Érdekesség

13 szigorú stíluslecke, amelyeket Kate Middleton hercegnőként megtanult

Nagy-Britannia egyike annak a kevés országnak, amelynek az évszázadok során sikerült megőriznie a monarchiát. Ez az ország hagyományaihoz való hűségének köszönhetően vált lehetővé. A királyi család megjelenésére vonatkozó különleges követelmények e tradíciók részét képezik. Tehát Catherine, Cambridge hercegnője és egy törvényes örökös felesége mindig a tömegkommunikáció és a hétköznapi emberek figyelmének középpontjában áll. Ma ő az elegancia nagyszerű példája, de a múltban minden más volt.

Csodáljuk a hercegnő stílusát, és felidézzük, hogy milyen divat leckéket kellett megtanulnia. Nem azt sugalljuk, hogy bárkinek szüksége lenne személyes stylistra, de van néhány érdekes tipp, amit Kate használ, és ezt érdemes megjegyeznünk.

Ne támaszkodjon magára – alkalmazzon egy szakértőt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés

Amikor te vagy a saját stylistod.

Egy stylist által alkotott imázs.

2016-ban a Cambridge-i hercegnő részt vett egy Vogue fotózáson (lásd a fenti képet). Kate ezt a hétköznapi tehenészlány arculatot hozta létre magának, és úgy döntött, hogy nem vesz fel stylistot. Sajnos az emberek kritizálták a képet: azt mondták, hogy ez túl egyszerű egy hercegnő számára. Később Kate rájött, hogy nem akar kockáztatni, és úgy döntött, hogy a szakértőkhöz fordul.

2019 áprilisában a világ rájött, hogy Kate Middleton asszisztense, Natasha Archer szülési szabadságra ment, és Virginia Chadwyck Healey az új stylistja. A leendő hercegnő egyetemi évei során ismerkedett meg Virginia-val: a lányok együtt tanultak művészettörténetet a skóciai St. Andrews egyetemen. A friss nézetnek köszönhetően Kate megjelenése modernebb és lenyűgözőbb.

Fokozatosan és óvatosan kezdjen el viselni divatos elemeket.

A hercegnő a brit monarchia képviselője és a jövőbeni királyné. Nem engedheti meg magának, hogy túlságosan is vágyjon a divatra, ellentétben például Meghan Markle-lel.

Kate megjelenését a hagyomány korlátozza, tartózkodnia kell a trendi divattól, és időtlennek kell lennie. A szabályok lehetővé teszik számára, hogy óvatosan néhány modern trendet alkalmazzon. Ez az oka annak, hogy néha láthatjuk a hercegnőt nyitott vállú vagy rakott szoknyát viselni. De soha nem fogunk rajta leopárd mintás harisnyát, divatos bomberdzsekit vagy túlméretes blézert látni.

Szabaduljon meg időben a kopott ruháktól.

Amikor Catherine éppen hozzászokott az új címhez, elhasználódott velúr bokacsizmát viselt. Senki sem viselhet kopott ruhát és cipőt, különösen, ha a királyi család tagjáról beszélünk.

Vásároljon pár azonos terméket.

Az előző bekezdésben ismertetett probléma elkerülése érdekében a hercegnő 2 vagy több azonos tárgyat vásárol (de különböző színekben). Vess egy pillantást az Alexander McQueen ruhájára: láthatjuk, hogy több rendezvényen ugyanazokat a ruhákat viseli különböző színekben.

Válasszon elegáns hosszúságú szoknyát.

A hercegnővé válása után Catherine még mindig elég rövid szoknyákat és ruhákat választott, amelyekkel kivívta a királynő rosszallását. Később Catherine és asszisztensei is felülvizsgálták a szoknyahosszúsághoz való hozzáállásukon. Az elegáns midi hosszúság lehetővé teszi Kate számára, hogy a konzervatív királyi stílusban maradjon, és ne féljen attól, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, amiatt, hogy valami túl rövid.

Kerülje el a könnyű ruhákat és szoknyákat, amikor szeles az idő.

A hercegnőnek gyönyörű, hosszú lábai vannak, ám a „Marilyn Monroe effektus” és a királyi öltözetre vonatkozó előírás nem összeegyeztethető. Tehát Kate szoknyáinak szegélyét speciális súlyokkal látják el, hogy a szél ne rombolja a királyi családtag hírnevét.

