Érdekesség Film Nők

9 tehetséges színésznő, akiknek a forgatáson kívüli érdemei külön díjat érdemelnének

Általában, amikor híres színésznőkről beszélünk, akkor a szakmai eredményeikről vagy a vörös szőnyeges megjelenésükről beszélünk. Általában nem merülünk el életük más területein, és semmit sem tudunk a munkájuk kulisszák mögötti részéről. Ezért marad észrevétlen számunkra a hírességek számos érdeme és tette. A gyönyörű álca azonban mindig rejt valami sokkal fontosabbat.

Úgy döntöttünk, hogy mélyebbre ásunk, és kiderítjük, hogy a szerepeiken kívül mit képviselnek még a hollywoodi sztárok, és miért olyan menők.

Jennifer Aniston

A sikeres Jennifer Anistont elnézve nehéz elhinni, hogy voltak nehézségei a munkájában. A színésznő azonban 2015-ben bevallotta, hogy már gyerekkora óta küzd diszlexiával (az írott nyelv gyors és helyes felismerésének károsodott képessége). A színésznő azonban nem keresi a könnyű utakat.

Amellett, hogy Aniston megtanult együtt élni ezzel a rendellenességgel, olyan szakmát választott, amely rengeteg irodalom olvasásával és a különböző szövegek nagy részének megtanulásával jár.

Charlize Theron

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charlize Theron (@charlizeafrica) által megosztott bejegyzés

Charlize Theron Dél-Afrikában született és nőtt fel. Anyanyelve a dél-afrikai holland. Ezért mielőtt az Egyesült Államokba költözött volna, az angolja nagyon gyenge volt. Theronnak szó szerint a nulláról kellett megtanulnia a nyelvet.

Karrierje kezdetén sok elutasítással szembesült erős afrikai akcentusa miatt. Theron azonban olyan jól elsajátította az amerikai kiejtést, hogy azok, akik nem ismerik a hátterét, soha nem tudnák kitalálni egzotikus származását.

Frances McDormand

Az egyik legkülönlegesebb modern híresség és a Coen-fivérek múzsája, Frances McDormand a természetes szépséget kedveli. A színésznő nem rejtegeti ősz haját, és egyáltalán nem sminkeli magát, még az Oscar-gálára sem. Ez az a bátorság, amiért sok rajongója imádja.

Renée Zellweger

Renée Zellweger valóban nagyon tehetséges színésznő. Oscar-díjas és sokszor jelölték már erre a díjra. Mindez annak köszönhető, hogy Zellweger minden szerepében lelkiismeretes. Mint például, amikor a Bridget Jones naplójához elsajátította a brit akcentust.

Annyira hibátlan volt, hogy nemcsak a nézők, hanem angol kollégái is állva tapsolták. Ezt annak ellenére sikerült elérnie, hogy Texasban született és nőtt fel, abban az államban, amely híres a sajátos beszédmódjáról.

Zendaya

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zendaya (@zendaya) által megosztott bejegyzés

Zendaya Hollywood egyik legígéretesebb színésznője. Minden évben újabb és újabb nagyszerű projektekben láthatjuk őt szerepelni. A filmszerepek mellett aktív társadalmi szerepvállalásáról is híres. Zendaya a természetes szépséget képviseli, és nem szégyell smink nélküli fotókat posztolni. Egyszer egy magazin számára készített fotójának fotómanipulálásmentes változatát mutatta meg.

Angelina Jolie

Angelina Jolie bármit hajlandó megtenni a szakmájáért. A legtöbb esetben a színésznő visszautasítja a dublőrök szolgáltatásait, inkább sok trükköt, köztük a nehezebbeket is, maga csinálja. A Salt ügynök című akciófilmben Jolie maga végzett veszélyes ugrásokat egy hídról egy mozgó teherautóra. Annak érdekében, hogy bírja a kemény fizikai megterhelést, Angelina hetente többször is kiterjedt edzésen vett részt.

Lady Gaga

Lady Gaga filmográfiája még nem tartalmaz olyan sok szerepet, de az eddigi szerepeiből egy volt ragyogó és kifejező. Mindezt pedig a kemény munkájának köszönheti. Amikor A Gucci-ház forgatására készült, Lady Gaga a legapróbb részletekig tanulmányozta karaktere, Patrizia Reggiani életrajzát. Annak érdekében, hogy teljes és meggyőző karaktert alakítson, elsajátította az olasz akcentust, és 9 hónapon keresztül teljesen a szerepében maradt, még akkor is, amikor a kamerák nem működtek.

Keira Knightley

Keira Knightley-t már sokszor nevezték a világ egyik legszebb nőjének. Ugyanakkor az embereket zavarja a testalkata – egyesek betegesen vékonynak, míg mások „fiúsnak” nevezik a testét. Ami magát Knightley-t illeti, annyira elégedett a testével, hogy megtiltja a magazinoknak szánt fotóinak retusálását.

Reese Witherspoon

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) által megosztott bejegyzés

Reese Witherspoon a Hollywoodban eltöltött hosszú évek alatt bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges színésznő, hanem sikeres producer is. Első cégét 2000-ben alapította, és további 20 év alatt Witherspoon számos sikerfilm és sorozat producere lett, mint például a Doktor Szöszi, a Holtodiglan és a Vadon (mindkettőt Oscar-díjra jelölték), valamint olyan projekteké, mint a Hatalmas kis hazugságok, a Kis tüzek mindenütt és a The Morning Show.

Witherspoon 2021-ben 900 millió dollárért eladta agyszüleménye egy részét, a Hello Sunshine céget. De ezt nem a kényelmes megélhetés vágya miatt tette, hanem azért, hogy még több minőségi tartalmat tudjon gyártani.

Te követed a híres színészek és színésznők életét? Ki a kedvenced?