Érdekesség Film

14 sztár, aki egy szerep kedvéért kész volt búcsút inteni a legvonzóbb hollywoodi híresség státuszának

A színészeket tehetséges átváltozásaikért és őszinte érzelmeikért értékeljük. Ám néha nem biztos, hogy olyan könnyű beilleszkedni egy szerepbe – a karakter lehet kétértelmű, vagy a karakter élethelyzete ellentétes a színész életszemléletével. Vannak olyan esetek is, amikor a színészeknek fel kell áldozniuk egyik fő szakmai eszközüket, a szépségüket egy-egy szerep kedvéért.

Összeállításunkban azokat a színészeket mutatjuk be, akik nem féltek közreműködni és feláldozni vonzerejüket egy-egy szerepért.

Jared Leto — Suicide Squad – Öngyilkos osztag

2015-ben Jared Leto is feliratkozott azon színészek listájára, akik Jokert alakították. Annyira beleélte magát a szerepbe, hogy időnként őrült dolgokat csinált a forgatáson, amivel mindenkit idegesített. Leto például az Öngyilkos osztag összes színészét, harcosát Joker-stílusú ajándékokkal ajándékozta meg. Nem írjuk le mindet, csak annyit mondunk, hogy Margot Robbie egy élő patkányt kapott.

Tom Cruise — Trópusi vihar

Ebben a filmben Tom olyan öltönyt vett fel, amitől kövérebbnek tűnt, kézprotézist (aránytalanul nagyra növelték a karakter kezét) és kopasz sapkát.

Naomie Harris — A Karib-tenger kalózai franchise

A Karib-tenger kalózai franchise-ban Naomie játszotta a jósnő Tia Dalmát. A második részben ő alakította Calypso nimfáját is. Homérosz Odüsszeiájában ő volt az, aki feltartóztatta Odüsszeuszt, és nem engedte hazatérni a trójai háború után. A filmben Tia Dalma adott menedéket Barbossa kapitánynak, akit mindenki halottnak hitt.

Ez a filmsorozat számos más ijesztő karaktert is bemutat nekünk.

Bill Nighy — A Karib-tenger kalózai 2. – A holtak kincse

A Bolygó Hollandi kapitányát, a vad Davy Jonest Bill Nighy alakította. A karakter megalkotásakor motion capture (magyarul digitális mozgásrögzítés) technológiát használtak, vagyis a karakter megjelenését számítógép generálta. Sokan azonban úgy gondolták, hogy a film készítői latex maszkot használtak.

Javier Bardem — A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

Eredetileg ezt a szerepet Christoph Waltznak ajánlották fel, de ő visszautasította. Így lett Javier Bardem a franchise része, és az 5. részben Armando Salazar kapitány szerepében tűnt fel.

Joey King — A tett

Joey játszotta Gypsy Rose Blanchardot – a lányt, aki a saját anyjától szenvedett. Ez a szerep Kingnek egy Emmy-díjra való jelölést hozott.

Helena Bonham Carter — Harry Potter-franchise

Helena Bonham Carter a Harry Potterről szóló filmsorozatban a sötét lord, Voldemort nagyúr hű csatlósát, Bellatrix Lestrange-et alakította.

Cate Blanchett — Manifesztum

A Manifesztum című filmben Cate Blanchett 13 különböző karaktert alakított. Imádnivaló és vonzó imázsai mellett egy szemét-újrahasznosító munkást és egy hajléktalant is játszott ebben a filmben.

Nicole Kidman — Pusztító

Erin Bell szerepe Nicole Kidmannek Golden Globe-díj jelölést hozott a legjobb színésznő kategóriában.

Stephanie Leonidas — Az ellenállás városa

Az ellenállás városa című filmben Stephanie egy idegen faj képviselőjét alakítja, amelynek tagjai törzsekben élnek. Megjelenésük hasonlít az emberekéhez (ahogy a fenti képen is láthatjuk), de azért vannak különbségek.

Margot Robbie — Két királynő

Margot Robbie ebben a filmben Anglia és Írország királynőjét, I. Erzsébetet alakítja. A szereplők sminkje és frizurája annyira lenyűgözte a kritikusokat, hogy a filmet Oscar-díjra jelölték ebben a kategóriában.

Meryl Streep — Vadregény

A boszorkány hihető imidzsének köszönhetően Meryl Streepet a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték.

Bette Midler — Hókusz pókusz

Bette Midler a Hókusz pókusz című filmben egy másik boszorkány az összeállításunkban.

Michelle Pfeiffer — Csillagpor

Michelle Pfeiffer mindössze néhány másodpercig jelenik meg a képernyőn ezzel a külsővel. A film többi részében elbűvölő. Átváltozása mégis olyan radikális, hogy a filmet látottak többsége ezt a jelenetet tartja felejthetetlennek.

Elképesztő, hogy a színészek ilyen drasztikusan átalakulnak a megjelenésükben. Néhányuk egyszerűen felismerhetetlen. Te felismernéd őket ebben a sminkben?