Érdekesség

11 vörös szőnyeges ruha, amelyeknek lenyűgöző háttértörténete van

Miközben csodáljuk, ahogy a hírességek a vörös szőnyegen mutatnak, néha bele sem gondolunk, hogy mennyi erőfeszítésbe kerül felkészülni ezekre az eseményekre. Blake Lively 2018-as Met-gálára szánt ruhájának megalkotására például több mint 600 órát fordítottak. De nem csak a ruha elkészítéséről van szó (még ha az lenyűgöző is), hanem arról is, hogy eljussunk a célba, és végigsétáljunk a vörös szőnyegen, hogy megmutassuk a világnak az összes erőfeszítésünk eredményét.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen izgalmas történetek állnak néhány híres nő vörös szőnyeges ruhája mögött.

A divattervező nem volt hajlandó felöltöztetni Hayden Panettiere-t, ezért egyszerűen megvette azt a ruhát, ami neki tetszett.

Bár a legtöbb esetben a divatmárkák fizetnek a hírességeknek, hogy viseljék a ruháikat a társasági eseményeken, vagy ingyen kölcsönöznek ruhákat, nem ritka, hogy a hírességek megvesznek bizonyos ruhákat. Ez történt például Hayden Panettiere esetében is. A színésznő 2014-ben kifejezte vágyát, hogy Tom Ford egyik kreációját viselje a Golden Globe-díjátadón. A márka képviselői azonban elutasították, mondván, hogy a tervezőnek van egy szabálya, miszerint eseményenként csak egy hírességet öltöztethet, és ez az adott eseményen Naomi Watts volt.

Hayden azonban hajthatatlan volt azzal kapcsolatban, hogy a neki tetsző ruhát viselje, és egyszerűen megvásárolta azt. Az ünnepségen a színésznő fantasztikusan nézett ki az oldalsó hasítékkal és spagettipántos halter nyakú felsőrésszel kiegészített monokróm ruhában. Tom Ford pedig másnap virágot és egy üzenetet küldött neki, amelyben azt írta, hogy gyönyörűen nézett ki.

Cardi B ruhájának saját 10 fős kíséretre volt szüksége.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Nem titok, hogy a hírességeket gyakran 1-2 asszisztens kíséri a vörös szőnyeges eseményeken. Cardi B azonban rekordot döntött. Ahhoz, hogy a 2019-es Met-gálán a vörös szőnyegen végigsétálhasson a hatalmas uszállyal ellátott piros ruhájában, 10 fős kíséretre volt szüksége, akik türelmesen fel- és lepakolták ezt az uszályt. Természetesen a ruha számos internetes mém okozója lett.

Elle Fanning elájult, mert túl szűk volt a ruhája.

A cannes-i Chopard Trófea rendezvény egyik legszebb vendége, Elle Fanning később elmondta, hogy azért ájult el, mert az 1950-es évekbeli Prada báli ruhája túl szűk volt.

Blake Lively buszt bérelt, hogy elszállítsa a ruháját.

2018-ban Blake Lively mindenkit megdöbbentett, amikor a Met-gálán egy hihetetlen, apró strasszkövekkel borított, Versace által tervezett, egyedi készítésű ruhában jelent meg. A ruha annyira kidolgozott volt, hogy csak a ruha hímzése 600 órát vett igénybe a tervezőknek. A színésznőnek pedig, hogy eljusson az eseményre, egy partybuszt kellett bérelnie.

Selena Gomez nem tudott enni a ruhája szabása miatt.

Selena Gomez 2020-ban a Hollywood Beauty Awards díjátadón vett részt egy Patou által készített púderrózsaszínű ruhában. A ruha gyönyörűnek és egészen egyszerűnek tűnt, amikor a fotósoknak pózolt, de amikor leült az asztalhoz, kiderült, hogy nem is olyan kényelmes, mint azt mindenki gondolná. Vállat szabadon hagyó ujjai annyira leértek a karjaira, hogy még egy korty vízhez sem tudta felemelni őket.

