Állatok

15+ macskafajta, amelyekbe még a lelkes kutyaimádók is beleszerethetnek

A pszichológusok úgy vélik, hogy a macskák vagy kutyák preferálása elsősorban az ember személyiségétől függ. Néhány megfigyelés azt sugallja, hogy a kutyabarátok inkább extroverták, és esetleg előítéletekkel bírhatnak a macskák felé. Szeretnénk azonban azt gondolni, hogy vannak fenséges macskafélék, amelyek még a legelkötelezettebb kutyaimádók szívét is megingathatják.

Szeretnénk tesztelni ezt az elméletet, és megtaláltuk a legbájosabb és legszebb macskafajtákat, amelyekbe lehetetlen nem beleszeretni.

1.Orosz kék macska

Az orosz kék egy elbűvölő fajta ezüst bundájával és átható smaragdzöld szemével. Ám a királyi megjelenésük ellenére nagyon gyengéd természetűek és hűek a gazdájukhoz, egészen addig a pontig, amikor az ajtónál köszöntik őket hazatéréskor.

2.Amerikai görbefülű

Ez a fajta nagyon aktív, ezért elegendő helyet kell biztosítani számukra a testmozgáshoz, mert így tartják karban a súlyukat. Ezen felül az amerikai görbefülű nagyon társasági és érdeklődik az emberek iránt, lehetővé téve a macska és a gazda közötti szoros kapcsolatot. Nem is beszélve a fajta aranyos tulajdonságáról – a hátrahajló fülekről.

3.Abesszin

Még egy aktív macska, amelynek kiemelkedő izomzata van és színe nagyon egyedi mélységgel rendelkezik. Az abesszinek szeretnek játszani és barátságosak mind emberekkel, mind más állatokkal.

4.Ragdoll

Ezeknek a cicáknak nincs gonduk azzal, ha lakásban élnek, és családtagjaikhoz dörgölőznek. Mindaddig, amíg naponta kifésülöd egy Ragdoll szőrét, ez a macska nem okoz más problémát.

5.Brit hosszú szőrű

Ha meglátod ezt a plüss cicát, semmi mást nem akarsz, mint megölelni, de ők ezért nem igazán rajonganak. Bár a brit hosszú szőrűek szeretetteljesek és szeretnek a gazdájuk körül lenni, nem szeretnek ölben lenni. Ennek ellenére csodálatosan kijönnek más állatokkal és nagyon játékosak.

6.Maine Coon

Ez a szívós fajta régen a szabadban lakott, ám lassan pajtákba költözött, és távol tartotta a rágcsálókat az otthonától. A Maine Coon-ok azonban történetük ellenére nagyon szelídek és alkalmazkodnak a környezetükhöz.

7.Neva Masquerade szibériai macska

A Neva Masquerade macska abszolút szépség, köszönhetően a fehér bundájának, valamint a fején, farkán és a mancsain lévő ritka fekete pigmenteknek. Legjobb tulajdonságuk azonban a nagy kék szemük.

8.Bengáli macska

Nem, nem tigris vagy leopárd, hanem macska, és nem csal a szemed, színezetükben valóban nagyon hasonlóak. Néhány bengálinak csíkos a bundája, mások csinos foltokkal büszkélkednek. Ez a macska nagyon mozgékony, de alkalmanként megáll egy kis mosakodásra.

9.Skót lógófülű macska

Ez egy olyan fajta, amely örömmel bújik a gazdájához. A skót lógófülű macska nagyon szeretetteljes, de légy óvatos a farkával, ha helytelenül kezelik, fájdalmas merevség alakulhat ki.

10.Szibériai macska

Ezeknek a cukiságoknak nincs meghatározott színük a bundájukra, ez mindig az egyes macskáktól függ. Legfőbb előnyük azonban a gazdájukkal szembeni hűség: a szibériai macskák bárhová követik a családjukat, és elfogadják az általuk kapott minden szeretetet és figyelmet.

11.Birman (Burmai szent templommacska)

Ha azt szeretnéd, hogy egy macska csak a tiéd legyen, akkor a Birman az a fajta, amelyet választanod kellene. Általában csak egy emberhez kapcsolódnak, és nagyon privát macskáknak mutatják magukat. A birmanok megőrzik a területüket, de soha nem mutatnak agressziót más emberek vagy állatok iránt.

12.Norvég erdei macska

A Maine Coonhoz hasonlóan a norvég erdei macskákat a múltban vadászatra használták, és ez a 2 fajta kissé hasonlít is egymásra. A norvégok azonban nagyon szeretik és gyorsan megszokják családjukat.

13.Török angóramacska

Ez a fajta nagyon egyedi, gyakran különböző színű szemük van. Ha azonban a szemük kék vagy különböző színű, lehet, hogy süketek – vagy csak a kék oldalon süket, ezért nagyon figyelmesnek kell lenni a török ​​angórákkal. Ők sem szeretik a változást, így a stabil otthon a legjobb dolog számukra.

14.Munchkin (tacskómacska)

A Munchkin macskák a macskavilág corgijai, rövid mancsuk és plüss testük miatt. Valódi cukiságok és bárkihez, akár kutyákhoz is bújnak.

15.Bombay

Ez a fejedelmi fajta megjelenésében és fejedelmiségében is hasonlít a fekete leopárdhoz. A Bombay vágyakozik a figyelemre, és élvezi, ha szeretik. Ezen felül sok testmozgást és kiegyensúlyozott táplálkozást igényelnek az elhízás megelőzése érdekében.

16.Szomáli

Az érdekes dolog a szomáli fajtánál a nagyon különböző és lágy hangjuk. Nagyon barátságosak és játékosak. Ha elegendő játékot adsz nekik, akkor nem fognak zavarni, de ne felejtsük el, hogy az emberi figyelmet is szeretik.

17.Devon Rex

Ez a fajta pillangófüle és szokatlan pofája miatt meglehetősen manószerűnek néz ki. Mindezt kristálykék szemmel párosítva, egy mesebeli lényt kapunk. A legfontosabb dolog, amire emlékezni kell, hogy a Devon Rex bundája nagyon törékeny, amelyet nem szabad kikefélni. Elegendő egy óvatos dörzsölés valamilyen ruhával, hogy ápolt legyen.

Vannak barátaid, akik szigorúan kutyaimádók? Oszd meg velük ezeket a lenyűgöző macskákat, és nézd meg, hogy meggondolják-e magukat!