Érdekesség

5 dolog, amit a körömrágási szokásod felfedhet rólad

A körömrágás jellemzően gyermekkorban kezdődik. Sok ember, akinek gyerekkorában megvolt ez a szokása, végül kinövi, de egyesek számára ez egy életen át tartó szokássá válik, amelyet rendkívül nehéz abbahagyni. Legtöbben úgy nőttünk fel, hogy azt gondoltuk, a körmünk rágása egy rossz szokás, amelyről le kell szoknunk. De kiderült, hogy ez az ismétlődő viselkedés érdekes tényeket tárhat fel rólad, és nem csak a stressz szintedről szól.

Végeztünk némi kutatást, hogy kiderítsük a körömrágás szokásának okait.

1.Lehet, hogy maximalista vagy.

Egy tanulmány szerint a legtöbb körömrágó perfekcionista. A kutatók egy olyan embercsoportot vizsgáltak meg, akiknek fele szokta rágni a körmét, a fele pedig nem. A körömrágók A-típusú személyiségeknek bizonyultak, akik hajlamosak túlterhelni magukat.

2.Okosabb vagy, mint gondolnád.

 

A körmüket rágó emberek gyakran cél-vezérelt egyének, akik nem a szokásos ütemben hajtják végre a feladatokat. Sok ember hajlamos a körmét rágni az intenzív koncentráció pillanataiban, amikor problémát próbálnak megoldani.

3.Lehet, hogy türelmetlen vagy.

 

Az unalom és a frusztráció fontos kiváltó oka lehet a körömrágásnak. Amint megszokássá válik, olyasvalamivé válhat, amellyel elfoglalod magadat, ha unatkozol vagy várakozol.

4.Lehet, hogy nem vagy elégedett magaddal.

 

A körmök rágása ideges szokás lehet, amelytől átmenetileg jobban érzik magukat az emberek. A körömrágók gyakran perfekcionisták, akik hatalmas elvárásokat támasztanak magukkal szemben. Amikor nem tudják elérni céljaikat, gyakran csalódottak és szégyellik magukat.

5.Lehet, hogy összefügg egy pszichológiai problémával.

A körmök rágása kényszerbetegséghez köthető – amikor az emberek késztetést éreznek arra, hogy újra és újra megtegyenek valamit, például a körmüket majszolják. Azonban a kényszerbetegségben szenvedők közül nem mindenki rágja a körmét, és ez gyakran tartós szokás, amelyet nehéz legyőzni.

Gyerekként rágtad a körmödet? Még mindig megvan ez a szokásod?