Érdekesség Nők

8 híres nő, akik őszinteségükkel minden sztereotípiát leromboltak a menopauzáról

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a nők 73%-a nem kezeli a menopauza tüneteit, beleértve a hőhullámokat, az alvási nehézségeket és az éjszakai izzadást. És bár a menopauza egy természetes szakasz, amelyen minden nő átesik vagy előbb-utóbb át fog esni, még mindig sok a tabu és az hallgatás a téma körül. Szerencsére egyre több híres nő töri meg ezt a csendet, hogy fényt derítsen a menopauzára, és még a jó oldaláról is beszéljen.

Mi rajongunk azokért a hírességekért, akik bebizonyítják, hogy egyáltalán nem kell félni a menopauzától. Íme 8 sztár, akik őszintén megosztották véleményüket és tapasztalataikat.

Naomi Watts

Az 53 éves színésznő megjegyezte, hogy a menopauza átvészelése nem kell, hogy sötét és magányos út legyen. Közösségi oldalán osztotta meg ezeket a felemelő szavakat „Az öregedés kiváltság és egy olyan időszak, amikor büszkék lehetünk a halmozott tapasztalatainkra – hogy erősnek érezzük magunkat, méghozzá bátran. Úgy gondolom, hogy egy változtató generációhoz tartozni izgalmas dolog.” Hozzátette: „Nem kell többé egyedül végigmenni ezen”.

Oprah Winfrey

A 68 éves tévés személyiség és vállalkozó saját weboldalán őszintén beszélt a menopauzával kapcsolatos kihívásokkal teli tapasztalatairól. Elárulta: „Két évig nem aludtam jól.”

Majd hozzátette: „Elmentem egy kardiológushoz. Gyógyszereket szedtem. Hetekig szívmonitort viseltem.”
„Addig a pontig a felnőtt életemben nem emlékszem egyetlen komoly beszélgetésre sem egy másik nővel arról, hogy mire számíthatok.”

Gwyneth Paltrow

A 49 éves színésznő és üzletasszony úgy véli, hogy nem kell félnünk a menopauza szótól. A GOOP nevű wellness-cégének közösségi oldalán osztotta meg, hogy „A menopauza nagyon rossz hírnévre tesz szert, és egy kis rebrandingre (márkacsere) van szüksége. Hozzátette, hogy több nőre van szükségünk, akik őszintén beszélnek róla, mondván: „Nem hiszem, hogy van a társadalmunkban egy nagyszerű példa egy törekvő menopauzás nőre”.

Cynthia Nixon

Az 56 éves színésznő és aktivista pozitív eseménynek tartja a menopauza elérését, és annak előnyeire így világított rá: „Számomra nem volt szomorúság, mert ha egyszer elérted az 50-et, akkor végeztél”. Hozzátette: „a szabadság, ami abból fakad, hogy már nem vagy termékeny, óriási”.

Bette Midler

A 76 éves komikus nyíltan beszélt azokról a szakmai kihívásokról, amelyekkel egy nőnek szembe kell néznie, amikor eléri ezt a bizonyos szakaszt. Azt mondta, „ebben a kultúrában kidobnak, ha idősebb leszel”. Majd így folytatta: „Az én koromban már valakinek az anyját játszod – és még csak nem is sok ilyen szerep van!”.

Zsófia wessexi grófné

Az 57 éves wessexi grófné, Eduárd herceg felesége inkább a menopauza jó oldalát nézi, és áldásként tekint rá. Elmagyarázta: „Igazából ünnepelnünk kellene azt, hogy nem kell többé menstruálnunk – ez felszabadulás kellene, hogy legyen”.

Kim Cattrall

A 65 éves színésznő ezt a szakaszt ugyanolyan normálisnak tartja, mint bármely más életszakaszt. Megjegyezte: „Nem gondolom, hogy ez szégyenletes. Ez ugyanolyan természetes, mint a gyermekvállalás – tényleg az; ez az élet része. Fizikailag ez része annak, ahogyan felépülünk; hormonálisan ez az, ahogyan felépülünk; kémiailag ez az, ahogyan működünk.”

Ugyanakkor elismerte, hogy ez még mindig tabutéma, és ezen változtatni kell: „Még az is túl ijesztő, hogy egy orvossal beszéljünk róla. Szeretném elérni a nőket, hogy bátorítsam őket arra, hogy felvilágosítsák magukat”.

Salma Hayek

Az 55 éves színésznő teljesen őszintén beszélt a tapasztalatairól és a változásokról, amelyeken a teste keresztülment. Azt mondta: „A mellek sokat nőnek”.

Elárulta: „Sokan mondták, hogy mellnagyobbításom volt; nem hibáztatom őket! A melleim kisebbek voltak! Ahogy a testem többi része is az volt.” És hozzátette ”De csak nőttek tovább. Sok-sok méretet. És a hátam nagyon szenvedett tőle.”

Te magad is átmentél a menopauzán? Szívesen meghallgatnánk a saját, egyedi utadat.

via