Érdekesség Film

5 olyan film vagy tévésorozat ruhatára, ami több, mint egy csinos jelmez

A filmkészítés egy bonyolult folyamat, amely számos részleg együttes munkájából áll, hogy életre keltse a történeteket. Az egyik ilyen részleg, a jelmeztervezés valószínűleg a legfontosabbak közé tartozik. A tervezők szellemes megoldásokat találnak ki, hogy megkönnyítsék a színészek életét a forgatási folyamat során. A ruhákon keresztül pedig a tervezőcsapat képes arra, hogy a szeretett történeteknek egy újabb mély réteget adjon.

1. Sylvie jelmeze a Lokiban anyabarát.

Nem könnyű anyának lenni és teljes munkaidőben dolgozni. Azonban mindig vannak olyan megoldások, amelyek megkönnyítik egy nő élete ezen 2 részének kombinálását. A Marvel Studios tervezői cipzárakat illesztettek Sophia Di Martino jelmezébe, így a nő minden erőfeszítés nélkül tudott fejni és szoptatni a gyermekét.

„Az ilyen apró (nagy) dolgok tették lehetővé, hogy végezhessem a munkámat és szülőként élhessek” – mondta Di Martino a jelmezéről. „Örökké hálás leszek.”

2. Pókember-jelmezben nem is olyan könnyű inni.

Néha a jelmezeket olyan bonyolultan rakják össze, hogy a színészek számára nehézzé válik olyan hétköznapi dolgok elvégzése, mint az evés és az ivás. Bár nem olyan egyszerű levenni a jelmezt minden alkalommal, amikor a színész inni akar egy kis vizet, a tervezők találtak erre megoldást. Tom Holland, alias Pókember elmagyarázta, hogyan működik ez.

Alapvetően a Pókember jelmezének szemei üvegből készültek. „És azt tudom csinálni, hogy kiveszem a bal szememet, és ott van egy kis dolog, amit kihúzok, aztán egy csövet, egy nyomócsövet teszek le a számba, és akkor tudok inni egy palackból” – osztotta meg Holland.

3. A Kisasszonyok ruhái segítenek olvasni a sorok között.

Az, hogy Jo és Laurie végül nem jöttek össze, valószínűleg sok rajongó szívét összetörte.

Azonban az, hogy a románcuk véget ért, mielőtt még elkezdődött volna, nem jelenti azt, hogy kettejük között ne lett volna különleges kapcsolat. A rendező pedig szándékosan kiemelte ezt a kapcsolatot a jelmezeken keresztül. A Jo-t alakító Saoirse Ronannak és a Laurie-t megformáló Timothée Chalamet-nek azt mondták, hogy cseréljenek ruhát a forgatáson, hogy hasonlítsanak egymásra, és megörökítsék a köztük lévő köteléket.

4. Voldemort köpenye jelezte a hatalmát.

A Harry Potter-franchise tervezői a ruhákat arra is használták, hogy rejtett üzeneteket közvetítsenek a nézők felé. Lord Voldemort köpenye például minden alkalommal fakult egy kicsit, amikor az egyik horcruxot elpusztították, magának Voldemortnak az elhalványulását jelképezve.

5. Paul Bettany jelmezének volt egy kiegészítő hűtőrendszere.

Néha ahhoz, hogy hihetetlenül jól nézzenek ki a képernyőn, a színészeknek egy kicsit küzdeniük kell. Így volt ez Paul Bettany esetében is, aki a Marvel-moziuniverzumban Víziót alakította, akinek egy elviselhetetlenül szűk és forró ruhát kellett viselnie. Egy trükkös megoldás azonban megmentette Bettanyt a hőségtől. „A ruhának van egy csővezetéke, ami körbejár engem, és bedugják, és jeges víz folyik rajta keresztül” – emlékezett vissza a színész.

Melyik dizájnválasztás volt a legmeglepőbb számodra?

via