Életmód Érdekesség

4 dolog, amit tehetsz az ősz haj megelőzése és visszafordítása érdekében

Bár a hajfestés a leggyorsabb módja az őszülő haj elfedésének, nem biztos, hogy ez a legjobb választás a tincsek egészsége szempontjából. Szerencsére van néhány életmódbeli változtatás, amellyel megőrizheted hajad természetes színét. Az elegendő tápanyag-beviteltől kezdve az érzelmi egészségedre való odafigyelésig van néhány proaktív intézkedés, amelyet megtehetsz, hogy késleltesd a hajszálak őszülését.

1. Egyél több kalciumot.

Az elegendő kalcium nem csak a csontjaid és az izmaid számára létfontosságú. Mint kiderült, segíthet abban is, hogy hosszabb ideig megőrizd a hajad pigmentjét. Tanulmányok kimutatták, hogy napi 200 mg kalcium elfogyasztása bizonyos esetekben visszafordíthatja az ősz hajszálakat.

2. Találj módot a stressz kezelésére.

Az állandó stresszhatás sokféleképpen befolyásolhatja az egészségedet. Amellett, hogy a szíved gyorsabban ver és megzavarja az alvásodat, a stressz a hajad depigmentációját is okozhatja. A krónikus stressz gyulladáshoz vezethet, ami sejtkárosodást idézhet elő, és korai őszülést okozhat a hajban.

3. Fogyassz elegendő fehérjét.

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen az egészséges és szép bőr, haj és köröm szempontjából. A fehérjében gazdag ételek beiktatása az étrendedbe különösen hasznos lehet, ha az ősz haj ellen próbálsz küzdeni. Ha elegendő fehérjében gazdag élelmiszert, például tojást, szóját és tejtermékeket fogyasztasz, az segíthet megelőzni a haj korai őszülését.

4. Figyelj a vasszintedre!

Ha a hajad idő előtt őszül meg, nagy valószínűséggel alacsony a vasszinted. A vas egy alapvető ásványi anyag, amely segít a vérsejtjeidnek az oxigén szállítását az egész testedben. Ha vegetáriánus vagy, és nem ehetsz húst, ügyelj arra, hogy C-vitaminban gazdag ételeket fogyassz, mert ezek segítik a szervezetednek a vas felszívódását.

Ősz a hajad? Mit gondolsz, jobb, ha befested, vagy érintetlenül hagyod a természetes hajadat?

via