Életmód Érdekesség

5 módja annak, hogy megakadályozd, hogy a lábad fázzon éjszaka

Minden egyes test alkalmazkodik a változásokhoz. Amikor hideg az időjárás, a testünk hajlamos a véráramlást fenntartani, hogy a szerveinket melegen tartsa. A testünk azonban a szerveinkre fordítja a legnagyobb figyelmet, és kihagyja a lábainkat, ezért azok hidegebbnek érezhetők. Amikor ez történik, rengeteg megoldás létezik a probléma megoldására. Bár, ha úgy érzed, hogy a lábaid egyre gyakrabban fáznak, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz.

Megismertünk néhány hatékony gyógymódot, amelyek segíthetnek felmelegíteni a lábadat, és ajánlunk neked egy listát 5 természetes módszerről, amelyekkel elkerülheted, hogy kihűljenek.

1. Áztasd a lábadat meleg vízben.

A lábad meleg vízzel való áztatása nemcsak enyhítő hatású, de segíthet gyorsabban elaludni, mert serkenti a vérkeringést. A víznek körülbelül 36°C és 38°C közötti hőmérsékletűnek kell lennie. Ez lehet a természetes vízterápiás kezelés a hideg lábak ellen.

Mit kell tenned?

– Áztasd a lábadat 10-15 percig meleg vízben.
– Töröld szárazra, amikor befejezted.
– Befejezésként használj hidratáló krémet.

2. Masszírozd meg a lábadat növényi olajokkal.

Különféle olajokkal, például olíva-, kókusz- és avokádóolajjal masszírozhatod a lábadat. Ezeknek az olajoknak ugyanis gyulladáscsökkentő tulajdonságaik vannak, amelyek segítenek beindítani a vérkeringésedet. Ráadásul a bőrödnek is egészségesek.

Mit tegyél?

– Fogj bármilyen olajat, és melegítsd fel.
– Tedd az olajat a lábadra, és masszírozd körülbelül 10-15 percig.
– Ezután viselj pamut zoknit.
– Csináld ezt minden nap, hogy melegen tartsd a lábad.

3. Igyál gyömbérteát.

A gyömbérről általánosan ismert, hogy beindítja a vérkeringést és a felmelegíti testet, a lábakat is beleértve. Ideje tehát gyömbérteát főzni, hogy felmelegítsd a hideg lábadat.

Mit kell tenned?

– Vágj fel 2-3 darab gyömbért.
– Tedd bele forró vízbe.
– Szűrd le a keveréket, és idd meg.

4. Egyél több vasat és B-vitamint tartalmazó ételt.

Az egyik oka annak, hogy hideg lehet a lábad, az, hogy hiányzik szervezetedből a B-vitamin, ami elengedhetetlen a vérkeringés javításához. A vas is segít az oxigén szervezetedbe történő szállításában.

Mit kell tenned?

– A vasért: Egyél több vörös húst, dióféléket, tofut, zabot, spenótot, sült babot stb.
– B-vitaminért: Egyél több marhahúst, tonhalat, lazacot, tejet és tejtermékeket, tojást, kagylót stb.

5. Végezd el a napi testmozgás adagodat.

A lábadat felmelegítheted tornával, pontosabban lépésgyakorlatokkal, amelyek segítenek megemelni a lábad hőmérsékletét. A gyaloglás és az ugrálókötelezés is segíthet a hideg lábak gyógyításában.

Mit kell tenned?

– Lépkedj fel, körbe és le egy emelvényről.

Milyen gyakran fázik a lábad? Kipróbálod a fenti tippeket, hogy felmelegítsd őket?