Érdekesség

19 híresség, akiről nem is tudtuk, hogy más volt a neve

Lehet, hogy nem tudod, de Laura Jeanne, Katheryn Hudson és Amanda Leigh napjaink leghíresebb színészei és énekesnői közé tartoznak – csak éppen más-más névvel. Vagy más vezetéknevet választanak, vagy a becenevüket választják, egyes hírességek inkább teljesen új álnevek alatt építik karrierjüket.

Végeztünk egy kis kutatást, és megtaláltuk 19 híresség valódi nevét. És némelyikük annyira más, hogy magunktól sosem találtuk volna ki őket.

1. Julianne Moore — Julie Anne Smith

Mivel már létezett egy Julie Smith és egy Julie Anne Smith, Julianne úgy döntött, hogy egyesíti a két keresztnevét, és apja középső nevét, a Moore-t használja. De a fejében és a magánéletében azt mondja, hogy ő még mindig Julie.

2. Diane Keaton — Diane Hall

A Keaton Diane édesanyjának leánykori neve. Később elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az általa ihletett Annie Hall szerepéért. Az „Annie” az ő beceneve, a „Hall” pedig az eredeti vezetékneve.

3. Reese Witherspoon — Laura Jeanne Reese Witherspoon

Reese keresztneve Laura Jeanne, de úgy döntött, hogy karrierje során a szülei nevét használja.

4. Ashton Kutcher — Christopher Ashton Kutcher

Christopher csak a középső és vezetéknevét használva Ashton Kutcher néven vált világszerte ismertté.

5. Katy Perry — Katheryn Hudson

Katheryn Katy Hudson néven kezdte a karrierjét, de mivel nem akarta, hogy összetévesszék a színésznő Kate Hudsonnal, felvette anyja lánykori nevét, a „Perry”-t művésznevének.

6. Bono — Paul David Hewson

Bono több művésznevet is használt énekesi karrierje során, de amikor egy barátja a Bono Vox becenevet adta neki, ez rajta ragadt. A „Bono Vox”-t a Bonavox, egy latin kifejezés ihlette, ami azt jelenti, hogy „jó hang”. Ma már nemcsak a művészneve Bono, hanem barátai és családja is így emlegetik.

7. Mahershala Ali — Mahershalalhashbaz Gilmore

A Mahershala a Mahershalalhashbaz rövidebb, egyszerűbb változata, míg az Alit vallási jelentősége miatt választotta.

8. Tina Fey — Elizabeth Stamatina Fey

A Tina Elizabeth beceneve, ami a középső nevéből, a Stamatinából származik. Gyerekkora óta Tinának hívják.

9. Olivia Wilde — Olivia Jane Cockburn

Olivia a középiskola alatt változtatta meg a vezetéknevét Wilde-ra. Ezzel tiszteleg az ír író, Oscar Wilde előtt.

10. Jonah Hill — Jonah Feldstein

Jonah teljes neve Jonah Hill Feldstein, de úgy döntött, hogy a középső nevét használja művésznévként. Valójában a nővére, egy Beanie Feldstein nevű színésznő használja ezt a vezetéknevet, és kevesen tudják, hogy rokonok.

11. Martin Sheen — Ramon Gerard Estevez

Annak idején Martinnak nehéz volt Ramon Estevezként színészi szerepeket kapnia. Ezért választotta művésznevét 2 nagy barátja tiszteletére: a CBS casting igazgatója, Robert Dale Martin és Fulton J. Sheen előtt tisztelegve. Ez olyan sikeres volt, hogy még a fia, Charlie is a Sheen nevet kezdte el használni vezetéknévként.

12. Michael Caine — Maurice Micklewhite

A brit ikonként számon tartott Michael Cane nem mindig ezen a néven volt ismert. Először a Michael White nevet vette fel, ami a vezetéknevéből származott, de mivel már volt egy Michael White bejegyezve, 1954-ben úgy döntött, hogy a Michael Cane névre vált. Ezt az akkoriban játszott Zendülés a Caine Hadihajón című film ihlette.

13. Mindy Kaling — Vera Chokalingam

Mindy teljes neve Vera Mindy Chokalingam, és elmondása szerint a szülei már kiskora óta Mindynek hívják. Mivel a Chokalingamot gyakran rosszul ejtették, úgy döntött, hogy Kalingra rövidíti.

14. Lucy Hale — Karen Lucille Hale

Lucy Hale a Lucille Hale rövidített változata.

15. Kit Harington — Christopher Catesby Harington

Haringtont édesanyja Christopher Marlowe, az Erzsébet-kori angol drámaíró és költő tiszteletére nevezte el. Mindkét Christophernek Kitre rövidítették a nevét.

16. Fergie — Stacy Ann Ferguson

A Black Eyed Peas énekesnője a vezetékneve rövidített változatát, a Fergusont használta fel, hogy segítsen neki a hírnév felé emelkedni.

17. Shania Twain — Eilleen Edwards

A „Shania” név eredete máig rejtély. Egyesek szerint egy ojibwe szóból származik, ami azt jelenti, hogy „úton vagyok”. A Twain név azután jött, hogy Eilleen-t mostohaapja, Jerry Twain örökbe fogadta, amikor törvényesen megváltoztatta a vezetéknevét.

18. Jack Black — Thomas Jacob Black

Thomas Jacob Black úgy döntött, hogy középső nevének rövidített változatát, a Jacket használja művésznévként.

19. Mandy Moore — Amanda Leigh Moore

Amanda csak a hatodik zenei albumán használta az igazi nevét, Amanda Leigh néven, de már évekkel korábban is a becenevét, a Mandy-t használva vált híressé.

Hány nevet ismertél már ezek közül? Hány művésznév tetszik jobban ezek közül, mint az igazi nevek?