Életmód Érdekesség

14 dolog, amelyek miatt a fürdőszobád rendetlenül néz ki

Az első dolog, amit minden reggel teszünk, hogy meglátogatjuk a fürdőszobát. De minden fürdőszoba más és más. Az egyikben talán tovább akarsz maradni és jól érzed magad, míg a másikban igyekszel minél hamarabb végezni és kijönni. Ez azért van, mert minden a fürdőszoba hangulatán és tisztaságán múlik.

Biztosak vagyunk benne, hogy a fürdőszoba az otthon egyik legfontosabb területe. Ezért összeállítottunk egy listát azokról a tárgyakról, amelyek rendetlenné tehetik a fürdőszobát, és borzalmas hangulatba hozhatnak mindenkit, aki használja.

Egy krómozott acél sarokpolc

Alacsony áruk miatt az ilyen polcok sok fürdőszobában megtalálhatóak. A magas páratartalmú zónákban azonban gyorsan rozsda képződik rajtuk, mivel a króm bevonat idővel elhasználódik, és a fém korrodálódik. Helyette választhatsz üveg, rozsdamentes acél vagy sárgaréz polcokat. Ezek drágábbnak és stílusosabbnak tűnnek.

A mosógép tetején tárolt szépségápolási termékek

Próbálj meg eltávolítani minden felesleges tárgyat a mosógépről, és meg fogsz lepődni, hogyan fog megváltozni a fürdőszobád kinézete. A háztartási vegyszerek és a szépségápolási termékek vizuálisan zsúfolják a fürdőszoba amúgy is kis helyét. Ne felejtsd el tehát időben kiüríteni ezt a „lomos szigetet”.

Szappantartó helyett konyhai szivacs

Ez nem néz ki szépen, és biztosan nem ad semmi kellemeset a kézmosáshoz. A szappan puha és csúszós lesz, a szivacs pedig annyira megtelik szappanos vízzel, hogy úgy néz ki, mint egy nyálkás anyag. A szivacs átmeneti megoldásként rendben van, de jobb, ha tartós használatra egy jó minőségű és stílusos szappantartót használsz.

Sok nyitott polc és egyéb felület

A fürdőszobában rengeteg dolgot tartanak, annak ellenére, hogy ez egy ilyen kis helyiség. Nem meglepő, hogy ilyen korlátozott térben igyekszünk minél több tárgyat elhelyezni, és minden szabad felületet beborítani velük. A különböző flakonok és egyéb apróságok azonban vizuális zajforrássá válnak. Ha lehetséges, alakíts ki kényelmes tárolóhelyet, rejts el néhány tárgyat a szekrényajtók mögé, rendszerezd a tárgyakat időben, és szabadulj meg a felesleges kacatoktól.

Az ajtóra akasztott fürdőköpenyek

A fürdőszoba a magas páratartalom zónája, ezért a fürdőköpenyek ajtóra függesztve tartása ideális környezetet teremthet a baktériumok szaporodásához, így azok kellemetlen szagot kezdenek árasztani. A fürdőköpenyeket (csakúgy, mint a tiszta törölközőket) a lakás egy másik részében kell tartani.

Csomagolt vécépapírhalmok

A nyitott és szakadt vécépapír-csomagok, amelyek szabadon állnak, hogy mindenki láthassa, nem segítenek a fürdőszobának szépen kinézni. Ha nincs külön hely a WC-papír tárolására, távolítsd el a csomagolást, és a tekercseket tartsd tárolóedényekben, kosarakban vagy speciális állványokon. Ez egészen szépen fog kinézni.

Törölközőtartóra vagy vödörre akasztott rongyok.

Kétségtelen, hogy a háztartási rongyok szárítása fontos és szükséges, de állandóan így tartani őket nem jó ötlet. Ha teljesen megszáradtak, ne felejtsd eltenni őket, hogy ne legyenek szem előtt, és tárold őket egy külön szekrényben vagy tárolóban.

Egy hatalmas kazán a falon

Egy hatalmas bojler biztosan nem növeli a fürdőszoba komfortérzetét. Bár ez a készülék szükséges, mégis el kell rejteni. Nemcsak hogy zsúfolja a teret és fenyegetően magasodik a fejed fölé, de azt az érzést is kelti, mintha egy műszaki helyiségben lennél. Redőnyökkel, falfülkével, fali szekrénnyel vagy egyéb szerkezetekkel egy félreeső helyet alakíthatsz ki a bojler számára.

Repedezett vagy sárga festék a radiátoron

A fehér festékkel bevont, szabványos öntöttvas radiátor nagyobb figyelmet igényel. Rendszeresen ellenőrizd, hogy nincs-e rajta folt és rozsda, porold le, és újítsd fel a bevonatot. A fehér festék ugyanis idővel sárgás árnyalatot kap a magas hőmérséklet miatt.

Folyékony szappan az eredeti csomagolásában

A mosdókagylón lévő rengeteg színes flakon vizuális zajt kelt. Javasoljuk, hogy a folyadékokat speciális, a fürdőszoba dizájnjához illő edényekbe töltsd. Az automatikus szenzoros adagoló szintén jó megoldás. Nem hagy foltokat, és nagyon stílusosan néz ki.

A csaptelepre akasztott luffa

Jobb, ha a zuhanyzó vagy a kád mellett külön helyet találsz a színes szivacsoknak és a luffáknak. Például akaszthatod őket kampókra, vagy tarthatod őket egy műanyag edényben vagy egy polcon.

A kreativitás elemei

A kreatív elemek hozzáadása a fürdőszoba kialakításához meglehetősen kockázatos. Lehetséges, hogy nevetségesen fog kinézni, és ütközik az általános koncepcióval. Dekoratív matricák, festmények, poszterek és művirágok – mindezek az elemek csak hanyagabbá teszik a mellékhelyiséget.

Ha mégis kreatív csavart szeretnél adni a belső térnek, próbáld meg az unalmas díszítőelemeket világos és szokatlan elemekkel helyettesíteni, vagy adj hozzá élénk hangsúlyt mozaik vagy színes csempe formájában.

Hosszú szőrű mikroszálas szőnyegek

Olcsónak néznek ki, felhalmozzák a port és a szőrszálakat, és feltöltődnek elektromossággal. A mikroszálas szőnyegek nem bírják a magas hőmérsékletet, ezért nem lehet őket radiátoron szárítani és meleg padlóra helyezni. Idővel az anyag lapos lesz, nem szívja fel többé a nedvességet, és általában csúnyán néz ki.

Egy fogkefés pohár

Talán már többször észrevetted a fekete foltokat a fogkeféd nyelén. Ez a penész, amely a pohár alján képződik a felgyülemlett nedvesség és nyálka miatt. Az üveget rendszeresen mosni és fertőtleníteni kell, és a mosdókagylón is nyomokat hagy, amelyeket szintén időnként le kell tisztítani. Nem ajánlott a család összes tagjának fogkeféjét egy pohárban tartani: a baktériumok érintkezéskor könnyen átkerülhetnek egyik keféről a másikra.

Mi az első dolog, amire odafigyelsz a fürdőszobában? Mely tárgyak ronthatják el a hangulatodat? Meséld el nekünk a hozzászólásokban.