Érdekesség

12 dolog, amit soha nem szabad mosogatószerrel mosni

A mosogatószert nem szabad másra használni, mint az edényekhez, mert több kárt okozhat, mint amennyire tisztíthat. Például, ha mosogatószerrel súrolod a kotyogós kávéfőződet, az sok maradványt hagy maga után, ami megváltoztatja a kávé ízét. És ha elfogy a mosogatógéphez való szer, gondold át kétszer, mielőtt mosogatószert tennél a mosogatógépbe. Előfordulhat, hogy a ház tele lesz habbal.

Mi a mindig gondolunk az egészségedre és a közérzetedre, ezért 12 olyan dolgot állítottunk össze, amelyeket tarts távol a mosogatószertől.

1.A kotyogós kávéfőző

A mosogatószer maradványa mosogatás után benne maradhat a kotyogós kávéfőző belsejében, és nagyon nehéz lehet mindent eltávolítani egy öblítés után. Többször alaposan ki kell mosnod, és ez tönkreteszi az edény felületét is. Ezenkívül szappanos íze lehet a következő kávédnak.

Idővel a sok súrolás a kávé illóolajait is eltávolítja az edényből, amelyek valójában jobb ízűvé teszik az italt, ugyanakkor megvédik a felületet a korróziótól.

2.A mosogatógép

A mosogatószer rendkívül jól habzó, és ha a mosogatógépbe teszed, károsíthatja a gépet. Ráadásul még egy nagy problémád is lehet: túl sok buborék jön ki. A mosogatógép speciális mosószerének speciálisan kialakított formulája tökéletesen leöblíti az edényeket, és kevésbé habzik.

3.A mosógép

Csakúgy, mint a mosogatógépnél, habpartit rendezhetsz, ha a mosógépbe mosogatószert teszel. Nem lesz képes kezelni, és kitör. A több hab még nem jelent tisztább ruhákat, a formula egyébként sem elég univerzális ahhoz, hogy megtisztítsa őket.

4.Az autód

Bár sokak szerint a mosogatószer alternatívája az autósamponnak, egyáltalán nem szabad használni. Ennek több oka is van: a mosogatószer kemény vegyi anyagai károsíthatják az autó festékét, és eltávolíthatják a rajta lévő esetleges védőviaszt is. Miután megszáradt, a folyadék maradványokat is hagyhat az autódon, mert nehéz leöblíteni.

5.A hajad

A mosogatószer túl durva a hajad számára, és eltávolítja az összes illóolaját. Ezek az illóolajok pedig kritikus jelentőségűek a szép és egészséges haj szempontjából. A mosogatószerből származó só teljesen kiszárítja a hajat, így a fejbőr pikkelyesedik és irritálódik. Ráadásul egy másik összetevő, a nátrium-lauril-szulfát, egy dermatitisnek (bőrgyulladás) nevezett bőrbetegséget válthat ki.

6.Ablakok és tükrök

A mosogatószer egészen biztosan eltávolítja a szennyeződéseket az ablakokról vagy a tükrökről, mint ahogy a szemüvegedről is. De nagyon nehéz lesz eltávolítani a csíkokat, amelyeket maga után hagy, miután megpróbálod lemosni. Tehát, ha tökéletesen fényes ablakokra és tükrökre vágysz, csak használd a klasszikus üvegtisztítót.

7.Az öntöttvas serpenyőd

 

 

A mosogatószer eltávolítja az olajjal fűszerezett réteget a felszínről. És minden főzési szakértő tudja, hogy ez az, ami segít az étel egyenletes melegítésében, és az ízhez is hozzáad. Ha mégis megteszed, próbáld ritkábban, és használd ezt az alternatív tisztítási módszert: tegyél sót a még meleg serpenyőbe, és dörzsöld meg papírtörlővel. Utána adhatsz hozzá egy kis olajat, ha akarsz.

8.Keményfa padló

Ha mosogatószert használsz a keményfa padlódon, akkor csak karcos és szennyezett marad. Ehelyett, ha tökéletes és fényes parkettát szeretnél, először porszívózd vagy söpörd fel, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket vagy a szemcséket, amelyek nyomot hagyhatnak. Ezután használj nedves felmosót és töröld lát az összes felületet.

Javasolt kifejezetten fapadlóhoz készült tisztítószerek használata. Másrészt a mosogatószer nagyon hatékony lehet más típusú padlón, például csempén, linóleumon vagy vinylen.

9.Bőr

A bőr meglehetősen kényes termék, és a mosogatószer vegyi anyagai tönkretehetik. Csakúgy, mint a bőrödnek, a bőráruknak is szükségük van hidratáló krémre, hogy az anyag puha maradjon. Használhatod a mosogatószert a bőrcipődön, de próbáld elkerülni a finom bőrruhákon.

10.A kutyád

A mosogatószer nagyon durva lehet a kutya bőrére és szőrére. Rendszeres használatakor észre fogod venni, hogy a bőre irritálttá válik és nagyon kiszárad. Az internet tele van házi készítésű kutyasamponok receptjeivel, és a mosogatószer az egyik fő összetevő. Mi inkább speciális kutyatermék vásárlását javasoljuk, amelyben a szükséges és megfelelő összetevők vannak, hogy megvédje kedvenced bőrét.

Ha a saját samponodat használod, a bőre kiszáradhat, mert azt kifejezetten az emberi pH-szinthez tervezték. Ugyanez a szabály vonatkozik a macskákra is.

11.A növényeid

A mosogatószer soha nem fogja pótolni a rovarölő folyadékot 2 nagyon jó okból: túl durva a növények számára, és a kártevők elhárítására sem fog jó munkát végezni. Bár az interneten sok csináld magad recept található, amelyek leírják, hogyan kell gondoskodni növényeidről, mégis valódi rovarölő folyadékot kell használnod, amely a növényeknek nem káros, de a rovarokra nézve halálos.

12.Gyümölcsök vagy zöldségek

Bármilyen csábítónak is tűnik, ne próbáld meg mosogatószerrel megmosni a gyümölcsödet és zöldségedet. Pórusaik vannak, és a mosogatószer esetleg bele szorulhat – amellett, hogy nem erre szánták. Emellett emésztőrendszeri problémákat vagy hányingert is tapasztalhatsz, ha végül valahogy elfogyasztod.

BÓNUSZ: Ne próbáld meg összekeverni a mosogatószert más tisztítószerekkel, például fehérítővel vagy ammóniával.

Mindegyiknek különböző összetevői vannak, amelyek kölcsönhatásuk során mérgezővé válhatnak.

Használtál már mosogatószert bármilyen más terméken, és észrevette-e annak hátrányait? Oszd meg velünk tapasztalataidat kommentben.