Érdekesség

2 srác vegán bőrt készít kaktuszból, ami véget vet az állatkínzásnak

Az emberek már régóta próbálnak egy fenntartható, környezetbarát és kegyetlenségtől mentes alternatívát találni a bőrre. Most pedig egy innovatív megoldás, amelyet két mexikói vállalkozó talált ki, olyan módszert kínál bőr előállítására egyszerű kaktuszok felhasználásával, amely nemcsak környezetbarát, hanem úgy is néz ki és olyan érzés, mint a valódi bőr.

Mi támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely azt jelenti, hogy kevesebb állat szenved, és a világ jobb hely lesz, és ez pontosan az a fajta ügy, amely mögé beállhatunk.

Új, környezetbarát módszer a bőr előállítására

Adrián López Velarde és Marte Cázarez Desserto néven kitaláltak egy módszert a kaktuszok vegán bőrré való átalakítására. Teljes egészében kaktuszból készül, és ebből a bőrből a cipőtől kezdve a pénztárcáig mindent lehet készíteni.

A kaktusz nagyon ellenálló, és a téli alacsony hőmérsékletet is kibírja anélkül, hogy elpusztulna. A honlapjuk szerint csak a növény érett leveleit választják ki és vágják le anélkül, hogy magát a kaktuszt károsítanák, és 6-8 havonta új szüretet végeznek.

A vegán bőr készítése már valóság.

A cég eddig sokféle módon tudta hasznosítani a kaktuszbőrt, táskákat, autóüléseket, cipőket és még ruházatot is készítettek belőle. És mivel az anyag teljesen organikus, a bőr lélegző, ami a szintetikus alternatívák esetében gyakran bizonyult problémának.

A kaktuszbőr készítése során levágják az érett leveleket, és 3 napig szárítják a napon, hogy elérjék a szükséges pontos páratartalmat. Ezután feldolgozzák a szerves nyersanyagot, hogy előállítsák a vegán bőr előállításához szükséges szabadalmaztatott formulát.

Továbbá egy másik fontos környezetbarát tény, hogy a kaktuszbőr részben biológiailag lebomló, és nulla műanyagot tartalmaz. Az a tény, hogy biológiailag lebomló, még értékesebbé teszi ezt az anyagot.

Kegyetlenségtől mentes, fenntartható alternatívája az állati bőrnek

Tartósságának és az alacsony hőmérsékletekkel szembeni nagyfokú ellenállóképességének köszönhetően ez az organikus, fenntartható termék kiválthatja az állati bőr és más, nem környezetbarát szintetikus anyagok használatát.

A márka jelenleg különböző iparágak nagy szereplőivel tárgyal projekteket, és azon dolgozik, hogy az anyagot a kis- és középvállalkozások számára is elérhetőbbé tegye. Tehát mielőtt még észbe kapnál, lehet, hogy te is egy pár kaktuszbőr cipőt fogsz magadra húzni.

A környező biodiverzitást nem sértik.

A kaktuszokat szállító farmokon nem kellett fákat kivágni. Sőt, épp ellenkezőleg, mivel a régióból származó őshonos kaktuszokat ültetnek, ez valójában segíti a terület biológiai sokféleségét.

Adrian és Maret módszerei nem károsítják a környező biodiverzitást. Ültetvényük teljesen organikus, természetes technikáik pedig serkentik a talaj mikroflóráját és mikrofaunáját, amelyet így mindenféle károsodás nélkül megőriznek.

Elfogadnád az ötletet, hogy állati bőr helyett organikus kaktuszbőrt termelj? Egyetértesz azzal, hogy ez egy életképes megoldás, amelyet azonnal meg kell valósítani világszerte? Oszd meg gondolataidat a hozzászólás rovatban.

via