Állatok Életmód Érdekesség

5 dolog, amit tudnod kell, ha a macskádat az ágyadba engeded

Megállapították, hogy a macskák 62%-a felnőtt gazdájával, 13%-a gyermekkel alszik. A macskák aranyosak és teljesen természetes, hogy magad mellett akarod tartani őket, de a valóságban ez bizonyos kockázatokkal járhat, és nem biztos, hogy olyan nagyszerű ötlet.

Összegyűjtöttünk néhány okot arra, hogy miért lehet jobb, ha az ágyad macskamentes zóna marad.

Lehet, hogy bolháik vagy más parazitáik vannak.

Ha megosztod az ágyadat a macskáddal, akkor azt megosztod az esetleges parazitákkal is. Például bolhákkal. Egyetlen bolha csaknem 2 hónapig élhet kedvenceden, és nehéz lehet megszabadulni tőlük, ha macskád nem kap rendszeresen bolhák elleni kezelést.

Alomdoboz törmeléket hozhatnak az ágyadba.

Az alomdobozok nem a legragyogóbb helyek, és a legtisztább macskáknak is ragadhatnak a mancsára alomdarabok. Ez a piszok az ágyába kerülhet, és más egészségügyi kockázatokhoz vezethet.

Megkarmolhatnak vagy megharaphatnak.

Sok macska néha megkarmolja vagy megharapja a lábunkat, miközben a takaró alatt mozgunk. Ha alszanak vagy szundítanak az ágyadban, és hirtelen felébreszted őket, izgatottak lehetnek és ellened fordulhatnak. Különösen, ha a macskád könnyen megijed.

Lehet, hogy tönkreteszik az ágyneműt.

Annak ellenére, hogy a karmolászás normális viselkedésnek számít a macskák számára, nem jó hazaérkezni, és látni, ahogy a kényelmes lepedők és takarók tönkrementek. Ennek elkerülése érdekében érdemes macskamentesen tartani az ágyadat, és helyette kedvenced számára kényelmes macskaágyat biztosítani.

Miután ott kezdenek aludni, nem akarnak távozni.

Ha a macskád megszokja, hogy az ágyadban alszik, és hirtelen kirúgod onnan, lehet, hogy meglepnek valami nem túl nagyszerű viselkedéssel. Például: levernek valamit, rendetlenséget csinálnak vagy például szétszakítanak egy széket vagy függönyt. A macskák általában nem reagálnak jól, ha hirtelen elveszik a területüket.

Te megosztod az ágyadat a macskáddal?