Érdekesség

17 híresség, aki megszegte a dress code-ot és minden percét élvezte

Az olyan eseményeken, mint a díjátadók, fesztiválok és filmbemutatók, a dress code szigorú, de egyszerű: férfiaknak szmoking, nőknek estélyi ruha vagy koktélruha. Néha azonban a hírességek sokáig szeretnének a közönség millióinak emlékezetében maradni, és végül szokatlan megjelenést hoznak létre. Máskor csak a kényelem kérdése kerül előtérbe, és arra készteti őket, hogy megszegjék az előírást.

Érdeklődni kezdtünk a téma iránt, és találtunk olyan eseteket, amikor a hírességek figyelmen kívül hagyták a szabályokat, és milliók figyelmét keltették fel.

Chloé Zhao

Az Oscar-díjas filmrendező, aki 2021-ben A nomádok földje című filmjéért kapta meg a hőn áhított díjat a „Legjobb rendező” kategóriában, Hermès ruhában – és tornacipőben – érkezett a ceremóniára. A black-tie dress code szerint ugyanis egy ilyen eseményen a magas sarkú cipő számít megfelelőnek. Ez a szabályszegés azonban teljesen indokolt volt, hiszen a fél éjszakát tűsarkúban tölteni igazi tortúra.

Billie Eilish

Az énekesnő a 2020-as Oscar-díjátadón egy Chanel nadrágkosztümben jelent meg. Billie gyakran nyilatkozta már, hogy inkább a kényelmes, laza ruhákat választja, ezért nem is volt annyira meglepő a választása.

Woody Harrelson

Woody Harrelson Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. rész premierjére pizsamában és zokniban érkezett. Érdemes megjegyezni, hogy az öltözék jól kiegyensúlyozott volt a szürke színekben.

Kendall Jenner

Kendall Jenner a 2017-es cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén jelent meg farmer rövidnadrágban. A modell ezt a megjelenést egy Alexandre Vauthier által tervezett elegáns felsővel és néhány kiegészítővel egészítette ki.

Кate Middleton

A csak ilyen színű ruhákat megengedő, teljesen fekete dress code-ot Kate Middleton figyelmen kívül hagyta a BAFTA-2018 ceremónián. A Jenny Packham-ruha azonban így is sötét árnyalatú volt.

Julia Roberts

2016-ban Julia Roberts a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegére egy hosszú, lábát takaró ruhában érkezett. Ám amint elkezdett felfelé menni a lépcsőn, mindenki láthatta, hogy a színésznő nem viselt cipőt. Érdemes megemlíteni, hogy a filmfesztivál szabályai szerint még sarok nélküli cipőt sem ajánlott viselni.

Jodie Foster

Az 1992-ben Oscar-díjat nyert színésznő, aki A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott alakításáért kapta a legjobb színésznőnek járó díjat, nem volt hajlandó estélyi ruhát felvenni a ceremóniára. Jodie Foster elegáns öltözékéről – egy Armani nadrágkosztüm selyemkesztyűvel – maradt meg az emlékezetben.

Billy Porter

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Billy Porter (@theebillyporter) által megosztott bejegyzés

A színész, Billy Porter a dress code férfi és női részét is felhasználta öltözékében: egy szmoking felső részét vette fel egy estélyi ruha fölé. „Azzal, hogy felvettem azokat a magassarkúkat, a legférfiasabbnak éreztem magam, ahogy valaha is éreztem életemben. Erőt adott, hogy szabadon engedhettem ezt a részemet” – osztotta meg Billy.

Kristen Stewart

Kristen Stewart a cannes-i filmfesztivál egyik premierjére szokatlanul egyszerű ruhában érkezett: egy felsőben és egy hosszú szoknyában. Mint kiderült, ez egy Chanel ruha volt.

Timothée Chalamet

Lehetséges sportos öltözékben érkezni az Oscar-gálára? Az elegáns Timothée Chalamet számára ez nem kérdés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az öltözékét a Prada készítette.

Sharon Stone

A színésznő egy szürke Gap garbót vett fel az 1996-os Oscar-gálára. A közönséget még jobban lenyűgözte, amikor kiderült, hogy a darab mindössze 21 dollárba került.

Ezra Miller

A színész a Moncler Pierpaolo Piccioli által készített szokatlan megjelenést választotta a Legendás állatok: Grindelwald bűntette című film premierjére.

Diane Keaton

Diane Keatont sokszor láttuk már díjkiosztókon nadrágkosztümöt viselni ruha helyett. Az első alkalom 1978-ban történt, amikor az Annie Hall című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert. 1993-ban egy hosszú kabáttal egészítette ki a megjelenést.

Serena Williams

A híres teniszezőnő a 2019-es Met-gálán egy élénksárga, Atelier Versace által készített ruhát viselt. Ugyanakkor elegánsan megszegte a dress code-ot, ugyanis a ruha színéhez illő tornacipőt húzott.

Lil Nas X

A 22 éves rapper, Lil Nas X egy fukszia színű Versace ruhát és egy cowboykalapot viselt a 2020-as Grammy-díjátadón. Az élénk színű ruha ellenére a választás minden volt, csak nem véletlen – az előadó ugyanis megnyerte a „Legjobb videó” díját, amelyben egy cowboyt alakított.

Trey Parker és Matt Stone

Embed from Getty Images

A South Park alkotói a 2000-es Oscar-gálán estélyi ruhában jelentek meg. Trey öltözéke hasonlított arra a zöld Versace-ruhára, amelyet Jennifer Lopez viselt, és amely ugyanebben az évben a Grammy vörös szőnyegén keltett feltűnést. Matt egy olyan ruhát vett fel, ami hasonlított arra, amit Gwyneth Paltrow viselt az Oscar-gálán, mindössze egy évvel korábban.

Szerinted melyik híresség volt a legbátrabb dress code megszegő?