12 hangulatjel, amit egészen mostanáig rosszul használtunk

Az emberek eltérően viszonyulnak a hangulatjelekhez: egyrészt, segítenek kifejezni szinte bármilyen érzést szavak nélkül, másrészt, néha azt tapasztaljuk, hogy nem értjük azt az érzést, amelyet az a személy próbál nekünk közvetíteni, akivel beszélgetünk. Az egyetlen, ami világos – ezek az egyedi képek határozottan életünk részévé váltak.

Úgy gondoljuk, hogy a hangulatjelek és az érzelmeket kifejező egyéb szimbólumok az internetes kultúra nagy részét képezik, és hasznos lesz megtanulni ezeknek a helyes értelmezését. Összeállításunk felsorolja a legvitatottabb hangulatjelek titkos jelentését, amelyek sokak számára továbbra is rejtély.

1.

Sok felhasználó tévesen hiszi, hogy ez a hangulatjel az imát szimbolizálja. Valójában azonban ez az a gesztus, amelyet a japán emberek használnak, ha bocsánatot kérnek. Sőt, az amerikai magyarázat szerint ez azt jelenti, hogy „pacsi!”

2.

Első pillantásra azt gondolhatod, hogy ez a hangulatjel csókot jelent. Pedig ez csak fütyülés. Könnyű összekeverni az ugyanilyen hangulatjellel, amelyen egy szív is van, és az az, amely valóban egy csókot szimbolizál.

3.

Ez nem egy egyszerű rózsaszín szalag, hanem a rák elleni küzdelem szimbóluma, a legismertebb szimbólum azonban kicsit másképp néz ki. Széles körben használják ezt a hangulatjelet a boldog események jelképeként.

4.

Ez a hangulatjel nemcsak azt a vágyat szimbolizálja, hogy a csevegőpartner figyelmét a lentebb leírt​​dolgokra irányítsa, hanem azt is, ha rosszul érzed magadat.

5.

A jobbra néző ököl a tisztelet és a gratuláció jele.

6.

Ez nem egy karórépa, mint azt gondolnánk, hanem egy sült édesburgonya, ami Japánban yaki-imo néven ismert.

7.

Ez a hangulatjel a kamaboko nevű japán ételt szimbolizálja – egy haltorta rózsaszín spirállal. Az e-mail @ jelét is szimbolizálhatja.

8.

Ez a hangulatjel képregényekből származik. Csevegésben való használata azt jelenti, hogy a csevegőpartnered kijött a sodrából, vagy átlépte a határt.

9.

Megszoktuk, hogy a piros kereszt tilalmat jelent. Mindemellett az angol csevegésben ez a hangulatjel csókot is szimbolizálhat.

10.

Ez a hangulatjel „Tengu” maszkját képviseli – aki egy japán mitológiából származó démon. A „Tenguvá válás” az arrogancia és az önelégültség demonstrálását jelenti, és ez egy módja annak, hogy célozzunk csevegőpartnerünknek arra, hogy arrogánssá vált.

11.

Úgy tűnhet, hogy ez a hangulatjel valami rosszat szimbolizál, ám valójában teljesen ellenkező jelentése van. A japán ogrét, Namahage-t mutatja, amely elűzi a gonosz szellemeket.

12.

A fenti hangulatjel NG rövidítését többféleképpen értelmezik, valójában azonban azt jelenti ’nem jó’ (no good). Az ázsiai országokban ezt a kifejezést gyakran 2 betűre rövidítik.

Milyen más hangulatjeleket tennél bele ebbe az összeállításba? Örülnénk, ha megírnád a hozzászólásokban!