Érdekesség

12 háztartási trükk, amellyel rengeteg időt és energiát spórolhatsz

A mindennapi élet kicsi következetlenségei sok időt vesznek igénybe, amelyet jobban is el lehet tölteni kellemesebb tevékenységekkel. Ezért fontos ismerni néhány mindennapi időspórolási trükköt, például azt, hogyan lehet egy lapátot használni a felmosás megkönnyítéséhez, vagy alternatív módokat egy hajszárító vagy egy régi elektromos kefe használatához.

12 háztartási trükköt gyűjtöttünk össze, amelyek lehetővé teszik, hogy több időt tölts családoddal, hobbijaiddal és magaddal.

12.Távolítsd el a címkéket hajszárítóval.

Néhány címke az erőfeszítéseid ellenére sem távolítható el az üvegekről. Legközelebb próbáld meg a címkét vagy az árcédulát hajszárítóval szárítani. Ez segíthet.

11.Fűzd be a tűt a tenyereddel.

Fogadunk, hogy egész életedben rosszul csináltad. Helyezd a szálat a tenyeredbe úgy, hogy az sima legyen. Ne húzd. Most vedd a tűt a kezedbe, forgasd el úgy, hogy az alsó fele a cérna felé nézzen. Húzd a tűt a szál mentén és egyenesítsd ki. Nincs többé bandzsítás!

10.Használj fóliát a banán tartósításához.

Ennek a gyümölcsnek az eltarthatósági ideje megnő, ha a képen látható módon fóliával borítod.

9.A gumikesztyű és a ragasztó újjá varázsolja a kanapét.

A kanapédat macska vagy kutya szőr borítja? Tudjuk, hogyan lehet megszabadulni tőle. Egyszerűen tegyél 1-2 csepp ragasztót egy gumikesztyűre, és mozgasd a kezedet a kanapén. Voilá!

8.Tisztítsd meg a csempét elektromos fogkefével.

Valószínűleg van valahol egy régi elektromos fogkeféd. Használd újra! Nagyon kényelmes a csempék között a nehezen hozzáférhető fugák tisztításához.

7.Használj ecetet a zuhanyfejen.

A rozsda zuhanyfejről való letisztításához csomagold be egy zacskó ecetbe és hagyd rajta egy éjszakán át. Reggelre a rozsda teljesen eltűnik.

6.Használj cipőtartót a tisztítószerekhez.

Mindenhol tartunk tisztítószereket: a mosogató alatt, egy speciális szekrényben, a mosógép közelében stb. De tárolási problémáink végre megoldódnak! Használj egy függő cipőtartót, hogy az összes tisztítószert egy helyen tudd tárolni.

5.A rugók védik a töltőket.

Időről időre mindannyiunknak új töltőket kell vásárolnia. Olyan pazarlás és bosszantó is, nem igaz? Egy régi tollból származó rugóval védd a töltőket a nem kívánt csavarodás és törés ellen.

4.Tegyél LEGO-t a folyékony szappanba.

A gyerekeid soha nem mosnak kezet? Tedd érdekesebbé és kissé szórakoztatóbbá a folyékony szappan palackját. Dobj bele néhány LEGO-t vagy más apró játékot, amellyel a gyermekeid szívesen játszanak.

3.Tegyél egy pohár vizet a mikrohullámú sütőbe.

Nincs jobb a tegnapi pizza isteni ízénél. De, amikor felmelegíted a maradékot a mikrohullámú sütőben, az kiszárad és megkeményedik. Legközelebb próbálj betenni egy pohár vizet a felmelegítendő pizza vagy pite mellé.

2.Használj kefét a fúródban.

Helyezz egy kefét a fúródba, és a takarítás hatékonyabbá és időhatékonyabbá válik. Ragyogó ötlet!

1.Lapát a mosogatóhoz

A víz öntése egy vödörbe mindig kihívás, ugye? Különösen akkor, ha egy mosogató csaptelepéből öntöd. Próbálj egy lapátot a csap alá helyezni, ahogy az a képen látható. Hurrá! A kiömlött víz nem okoz többé rendetlenséget.

Melyik tipp tetszett a legjobban? Lehet, hogy neked is van saját trükköd? Oszd meg velünk a hozzászólásokban!