A ruháival alkalmazkodjon a dress code-hoz (kötelező viselet).

Sok dolog megfelelő a kifutóra, de a brit család számára ezeknek nem mindegyike megfelelő. Így a designer ruházat a szabályoknak megfelelően módosul. A királyi asszisztensek lehet, hogy megváltoztatják a ruha hosszát, az ujjak alakját, az anyag átlátszóságát és a nyakkivágás mélységét.

Ne feledkezzen meg az elegáns diplomáciáról.

A külföldi látogatások során a királyi protokoll szakértői minden részletet átgondolnak. Így a kanadai út során a hercegnő vörös és fehér öltözéket viselt, és kalapját juharlevelekkel, Kanada jelképével, díszítették.

Újdelhi szegény városrészeinek meglátogatásához indiai stílusú ruhát választottak, amely csak 50 fontba került.  A nyilvánosság előtt élő embereknek nem csak a divatdiplomácia művészetét kell elsajátítaniuk, hanem egy ruhadarab kiválasztásakor arra is gondolkodniuk kell, hogy megfelelő-e az adott helyzethez.

Használjon kabátot, mint egy második ruhát.

A kabát elengedhetetlen része a gardróbodnak, ha az országod éghajlata hasonló az Egyesült Királyság éghajlatához. És ha hercegnő vagy, akkor mind a kényelemre, mind az esztétikára gondolni kell. A ruhához hasonló kabát nagyszerű választás, amely lehetővé teszi a kényelem és a nőiesség ötvözését.

Mellesleg, ezt a trükköt bárki alkalmazhatja, aki olyan országban él, ahol hideg a tél.

Viseljen élénk színű ruhát (ha a királynő nincs körülötte).

Ezt Catherine megtanulta Erzsébet királynőtől. Az uralkodónak élénk színű ruhát kell viselnie, hogy látható legyen a tömegben. És Kate-nek, a leendő királynénak hozzá kell szoknia, hogy ragyogóan nézzen ki. Amikor Vilmos herceg barátnője volt, sokkal finomabb és visszafogottabb színű ruhákat viselt, a házasságkötés után viszont megszaporodtak az élénk színű darabok a gardróbjában.

De ha Erzsébet királynő is jelen van egy rendezvényen, Kate pasztell vagy sötét színű ruhákat választ. A protokoll szerint tilos harsányabbnak lenni, mint a királynő.

Kísérletezzen kalapokkal.

Az elegáns kalapok viselése tisztelgés a szigorú brit hagyományoknak és protokollnak. Kate-nek azonban sikerült ezt a hagyományt saját személyiségére változtatnia: az elbűvölő díszes kalapok igazán jól állnak neki. És Kate széles selyem vagy bársony fejpántja kiváló elem, amely pótolhatja a kalapot.

A hercegnő divatdiktátorrá vált: neki köszönhetően a fejpántok megjelentek a legújabb tervezői kollekciókban és divatossá váltak. Tehát még a konzervatív stílus is befolyásolhatja a modern trendeket.

Az éjszakai eseményekhez válasszon világos földig érő ruhákat.

Ha az éjszakai megjelenésről van szó, a hercegnő inkább a nyugodt pasztellszíneket és a világos, földig érő ruhákat részesíti előnyben. Be kell vallanunk, hogy igazán előkelően festenek rajta.

Így 2019 februárjában a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjátadóján a megjelenése nagy szenzációt keltett. A fehér ruha, amelyet Alexander McQueen kollekciójából választott (balra), igazán csodálatosan és előkelően mutatott rajta.

Mindig emlékezz arra, hogy hercegnő vagy, és több millió ember néz téged.

Az évek óta tartó állandó figyelem után Kate Middleton most már megérti, hogy mindig szem előtt kell tartania hírnevét: legyen szó akár sporteseményről, családi sétáról, akár néhány órával a szülése utáni megjelenésről. A királyi család tagjainak nincsenek hétvégéik, és a megjelenésének legkisebb hibája is könnyen kerülhet a világmédia és a hétköznapi emberek figyelmének középpontjába.

Ismersz egyéb hasznos stílus tippeket Kate Middletontól? Van más példaképed a divat világában?