Érdekesség

5 pozitív dolog, ami történik veled, ha abbahagyod a tested borotválását

Annak ellenére, hogy egy tanulmány feltárta, hogy a nők többsége borotválkozik, van egy új trend, ahol a nők leteszik a borotvájukat, és nem néznek vissza. Noha a borotválkozás személyes választás, vannak pozitív okai annak, hogy abbahagyd.

Megvizsgáltuk az egészségünkre tett néhány pozitív hatását annak, ha hagyjuk a testszőrzetünket növekedni, és szeretnénk ezt elmondani neked is.

1.Megszüntetheti a fájdalmas kidörzsölődést.

Testszőrzetünk védőrétegként működhet és megakadályozhatja a bőr kidörzsölődését, ami fontos az olyan területeken, mint a hónaljunk. Ez azt jelenti, hogy a borotválkozás a súrlódás miatt bőrirritációt okozhat és akár bőrfüggelékek kialakulását is.

2.Sok kórokozó ellen megvéd.

A szőr valójában megakadályozza a káros kórokozók bejutását a testünkbe, különösen a szeméremtájékon. Ez azt jelenti, hogy akadályként szolgálhat, védve érzékeny területeinket azzal, hogy összegyűjti a káros baktériumokat. A szőr megakadályozhatja a véraláfutást és az irritációt is, különösen azt, amit a szőrtelenítés okoz.

3.Segít megszabadulni a benőtt szőrszálaktól.

A benőtt szőrszálak nemcsak kényelmetlenek, hanem potenciális egészségügyi kockázatokat és kellemetlenségeket is okozhatnak. Ennek oka az, hogy elfertőződhetnek, és ennek következtében orvosi ellátás válhat szükségessé.

4.A testhőmérsékleted jobban szabályozott lesz.

Amikor testünket borotváljuk, elveszítjük a természetes hőmérséklet-szabályozót, mert a szőrünk fontos szerepet játszik abban, hogy melegen tartson minket. Ez különösen igaz a hónalj és a szemérem területére, ahol a legvastagabb a szőr.

5.Sok időt és pénzt takaríthatsz meg.

A borotválkozás nemcsak időt vehet igénybe, de lemeríti a bankszámlákat is. Ennek oka az úgynevezett „rózsaszín adó”. A női termékeket alapvetően magasabb áron adják, mint a férfiakat, és ez nyilvánvalóan látszik a női és a férfi borotvák közötti óriási árkülönbségben.

Szerinted a nőknek abba kellene hagyniuk a testük borotválását? Tudsz más előnyt, amit felvehetnénk a listára?