Érdekesség

8 híresség, akik inkább zöldségekkel töltik meg a tányérjukat, és úgy döntöttek, hogy végleg lemondanak a húsról

Akár azért, hogy vigyázzanak a testükre, akár azért, hogy megvédjék az állatok jogait, akár azért, hogy óvják a környezetet, vagy csak azért, hogy kipróbáljanak valami újat, néhány híresség végleg leállt a húsfogyasztással. És úgy döntöttek, hogy más lehetőségeket fedeznek fel. Vegánok vagy vegetáriánusok, most már a növényi alapú ételeket választják az állati eredetű ételek helyett.

A cikkben eláruljuk, mely hírességek döntöttek úgy, hogy megváltoztatják étrendjüket, és inkább a zöldségfogyasztásra koncentrálnak, és hogy egyesek miért hozták meg ezt a döntést.

1. Woody Harrelson

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Woody Harrelson (@woodyharrelson) által megosztott bejegyzés

Woody Harrelson színész állandó vegán. 2020-ban nagy szerepet játszott a Becsüld meg a földet (Kiss the Ground) című dokumentumfilmben, amely az éghajlatváltozásról és az állattenyésztés talajra gyakorolt hatásairól szól. A dokumentumfilm célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy étkezési szokásaink hogyan segíthetnének visszafordítani ezt a kárt, ha az állati termékek fogyasztása és szörnyű körülmények között történő felnevelése helyett inkább fenntartható, elsősorban növényi alapú élelmiszereket termesztenénk.

2. Benedict Cumberbatch

A brit színész, aki a Marvel Moziuniverzumban Doctor Strange szerepéről ismert, nem habozott megnyílni étkezési szokásairól és arról, hogy a vegán lehetőségeket részesíti előnyben, ami teljes mértékben a növényi alapú termékek fogyasztásán alapul.

A hús mellőzése mellett Benedict Cumberbatch egy állatmentes luxuscikk-márka számára egy ma már „a jövő gyapjaként” ismert anyagból készült vegán bőrcsizmát és ruhadarabokat viselt modellként.

3. Brad Pitt

Az amerikai színész a Golden Globe-díjátadón készült interjú során elmondta, hogy ő a vegán étrend híve. Szerinte a vegánság egy olyan életmód, amit mindenki elfogadhat, miközben „nem mindenki szeret egy darab húst enni”. Nagyon furcsának tartja, hogy az emberek állati eredetű ételeket fogyasztanak, például halat, amitől rossz leheletük lehet. Az azonban nem világos, hogy Pitt valóban vegán-e vagy sem.

4. Kate Winslet

Bár Kate Winslet nem vegán, csak vegetáriánus, úgy véli, hogy a legjobb módja annak, hogy szép, egészséges és fiatal maradjon, ha zöld leveket fogyaszt. Szerinte a bennük található hatalmas mennyiségű tápanyag ilyen értelemben is előnyös. Ezért van tele a hűtője hús helyett leveles ételekkel és egyéb zöldségekkel.

Korábban is említette már, hogy szórakoztató volt megváltoztatni az étrendjét. Az ilyen típusú korlátozásokra úgy tekint, mint egy lehetőségre, hogy egy kicsit kreatívabbá váljon, ha az ételekről van szó, szóval ez egy „mindenki nyer” helyzet.

5. Sandra Oh

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sandra Oh (@iamsandraohinsta) által megosztott bejegyzés

A színésznő 2008-ban úgy döntött, hogy megpróbálja rávenni A Grace klinika többi szereplőjét is a vegánságra, amikor elvitte a kollégáit egy speciális étterembe, amely a kaliforniai Hollywoodban található. A PETA hivatalos blogján megjelent bejegyzés szerint a vacsorán Patrick Dempsey „szoros kapcsolatot” épített ki az állati termékektől mentes csokoládétortával, Ellen Pompeo pedig rendszeresen visszatért ebbe a létesítménybe.

6. Mayim Bialik

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

mayim bialik (@missmayim) által megosztott bejegyzés

A színésznő, aki az Agymenők című sorozatban való szereplése után vált híressé, nemcsak állati termékektől mentes életmódot folytat, hanem egy családi recepteket tartalmazó könyvet is kiadott, amelyben növényi ételeket tartalmazó ételeket készít. Ne feledjük, hogy Bialik neurológus is, és a YouTube-on is közzétett néhány videót, hogy felhívja a figyelmet és terjessze a vegán életmód előnyeit.

7. Alec Baldwin

Alec Baldwin biztos benne, hogy a jobb világhoz vezető út a megfelelő ételek kiválasztásával kezdődik, amit a tányérunkra teszünk. A színész úgy véli, hogy a vegán életmód nagy javulást hozhat a környezetünkben, és ez elég ok arra, hogy mindenféle állati eredetű élelmiszert kiiktassunk az étrendünkből. Hiszen igaz, hogy gyümölcsökkel és zöldségekkel helyettesíthetjük őket.

8. Peter Dinklage

A Tyrion Lannistert alakító színész is foglalkozik az állatok jólétével és jogaival. A PETA kampányainak szóvivője volt olyan videókban, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, mit jelent, hogy étel kerül a tányérunkra. A PETA és a színész úgy véli, hogy így az emberek egészségesebb életmódot választhatnak.

Te milyen változtatásokat szeretnél végrehajtani az étrendedben? Mit eszel a legszívesebben?