Életmód Érdekesség

6 fejfájás elleni trükk, hogy jobban érezd magad

Bár a fejfájás rendkívül gyakori, és sokan tapasztalják életük egy bizonyos pontján, ez nem teszi könnyebbé a kezelését. A bosszantó feszültség és fájdalom a fejed bármely területén kihathat a hangulatodra, a munkádra, sőt még a társasági életedre is. Szerencsére sok mindent tehetsz a fájdalom enyhítésére, amíg az orvosoddal való találkozóra vársz.

Tudjuk, milyen kimerítő lehet a fejfájás. És összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyek segíthetnek megbirkózni ezzel az idegesítő érzéssel.

1. Próbáld ki az akupresszúrát.

Sok diagram a fülünkön lévő akupresszúrás pontokat úgy ábrázolja, mint egy magzatpózban fekvő gyermeket, és a fülünkön rengeteg nyomáspont található, amelyek testünk különböző részeinek felelnek meg. A fülcimpa mögötti pontra gyakorolt enyhe nyomás enyhítheti a fejfájást, a fül legfelső közepén lévő pont nyomása pedig enyhítheti a migrént gyakran kísérő feszültséget.

2. Kerüld a füstölt ételeket.

Bár a füstölt ételek biztosan finom ízűek, jobb, ha nem veszünk füstölőt, ha fejfájástól szenvedünk. A füstölt ételek hisztaminban gazdagok, egy olyan vegyi anyagban, amely természetesen megtalálható a szervezetben, de egyeseknél fejfájást válthat ki. A hisztaminban gazdag ételek kiiktatása az étrendedből segíthet enyhíteni a gyakori migrént.

3. Csillapítsd a fájdalmat hideg gélcsomaggal.

Ha a fejfájásod olyan erős, hogy alig tudsz felkelni, akkor a nyakadra vagy a fejedre helyezett hideg vagy fagyasztott borogatás segíthet enyhíteni a bosszantó tüneteket. Mivel összehúzza az ereket és csökkenti a gyulladást, a jéggel töltött zacskó vagy hideg gélcsomag fejre helyezése csökkentheti a migrénes fájdalmat.

4. Igyál egy kis kávét!

Sok kávérajongó tudja, hogy semmi sem tudja gyorsabban elmulasztani a reggeli fejfájást, mint egy csésze forró kávé. Amellett, hogy feldobja a hangulatot és segít a napnak nekivágni, a kávé kortyolgatása bizonyítottan pozitív hatással van a fejfájásra. Csak ne feledd, hogy ne igyál belőle túl sokat, mert az elvonás a koffeintől migrént okozhat, ahelyett, hogy segítene enyhíteni.

5. Válaszd ki a megfelelő testmozgást.

Aktívnak maradni és rendszeresen mozogni az egyik legjobb dolog, amit az egészségedért tehetsz, de ha ismered a bosszantó fejfájást, érdemes odafigyelned arra, hogy milyen típusú edzést választasz. Egyes nagy terheléssel járó tevékenységek, például a nehéz súlyok emelése, a „súlyemelő fejfájása” néven ismert állapothoz vezethetnek. A gyengédebb gyakorlatok ezzel szemben hasznosak lehetnek a migrén kezelésében. A jóga például oldhatja a testben lévő feszültséget, ami viszont csökkenti a feszültség okozta fejfájás kockázatát.

6. Viseld lazán a hajadat.

Bár semmi sem tűnik kényelmesebbnek, mint kontyba fogni a hajad, a fájdalmas fejfájás elkerülése érdekében jobb, ha a laza frizurát választod. Ha szoros lófarokban viseled a hajad, az külső nyomást gyakorolhat a fejedre, ami migrénhez vezethet.

Gyakran fáj a fejed? Tudsz más trükköket, hogyan kezeld?

via