Keira Knightley ruhája kettéhasadt, mielőtt a vörös szőnyegre lépett volna.

Keira Knightly szeret biztosra menni, és általában több ruhát is készít egy-egy eseményre. Egyszer ez a szokása kisegítette őt egy kényes helyzetben. 2005-ben, közvetlenül azelőtt, hogy Keira a vörös szőnyegre lépett volna, a ruhája alulról felhasadt. A színésznő azonban gyorsan átöltözött, és úgy pózolt a fotósok előtt, mintha mi sem történt volna.

Kylie Jenner nem tudta felhúzni a cipzárját a ruháján, ezért kézzel kellett megvarrni.

2021-ben Kylie Jenner egy 1987-es vintage Jean Paul Gaultier zöld ruhában kápráztatott el minket a 72. éves Parsons Benefit-en. A ruhája úgy illett rá, mint egy kesztyű. Ám kiderült, hogy Jenner asszisztensének kellett a ruhát egyenesen a testére varrnia.

Bella Hadid képtelen volt levenni az overálját, és kimenni a mosdóba.

2017-ben Bella Hadid a Met-gálán vett részt Alexander Wang kristályokkal kirakott testhezálló overáljában, ami legalább annyira hihetetlen volt, mint amennyire kényelmetlen. Az overál annyira szűk volt, hogy Bella egész este nem tudott kimenni a mosdóba.

Lindsay Lohan annyira félt, hogy tönkreteszi a ruháját, hogy az este nagy részét ülve töltötte.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lindsay Lohan 2006-ban egy krémszínű, szaténból készült, leomló fazonú Versace-ruhát választott első Vanity Fair Oscar-bulijára. A színésznő 16 évvel később elárulta, hogy az az este elég fájdalmas volt számára. Lindsay ruhája annyira kényes volt, hogy a ruha hátulját rá kellett varrni. Ő pedig annyira félt, hogy tönkreteszi, hogy egész este megpróbált nem mozdulni.

Anne Hathaway tüsszentett, és a ruhája szétrepedt az eseményre menet.

2014-ben Anne Hathaway egy Calvin Klein által készített, egyedi, szűk ruhában kápráztatott el a Met-gálán. Néhány évvel később a színésznő elárulta, hogy amikor egy háztömbnyire volt a célállomástól, tüsszentett, és a ruhája szétszakadt. Hogy megjavítsa a ruháját, Anne-nek meg kellett állnia egy közeli szállodában, és keresnie kellett egy varrónőt. De minden jól végződött, és a színésznőnek sikerült időben megérkeznie az eseményre.

Kim Kardashiannak 7 kilót kellett fogynia, hogy beleférjen a ruhába.

Kim Kardashian Marilyn Monroe ikonikus ruháját választotta a 2022-es Met-gálára. A csillogó, kristályokkal díszített áttetsző ruhát Marilyn Monroe John F. Kennedy születésnapján viselte. Ezt a ruhát a Ripley’s Believe It Or Not Múzeum szerezte meg néhány millió dollárért, és szinte lehetetlen volt megszerezni, de Kimnek sikerült.

A ruhát egy magánrepülőn küldték a hírességhez, biztonsági őrökkel. És bár a pár nappal korábban Kimnek kézbesített másolat jól állt neki, az eredeti ruha túl kicsinek bizonyult. Az egyetlen kiút az volt, hogy az esemény előtt le kellett fogynia, és Kardashiannak 3 hét alatt 7 kilót kellett leadnia. Mindezt azért tette, hogy esélye legyen arra, hogy álmai ruhájában sétálhasson a vörös szőnyegen és pózolhasson a kamerák előtt, csak néhány percre. Ezután a hírességnek egy replika ruhát kellett felvennie, míg az eredeti ruhát visszavitték a múzeumba.

Veled is történt már hasonló? Mesélj róla nekünk az alábbi hozzászólásokban.

via