Érdekesség

10 alkalom, amikor a királyi család tagjai egyetlen ékszer segítségével üzentek

Sok embernek vannak olyan ékszerei, amelyek nagy történetet vagy mély jelentést rejtenek maguk mögött, és ez alól a királyi ékszerek sem kivételek. Nem csak az öltözékük mögé tesznek sok gondolatot, de ez a kiegészítőkre is igaz, hiszen szavak nélkül is sok mindent ki tudnak fejezni.

Kiderítettük, hogy a brit királyi család tagjai milyen üzeneteket küldenek a nyilvánosságnak a kiegészítőik segítségével.

Virágkosár bross

A királynő ezt a brosst Károly herceg születésekor kapta ajándékba a szüleitől. Erzsébetet ezzel a brossal ábrázolták a fia első hivatalos portréján. Az 1948 óta eltelt évek során őfelsége többször is megjelent ebben az ékszerben, de György herceg keresztelőjének napján ismét különleges jelentőséget kapott. Azzal, hogy a királynő a brosst választotta kiegészítőnek, az újszülött kapcsolatát vázolta fel dédnagymamájával, Erzsébet királynővel és dédapjával, VI. György királlyal.

Nyaklánc smaragdokkal és gyémántokkal

Embed from Getty Images

A királyi családban Diana hercegnőt lázadóként ismerték, aki szerette megszegni a brit korona bevett szabályait. Egyszer II. Erzsébet egy smaragdokból és gyémántokból készült nyakláncot adott neki. Anélkül, hogy tanácsot várt volna, hogyan viselje, vagy hogy valaki segítsen neki feltenni, Diana a homlokára tette. Egy kanadai diplomata, aki abban a pillanatban a közelben állt, megkérte, hogy tartsa így, mert ez a fiatalság és a könnyedség érzetét kelti, ami tökéletesen megfelelt Lady Di természetének.

Karkötő gyereknevekkel

Embed from Getty Images

Sarah Ferguson ragyogó öltözékben vett részt lánya, Eugénia hercegnő esküvőjén. Kalapja felkeltette a vendégek és a fotósok figyelmét, ezért kevesen figyeltek az ékszereire. A hercegné csuklóját arany karkötő díszítette, amelyen mindkét lánya, Beatrix és Eugénia hercegnő neve volt ábrázolva gyémántok segítségével. Ezzel a gesztussal anyai szeretetét fejezte ki.

A szeretet medáljai

Embed from Getty Images

Meghan Markle szereti a különböző szimbolikus kiegészítőket, és különösen érzékenyen érinti minden, ami férjével, Harryvel és kisfiával, Archie-val kapcsolatos. A 2019-es US Open egyik mérkőzésére Meghan egy nyakláncot vett fel 2 medállal, amelyeken az A és H kezdőbetű (Archie és Harry) volt látható.

Embed from Getty Images

Nemrégiben felfigyeltek arra, hogy a hercegné 2 horoszkóp-jegy szimbólumát viseli a nyakán: Szűz és Bika. Harry az első jegy szülötte, Archie pedig a másodiké.

Esküvői tiara nem a királyi gyűjteményből

A királyi család leendő hölgyei a brit koronaékszer-kollekcióból kapnak tiarát az esküvői ceremóniájukra. II. Erzsébet felajánlotta Dianának a Lover’s Knot tiarát az esküvőjére, de Diana visszautasította, és a családi tiarát részesítette előnyben. A családjában sok nő ebben a tiarában ment férjhez, és ezzel a gesztussal tiszteleghetett a Spencer család hagyományai előtt.

A királynő által adott bross

Annak ellenére, hogy ez a bross nem úgy néz ki, mint egy klasszikus ékszer, mégis fontos jelentést hordoz. II. Erzsébet 2017-ben adta át a királyi családrendet Kate Middletonnak. Ezt a brosst a feladatok kiváló teljesítéséért adják – a királynőt ábrázolja gyémántokkal körülvéve, és egy sárga szalagra van erősítve.

Harry és Meghan páros karkötője

2019-ben Meghan és Harry Dél-Afrikába látogatott. Az első körút során a pár ugyanazt a piros-fehér karkötőt viselte, amelyen a „Justice (igazság)” felirat szerepelt. Az ékszereik a Justice Desk emberi jogi jótékonysági szervezetre utalnak, amelyet meglátogattak.

Virágos esküvői tiara

Az esküvője előtt Sarah Ferguson virágos tiarával a fején érkezett a templomba, bár ezen esküvőt megelőzően mindenki klasszikus drágaköves tiarával a fején ment férjhez. A virág díszítést a csokor egészítette ki, és a leendő hercegnő fátylának tartójaként is szolgált. A hivatalos ceremónia után a virágokat eltávolították, és kiderült, hogy alatta egy gyémánt tiara van, amelyet a királynő megbízásából kifejezetten Sarah számára készítettek. A virágok eltávolításának és a tiara bemutatásának ez a folyamata volt a szimbóluma annak, hogy Ferguson belépett a királyi családba.

Juharlevél bross

A királyi család minden tagja igyekszik tisztelegni az őt fogadó ország előtt, nemcsak viselkedésével, hanem öltözékével is. Az ékszerek ebben az esetben az egyik kulcsszerepet játsszák. Így Kate Middleton kanadai látogatása során egy juharlevél formájú brossal tűnt fel, míg II. Erzsébet ugyanezt a brosst viselte a londoni Canada House-ban.

Medál – tetoválás

Új-Zélandon látták Meghan Markle-t egy helyi ékszerész, Jessica McCormack láncát viselni. A hercegné amellett, hogy ezzel az ékszerrel tiszteletét fejezte ki az ország iránt, az új-zélandi kultúra előtt is tisztelgett viselésével. A díszt a „Tattoo (Tetoválás)” nevű kollekció részeként adták ki, amelyben a tárgyak a maori nép hagyományos tetoválási mintáit ismétlik.

Van bármilyen érdekes történetű vagy mély jelentéssel bíró ékszered?