Érdekesség

Vilmos és Harry hercegek egy megható pillanatban egyesülnek, hogy leleplezzék a néhai édesanyjuk, Diana hercegnő tiszteletére emelt szobrot.

2021. július 1-jén Diana hercegnő 60 éves lett volna. Ebből az alkalomból Harry és Vilmos hercegek ünnepséget tartottak, és lelepleztek egy emlékművet, amellyel néhai édesanyjuk emléke előtt tisztelegnek.

Mi minden részletet tanulmányoztunk az eseményről, és izgatottan mutatjuk meg nektek mindazt, amit találtunk.

Idén július 1-jén a hercegek összefogtak, hogy elhunyt édesanyjuk szobráról lehúzzák a zöld leplet. A szobor Diana hercegnőt ábrázolja, amint egy fiút és egy lányt ölel át, a háttérben egy harmadik gyermekkel.

Az egész azonban 2017 januárjában kezdődött, amikor Vilmos és Harry herceg a Kensington-palotában megrendelte néhai édesanyjuk szobrát halálának huszadik évfordulója alkalmából. Nyilatkozatuk a következő szavakat tartalmazta: „Édesanyánk oly sok életet érintett meg. Reméljük, hogy a szobor segít majd mindazoknak, akik ellátogatnak a Kensington-palotába, hogy elgondolkodjanak az életén és az örökségén”.

A szobrot Ian Rank-Broadley, Pip Morrison és csapataik készítették, és a londoni Kensington-palota kertjében állították fel.

„A szobor célja, hogy tükrözze Diana walesi hercegnő melegségét, eleganciáját és energiáját, munkássága és a sok emberre gyakorolt hatása mellett” – írja a Kensington-palota.

„Diana walesi hercegnő alakját 3 gyermek veszi körül, akik a hercegnő munkásságának egyetemességét és generációs hatását képviselik. A portré és az általa viselt ruha stílusa életének utolsó időszakán alapul, amikor a humanitárius ügyek nagyköveteként magabiztosabbá vált, és célja, hogy közvetítse jellemét és együttérzését”.”

Egy nagyon megható üzenetet is megosztottak az Instagramon:

Ma, amikor édesanyánk hatvanadik születésnapja lett volna, szeretetére, erejére és jellemére emlékezünk – azokra a tulajdonságokra, amelyek miatt olyan ember lett, aki szerte a világon a jóságért harcolt, és számtalan életet változtatott meg és tett jobbá.

Minden nap azt kívánjuk, bárcsak még mindig velünk lenne, és reméljük, hogy ez a szobor örökre az ő életének és örökségének szimbólumaként fog szolgálni.

Köszönjük Ian Rank-Broadley-nak, Pip Morrisonnak és csapatuknak a kiváló munkát, a barátoknak és adományozóknak, akik segítettek ennek megvalósításában, és mindazoknak világszerte, akik életben tartják édesanyánk emlékét.

– Vilmos herceg és Harry herceg

Milyen érzések kavarognak benned, amikor ezt a szobrot nézed?