. Ez az indiai modell vlogger és sav ellenes aktivista is, erőteljes hangja van, és felhívja a figyelmet az olyan esetekre, mint az övé.

9. Marjan Jonkman

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marjan (@marjanjonkman) által megosztott bejegyzés

Marjan Jonkman határozottan egy olyan modell, akit nem látni minden nap. Marjan Hollandiából származik, és az Instagramon fedezték fel. Mostanra felkerült az egész világ 50 legjobb modelljének listájára. Sok tervező atipikusnak tartja, hiszen nőies, férfias vagy semleges ruhákkal is csodákat tud művelni.

10. Armine Harutyunyan

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Armina ?? (@deararmine) által megosztott bejegyzés

Armine Harutyunyan a legelső örmény modell, aki szerepelt egy Gucci divatbemutatón. Ezt követően egy olaszországi body shaming, vagyis testszégyenítés epizód középpontjába is került, ahol az emberek a nem szokványos megjelenését vitatták. Egyesek szerint nem illik bele a modellszépség szokásos „kánonjába”, de mi csodáljuk Armine-t, amiért magabiztos a vonzerejében, és megmutatja a világnak, milyen gyönyörű is ő valójában.

11. Oyku Bastas

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Öykü Baştaş (@oykubastas) által megosztott bejegyzés

Oyku Bastas egy másik modell, akinek olyan vonásai vannak, amiket nem mindennap látunk egy divatmagazinban. Ez nem akadályozta meg abban, hogy virágzó karriert fusson be a modellvilágban. Ő az első török modell, aki egy Gucci show-ban is szerepelt.

BÓNUSZ: Shudu Gram

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shudu (@shudu.gram) által megosztott bejegyzés

Kedves olvasók, ismerjétek meg Shudu Gramot. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ő pont olyan valóságos, mint amilyennek látszik, de valójában Shudu nem létezik. Ő a világ első digitális szupermodellje. Bár nem valódi személy, Instagram-fiókjának több mint 210 ezer követője van, és olyan híres márkáknak készített kampányokat, mint a Balmain, a Ferragamo vagy a Samsung. Mi egyértelműen digitális szépségnek tartjuk őt.

Ha gyorsan átnézzük a listánkat, 2 közös jellemzőt találunk: mindannyian hisznek önmagukban, és vállalják „szokatlan” tulajdonságaikat. És még mindig úgy gondoljuk, hogy a legszebb tulajdonság… az önbizalom. Mit jelent számodra a szépség? Oszd meg velünk gondolataidat a komment szekcióban.